Son düzenleme : Tbey35; 18-03-2020 saat: 12:22. Sebep: imla
Eurobond seçimi hisse senedi seçimi gibi kişisel bir konu, tavsiye vermek olmaz, portföy büyüklüğü, bekleme süreniz vb kriterlere göre siz karar vermelisiniz.
Vadesinden önce satmak zorunda kalırsanız o anki fiyatına göre kar ya da zarar edersiniz, mesela ben geçen ay satsam güzel bir karla çıkardım şimdi satsam zarardayım (şimdi kim satsa zararına satar fiyatlar kriz nedeniyle çok düşük). Ama ileride bu kriz geçip CDS primi düşerse şimdi alınanlar karlı olur. Bu kar ya da zarar hisse senedi gibi büyük oranlı olmaz maksimum yüzde beş-on gibi olur. Vadeden önce satmayacaksanız kar/zarar işi olmaz alacağınız para kupon+anapara olarak bellidir. Vadeden önce karla satarsanız gelir vergisi işler.
CDS son durum !!
5 yillik 510
10 yillik 568
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Fiyatları düşer evet ama genel kanı olarak CDS yükselince döviz kuru da yükseleceği için değişen pek bir şey olmaz.
1 yıldır araştırıyordum Eurobondları nasip dün ilk kez 2025 vadeliyi aldım. İş bankasında minimum 2k USD sanırım ama Garanti'de 1k USD. Piyasa düzelir, fiyatlar yükselirse satarım yoksa faizini yerim.
Bu arada iş yatırım 2 gündür SGMK bültenini yayınlamıyor. Oradan gayet güzel takip ediliyordu fiyatlar. Siz nereyi kullanıyorsunuz ?
Yer İmleri