2017 de beylikdüzünde şöyle evim var. Bu kadar ediyor satmıyorum diyen vardı. O ev şuan ne kadar oldu ?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
2017 de beylikdüzünde şöyle evim var. Bu kadar ediyor satmıyorum diyen vardı. O ev şuan ne kadar oldu ?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
O arkadaş kim bilmiyorum ama sayın 1event, beylikdüzü devasa bir yerleşim alanı oldu. Yakın gelecekte denize kadar boş 1 karış toprak bırakmayacaklar gibi görünüyor. Bu büyük açlık ve doyumsuzluk karşısında büyük İstanbul depremi gelmeden hangi konut sağlam hangisi değil bilmek de pek mümkün değil. Konut sağlam bile olsa zemin de çok önemli. Çoğu yerde heyelan tehlikesi var. Özellikle Büyükçekmeceye bakan kimi tarafları İliç'teki gibi bir toprak kaymasını akla getiriyor.
Ben kredili konut alımını mantıklı buluyorum(yatırım için tabi)
Peşin mantıklı değil. Bahsettiğiniz gibi bulabilirseniz %50 iskontolu bulursanız tabiki olur.
Şuan için kredi oranları çok yüksek. Düşücek emare de şuan için gözükmüyor.
1.5-2 yıl önceki gibi kredi oranları 1.29% gelirse ve enflasyon da yıllık %30-40 olursa konuta talep yine oluşur.
Bahsettiğiniz İstanbul çevresi şehirlerde de (kocaeli, sakarya vs) son 7-8 aydır konut satışları durgun
Bakın satmak için üretim yapmak ve satışa sunmak ile ihtiyaç için almak aynı şey değil. Kusura bakmayın ülkemiz hariç hiç bir yerde araç yatırım enstrümanı olamaz oldu. 1-2 aylık periyot için ev alınıp satılmaz ama bizde olur. Nereye giriş çıkış yapsan kendi kuyunu kazarsın. Kendi kendine enflasyonu körüklersin. Olan biten budur. İhtiyaç için yapılan alım-satımlar harici kayıtsız yapılan her işlem ülkeye ekonomiye ihanettir. Devlet sürekli bir hain arayışında ya uzakta aramasınlar. Bunu yapanlar seçim gecesi kutlama yapan konvoycular ve de demokrasi nöbetine çıkanlar ...
kümülatif toplam değşimez.
senin enflasyonun ayrıdır .. fakirin enflasyonu ayrıdır.
ben şahin görünümlü kartala köyden doldurduğum damacanaları bagaja yükleyip teyzemin evinde 15 gün senelik tatile çıkarım. sen 5 yıldızlı otelde gecelik kişi başı 28 bin ödersin tatil için
sen araca binmezsin diğeri her sene model yeniler vs.
içtiğin sudan giydiğin dona kadar gider bu.
ayrıntılarla boğmayalım ... alabiliyorsan 22 tane birden al ev geç.![]()
Ez cümle bunu ortaya yazıyorum kimsenin cevap vermesine gerek yok bu bir tespittir. Bugün müteaahhitler derneği başkanı diyor ki; ülkede enflasyon %100 artıyorsa inşaat maliyeti %150 artıyor. Enflasyon arttıkça da bu durum böyle devam edecek diyor. Yani arz-talep dengesi oluşana dek hiç bir daire satılmasa bile değerini koruyacak diyor. Anlayan anlamıştır. Adam olana lafın tamamı söylenmez.. Parayı veren düdüğü çalar. Ne demiş atalarımız AHİRETTE İMAN DÜNYADA MEKAN..
Yer İmleri