Artan

119,90 10 18:10
119,00 9.98 18:10
89,25 9.98 18:10
19,84 9.98 18:10
10,15 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

27,72 -10 18:10
266,25 -9.97 18:10
12,11 -9.96 18:10
4,31 -8.69 18:10
18,88 -8.26 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.611.550.569,16 18:10
9.634.403.182,10 18:10
8.770.191.589,13 18:10
6.677.173.059,35 18:10
6.431.362.293,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 262/456 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon
Arama sonucu : 3811 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Zarar etmek için inşaat yapmak. Beyin yaktın be kardeşim.. Para kazanmayacağın bir işi niye yapsın bir insan kafayı yemiş olması lazım..
    Zarar etmek bir tercih meselesi değildir. Koşullar buna elveriyorsa zarar edersin.
    Koskoca şirketler bilançolarında zarar açıkladı.(Ereğli, Tüpraş vb.) Diyemedin mi şirketin ceolarına para kazanamayacağınız işi neden yapıyorsunuz, kapatın şirketleri. Bu şirketler kafayı yemiş herhalde.

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Zarar etmek bir tercih meselesi değildir. Koşullar buna elveriyorsa zarar edersin.
    Koskoca şirketler bilançolarında zarar açıkladı.(Ereğli, Tüpraş vb.) Diyemedin mi şirketin ceolarına para kazanamayacağınız işi neden yapıyorsunuz, kapatın şirketleri. Bu şirketler kafayı yemiş herhalde.
    Mesajın ana fikrine katılıyorum yalnız Ceo yetkilerini gözünüzde fazla büyütmeyin. Günün sonunda Ceo lar, patronun her an kapının önüne koyabileceği SGK lı bir işçidir
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    ikisi farklı kavramı karıştırıyorsunuz. Ereğli ve tüpraş gibi şirketleri kurmak zaman alır. Şirket bir süre zarar etse de sineye çekilir. Yola devam edilir.
    Konutta adam projeden kazanamıyorsa bir sonrakine başlamaz. Arz kısılır. Yurtdışından dizel, demir çelik ithal edebilirsiniz ama ev ithal edemezsiniz.

Sonuçta arz fazlası yoksa, arz fazlası oluşturacak etken yoksa fiyatlar yukarı gider. Bunun zamanı da faizlerin düştüğü zaman olacaktır. Bu zamanlamayı ayarlayabilen parayı götürür.

Konut fiyatlarında ve kirada artış sadece bize özgü bir konuda değildir. Dünyada pandemi sonrasında para bolluğu nedeniyle yaşanan bir süreçtir. Göçmen akışı da buna etki etmiştir. Eğer böyle bir problem olmasa bugün airbnb kısıtlamaları tarzı haberleri okumuyor olurduk.

Son cihat çiçekten alıntı yapayım. Konuttaki kaldıraç ve konut fiyatlarının hisse veya dövizin tersine yavaş hareketi onu cazip kılar.

Zaten finansal piyasalarda para kazanmanın en etkin yolu kaldıraç kullanmaktır. Ama batırabildiği için (2008 krizi amerika) her babayiğidin harcı değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    maliyetler hizla artiyor o dogru

ama bu demek degildirki sen maledilmis fiyattan satabilirsin

Ekonominin gidisatina gore maliyetin altina ev satan cok oldu gecmiste
    Bir de sen hiç inşaat işi ile uğraşmamışsın belli. O kadar zordur ki eğitim seviyesi en düşük insan kitlesi ile çalışırsın. Onlarca kalem vardır. Betoncu, demirci, kalıpçı, tesisatçı, hafriyatçi, elektrikçi... vs.vs. Bir dünya para bağlayacaksın Bütün bunlarla uğraşacaksın sonra karsız satacaksın hee. Yapma be kardeşim. Yaşın genç belli..

5. Konut fiyatları için 7-8 ay önce ön görümü söylemiştim.
    Dolar cinsinden değer kaybeder diye.
    Takip ettiğim yerlerde son 1 yılda %10 civarı dolar cinsinden düşüş var gözüküyor.
    Benim gördüğüm kadarıyla, dolar cinsinden bu yılda değer kaybı devam eder.
    Tabiki yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Konut fiyatları için 7-8 ay önce ön görümü söylemiştim.
    Takip ettiğim yerlerde son 1 yılda %10 civarı dolar cinsinden düşüş var gözüküyor.
    Ev kiralarının arttığı ve serbest kalacağı bir ortamda dolar bazlı düşüş nasıl olacak bir de onu açıklarsanız daha net anlarız herhalde.. %25 sınırı kalkan ev için kira artışı içinde oturanı memnun etmez. Çıkar ev aramaya başlar. Daha yüksek fiyatlar görür ve iş çıkmaza girer. Bunun üzerine çok cazip rakama gelen mevcut evler tekrar alıcı bulmaya başlar diye tahmin ederim ben. Dolarda sene sonu ancak 40'ları bulur veya sonbaharda orada da Türkiye'ye giriş yapmaya başlarlar. Yabancıların satış konusunda ellerini rahatlatan sistemin açılmasından hiç bahsetmiyorum bile.

Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Ev kiralarının arttığı ve serbest kalacağı bir ortamda dolar bazlı düşüş nasıl olacak bir de onu açıklarsanız daha net anlarız herhalde.. %25 sınırı kalkan ev için kira artışı içinde oturanı memnun etmez. Çıkar ev aramaya başlar. Daha yüksek fiyatlar görür ve iş çıkmaza girer. Bunun üzerine çok cazip rakama gelen mevcut evler tekrar alıcı bulmaya başlar diye tahmin ederim ben. Dolarda sene sonu ancak 40'ları bulur veya sonbaharda orada da Türkiye'ye giriş yapmaya başlarlar. Yabancıların satış konusunda ellerini rahatlatan sistemin açılmasından hiç bahsetmiyorum bile.
    Ev kiraları dengeye oturuyor. %25 sınırı kalkmasıyla ev sahiplerinin gazı alınmış olacak. Kiracılar kendinelerine en uygun evi bakmaya başlayacak

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Konut fiyatları için 7-8 ay önce ön görümü söylemiştim.
    faizler yuksek kaldikca (kimse konut kredisi alamaz) ve dolar gercek degerine yaklastikca emlak fiyatlari dolar cinsinden degeri duser

Sayfa 262/456 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •