Bu dönem un gibi malın olsun. Yaslan ardına, keyfini çıkar modundayım.
Ulusoy Un'u uzun süredir takip ederim, faaliyet karı çoğu zaman iyidir. Kar marjları düşük ve yatırım yaparken borçlandığından net dönem karları dalgalı geliyor idi.(Bir çeyrek görece yüksek, bir çeyrek düşük.)
Fakat son dokuz aydır yüksek enflasyon ortamında olmamız, dolar kurunun yükselmesi, stoktaki malın fiyatının yükselmesi, ihracatın artması, Söke Un'un satın alınıp bu çeyrek konsolide olması gibi etmenler ile faaliyet karı yanında dönem karı da ciddi yükseldi.
Fakat bu hisseyi yakından takip edenler geçen çeyrek de faaliyet karlılığının çok yüksek olduğunu bileceklerdir. Üstelik, şirketin Şubat ayı başından bu yana yaptığı alımlar ve hemen bilanço öncesinde alımlarını bitirmiş olması zaten takip edenlere bir sinyal vermiş olmalıydı.
Yüksek faaliyet karının daha önce fiyatlara çok da yanısımamış olması, önden yatırım yapanlar için büyük bir avantaj idi. Son çeyrek faaliyet karı yanında dönem karının da yüksek olması tüm dikkatleri hisseye çekti. Zaten ucuz fiyatlanan hisse, kısada çok hızlı çıkış yakaladı. 4 tavandan sonra geri çekilmesi kadar normal bir durum yok.
Fiyatın, belli bir seviyede konsolide olmasını beklerim. Sonrasında ise gelecek çeyrekleri fiyatlamaya başlayacağını söylemek kehanet olmasa gerek.
Şirket iyi yönetliyor, hedeflerine odaklanmış. Faaliyet raporunu okuyanlar görecektir. 2029 yılında TR'nin en büyük, 2069 yılında da dünyanın ilk 10 en büyük tarımsal sanayi şirketi olma hedefleri bulunuyor.
Bu şu demek, yatay ve dikey büyümeye geçecekler. Şu an yatay büyüyorlar.(Aynı iş kolunda faaliyetlerini genişletiyorlar) Peki, yarın dikey büyümeye geçtiklerinde ne olacak? Kulvar atlayacak şirketimiz. Bunu bildiğim için söylemiyorum. Ama sadece un ile bu ülkenin en büyüğü olmak zor olabilir, ilerleyen süreçte diğer faaliyet kollarına da giriş hedefi olabilir şirketin.
Ben, şahsen şirketin büyümesinin istikrarlı olduğunu, stratejik bir alanda faaliyet gösterdiğini biliyor ve güvenimi koruyorum.
Tüm değer yatırımcılarının kazancı daim olsun.
"Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"
Yer İmleri