TEşekkürler SEvgili Enigma, Ereğli giderse Isdemir'de gider heralde...
Bakalım, herkes borsanın artık düşeceğini konuşurken ki ben seçimden önce buna ihtimal vermiyorum, biz daha çıkmadan düşersek, her şey yalan temettü gerçek teorisi de gerçekleşmiş olacak sanırım.
isdmr ve ereglide ikisinde de saatlikte ve günlük grafiklerde tobo oluşumu mevcut daha onay almamış ama alırsa isdmr kısada 29 civarı eregli ise 34-35 civarı bir hedef verir gibi.
Endekste yine dana'nın kuyruğunun kopacağı noktaya geldi gibi bilanço fiyatlamalarına artık demir çelik hareketi ile başlarız inşallah yeter 1 senedir süründüğü.
(Danayı kesme işareti ayırdım izin vermedi yazmaya![]()
Değersiz TL için bir varsayım daha geliştirelim. Ekonomiye Bakmayan Nebati bey ne dedi, gözlerinizi kapatın, 6 ay sonra açın, açtık evet, 5 kg süt 20 liraydı, şimdi 1 kg süt 15 lirayı geçti. Şimdi ne diyor, enflasyon baz etkisi ile aralıkta düşecek. Yıllık %87 resmi olmayan enflasyon %83 olsa düşmüş mü sayılır, aylık %13 yerine %8 acıkladıklarında yıllık %5 düşmüş olacak. Bu düşüş değil ki, bu yer değiştirme. Asıl olan aylıktır. BU nedenle sanki değersiz TL, bir kaç kat daha değersizleşmeye devam edecek gibi duruyor. Mesela doların 25-28 olması gibi.
Yer İmleri