-
Anlayamadigin su, bahsettigin piyasa degeri kavrami ona deger bicenlerin belirledigi sirketin hakiki degeriyle ortusmez.
Bir sise su 1 liradir ama sen elimdeki suya talipsen ben sana bunun degerinin benim icin 10 lira oldugunu soyleyebilirim ve sen bana 5 lira odeyip suyu aldigin takdirde artik piyasa degerini 10 kat istemis ama 5 katina razi olmusumdur
Yahut tam tersi sen 5 liraya aldigin suyu bir baskasina 50 kurusa satabilirsin, artik o suyun bastaki 1 liralik degeri de , senin mal ettigin 5 lira da degil , 50 kurustur
Bunlarin hepsi o surekli takili kaldiginiz pd , ve sirketimin faaliyet durumuna gore kazanc durumuma etki eder ama bu isi istedigi fiyattan yapan kisiler uzerinde baskilayici etkisi yoktur
Isteyen istedigini istedigi fiyattan satip alabildigi icin bu rakamlara takili kalmak sizi bir sonuca ancak ve ancak cok uzun bir zamanda (seneler seneler) goturur
Gun icinde haftalar hatta aylarda o oranlarin ortalamaya gelmesini beklemek hata olur
Sent from my iPhone using hisse.net
-
firmaları%100 elden çıkaran patron, firmayı edeceği fiyattan satar, alıcı da ederini vermek zorunda kalır.
ben yukarıdaki firmaların hiç birisne o verilen fiyatların yarısını dahi verip alacak bir para sahibinin olabileceğini düşünmüyorum.
bazılarına 1/ 4 parası bile verilmez
-
Verilmez bence de oyle ama veriyor. Piyasa zaten bu demek . Degeri o yuzden spekulatif olarak zikrediliyor
-
Ben spekülatif fiyat demiyorum, kumar makineleri diyorum.
Ülkede kumarhaneler kapanınca ellerinde o tür firmalar kaldı.
-
Yine trgyo bunlar icinde iyi sayilir .
-
bugün canım yeterince sıkkın
yaw allah aşkına ben bu tür hisselere diyorum, diyorum.
siz trggyo iyi diyorsunuz
tüm bisti kast etmiyorum.
-
birisi şu ALNUS denen salağa desinki alttan alıp üstten satınca kazanırsın parayı. 42 maliyetli 1m.lotu 41 ve 40 vermek nedir yahu...
-
mesela şu an 2.45 ile 2.38 arasındayız yazmışlar tahtaya. isteyen aralardan ne yaparsa yapsın demek istiyorlar. heeee 45 e doğru sert bir hareket olurda tahtanın pozisyonu değişir o başka. o zaman malını kaptırıyorsun işte. trade in riskide burada.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri