Sayfa 261/318 ÝlkÝlk ... 161211251259260261262263271311 ... SonSon
Arama sonucu : 2543 madde; 2,081 - 2,088 arasý.

Konu: BERA - Bera Holding A.Þ.

1. Katýyorum.Tespitler çok doðru.

Ytd degildir.
     Alýntý Originally Posted by isaa Yazýyý Oku
    Bu kagida savas basladýktan 3 gun sonra girdim. Aldiktan sonra dersimi calýstým... Sirketin degeri o kadar komikki yani bu fiyata almamak icin matematigin calýsmamasý lazým. Investing'de de bi kac kez yazdým... Benim gördügüm sirket su sekilde.
    Yýl sonu ciro 8 mlyr TL olacak ve kar marjý nerdeyse %20 olacagi icin 1.6 mln asagi olmaz. Onumuzdeki gunlerde gelecek ilk ceyrek icin beklentim 1.7 mlyr ciro ve kar 300 civari.. Eger Konka'yi borsa degerinden degerleseler o zaman ucuk kar gelir. Konka'nýn piyasa degerinden bera'ya 1.7 mlyr TL eder.. Muratlý Karton'da asagi yukari ayný deger ama sirketin yarisi Bera'nin. Sadece bu 2sirketin degerleri Bera'nýn bugunku degeri eder.
    Insaat 2.buyuk kýsým. Gizli kalmýs kýsýmlar ise elindeki cok cok degerli araziler. Izmir Ödemis'teki termal arazi denizin dibinde eger oraya proje yapýlýrsa 7-8 mlyr TL'lik deger olusur.. Bu sirketin elindeki sýrf gayrýmenkullerin degeri 7-8 mlyr TL'den fazladýr.. Rulman en cok kisinin calýstýgý yer ama ciroya katkýsý zayýf. ayný sekilde Golda Gýda'da yeteri kadar destegi yok. Gýdaya yatýrým yapýlmasý lazým.. Yýl sonu sirketin kasasýnda 2.5 mlyr TL cash olacak. Piyasada borcsuz ve temettu veren sirketler 8 yýllýk karlari ile degerleniyor. Bu sirketin olmasý gereken degeri en az 12 mlyr TL. Bugunku degerlerle 35 tl eder. Bu sirket son 3 yýlda borclarýný ödedi. Bu sene buyuk ihtimal uzun vadeli borclari da cok azalýp sadece kýsa vadeli borcu kalacak. Sirket kabuk degistiriyor. Bu kadar iyi sirket neden gitmiyor. 2 nedeni var bulabildigim. Yonetim kavgasý var hala.. Digeri ise sirket yatýrým yapmýyor yani. Kasadaki parayý bir ise yonlendirmeleri lazým ki hikayesi olsun. 2023 sonu sirketin kasasýnda nerdeyse 5 mlyr TL para olacak ama sirket hala yatýrým yapmamýs olabilir. Bu senette buradan zarar etmezsiniz bu enflasyon ortamýnda. Buralar cok cok uygun fiyatlar.. Olumsuz dusuncesi olan varsa yazsýn ký bilelim...
    SM-A525F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Digeri ise sirket yatýrým yapmýyor yani. Kasadaki parayý bir ise yonlendirmeleri lazým ki hikayesi olsun.
    Bence yanýlýyorsunuz, gýda tarafýnda güzel yatýrýmlarý var. Adamlar resmen üretim þehri kurdular Karaman'da...

Gýda ve Pazarlama Grubu’nun öne çýkan firmalarýndan Golda’nýn Karaman’daki tesisleri, 1 milyon 100 bin m² açýk alan, 80 bin m² kapalý alaný ile ülkemizdeki ve dünyadaki en büyük entegre projeler arasýnda yer alarak, bir gýda þehri konseptiyle tasarlanmýþtýr. Yatýrýmlarýn devam ettiði dev tesislerde bugün itibariyle; un, irmik, bakliyat, makarna, bisküvi, marshmallow ve gofret üretimi yapýlmakta ve ürünler ülkemize ve dünyaya “Golda, Melda ve Anatoli” markalarýyla ulaþmaktadýr.

https://beraholding.com.tr/sektorler...gida---karaman
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...

3. *
    Golda Gýda, tam otomasyon bir gýda þirketi ve borçluluk yapýsýnýn düzeltilmesiyle birlikte ciddi kârlar gelecek buradan. Þirkete ait arsa muhtemelen bu maksatla satýldý:

Ýþtirakimiz Golda Gýda San.ve Tic. A.Þ.'nin aktifinde bulunan ve Yatýrým Amaçlý Gayrimenkul olarak sýnýflandýrýlan 3 parselde toplam 414.417,72 m² arsa vasfýndaki gayrimenkulün 425.000.000,- TL bedelle satýþý için Konya 7. Noterliði nezdinde resmi þekilde düzenlenen Gayrimenkul Satýþ Vaadi Sözleþmesi imzalanmýþtýr.
    https://www.kap.org.tr/Bildirim/996494

4. KONKA 2022/3 aylýk dipnotlar:

Golda Gýda Sanayi ve Ticaret A.Þ. hisselerinin %44,79’u 15.12.2020 tarihinde iliþkili taraflardan Bera Holding A.Þ.’den 148.202.803 TL karþýlýðýnda iktisap edilmiþ olup, 31.03.2022 ve 31.12.2021 tarihleri itibarýyla özkaynak deðerindeki payý üzerinden gösterilmiþtir.

Bugünkü deðer (KONKA Payý) = 256.142.200
    Gold Gýda'nýn toplam özkaynaklarý 571.873.632 Tl oldu. Yani öyle ufak tefek bir þirket deðil. Borsada sayýlýdýr bu büyüklükte gýda þirketi.

Bu arada, % 80'ine sahip olduðumuz KONKA'nýn brüt kârý geçen yýla göre 7.5 kat artarak 180.858.889 Tl olmuþ.

Bayram sonrasý BERA bilançosu da gelecektir. O zaman daha geniþ bir deðerlendirme yaparýz. Ýyi bayramlar...

Alýntý Originally Posted by Hissedarxd Yazýyý Oku
    KONKA 2022/3 aylýk dipnotlar:

Gold Gýda'nýn toplam özkaynaklarý 571.873.632 Tl oldu. Yani öyle ufak tefek bir þirket deðil. Borsada sayýlýdýr bu büyüklükte gýda þirketi.

Bu arada, % 80'ine sahip olduðumuz KONKA'nýn brüt kârý geçen yýla göre 7.5 kat artarak 180.858.889 Tl olmuþ.

Bayram sonrasý BERA bilançosu da gelecektir. O zaman daha geniþ bir deðerlendirme yaparýz. Ýyi bayramlar...
    Sizede iyi bayramlar

6.  Alýntý Originally Posted by Hissedarxd Yazýyý Oku
    Bence yanýlýyorsunuz, gýda tarafýnda güzel yatýrýmlarý var. Adamlar resmen üretim þehri kurdular Karaman'da...
    Malesef dogru degil. 1000 dönümlük gida sehri lafý 10 senedir var. Gecen sene Golda'ya yatýrým icin harcanan para 10 mlyn TL. Maden isine 25 mlyn harcanmýs. Golda gýda kar marjý zayýf olan bir yapý. Ya adam gibi yatýrým yapýlýp buyutulmeli yada karlý yapýya kavusmalý. Satýlan araziden gelen paranýnda yatýrým icin kullanýlacagýna dair bir acýklamada göremedim.. Þirketin kar eden tarafý Kagýt tarafý. Turizm konusunda yatýrým yapmalýlar yada enerjiye girmeli. Ellerindeki kucuk buyumeyecek tekstil ve akaryakýt isinden bence cýkmalýlar..

7. Konka'nýn bilancosu gelince biraz heyecanla ucuk kar mý gelir dedim ancak beklentim asagidaki sekilde. Konka ve Muratlý kartondan 3 aylýk bize 180 mln civari kar yansýr. Bunlarýn toplam cirosu 800 mlyn civarý olur. Rulman Golda, Kompen ve Diva'nýn toplam cirosu 900 mlyra yakýn olur ve max 100 mln kar gelir. Diger Turizm maden tekstil ve akaryakýt cirosu max 200 mln tl ve en fazla 10 mln kar gelir. Finansal gelir gider kaleminden de 10 mlyn TL gelir... 3 aylýk ciro 1.9 mlyr ciro ve 300 mln civari kar gelir. Konka'nýn bilancoyu görünce acaba 450 mln olur mu diye dusundum ama diger sirketlerin kar oraný dusuk.. Holding olarak yýl sonu ortalamasý %20yi bulur. Yýl sonu gyo degerlemeleri de eklenince 1.75 mlyr kar gelir ve ciro 9 mlyr yakýn gelecek.. Borcsuz sirketler 2 yýllýk cirosu ile degerlenir. sanayi sirketleri 6 fk ile degerleniyor.. Bu sirketin yýl sonu en kötü 7 mlyr ile degerlemesi olsa 20 tl yapar. Ancak seneye bu sirketin bir suprizi olabilir. 2013-2018'de yaptýgýný seneye 2023'te yaparsa o zaman sirket eder degeri olan 60 tl'ye rahatlýkla gider. Eksik olan guven ve kasadaki para ile yapýlacak yeni yatýrým..

8. Golda karý 19 mln cýkmýs.. Golda gercekten karý dusuk bir sirket... Kar tahmini 270 mln civarina ceksem iyi olacak) 250 ustu gelecek her kar olumlu olur. 250 altý ise bilanco oyunlari var demektir

Sayfa 261/318 ÝlkÝlk ... 161211251259260261262263271311 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •