Sayfa 265/307 İlkİlk ... 165215255263264265266267275 ... SonSon
Arama sonucu : 2456 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun diyelim. Alıcı 15 milyon dolara yakın bir meblağ ödeyerek FENER'in %4.80 hissesinin sahibi oldu. 20 baz puanı daha alım yaparak %5 lik blok hisse alsaydı o zaman alıcının kimliği KAP'ta açıklanmış olacaktı ama gizli kalmasını istedikleri için %5 in bir tık altında alım yaptılar. Bu alıcının Dragan Solak olduğu yönünde istihbarat geldi bana. Sportif futbol kulüplerine yatırım yapan Sırp milyarder bu adam. Serveti 2 milyar doların üzerinde. Londra merkezli Sports Republic'in sahibi. Ayni zamanda Göztepe'nin %70 hissesinin de sahibi. Lüksemburg'dan tanışıyoruz kendisi ile. Adamın orada SIF türü bir yatırım fonu var aynen benimki gibi. Tabii benimkinin kim bilir kaç katı büyüklüğünde. Bu fonların en büyük özelliği kurumlar vergi yükümlülüğünden muaf olmaları.
    Sn. TH, bu fonları oluşturmanın yolu-yordamı nasıl?
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

2. Lüksemburg finans otoritesinin ve oranın SPK sının gayet net tebliğleri ve kuralları mevcut. Genelde 2 tür yatırım fonu var SICAV ve SIF. SIF ler kurumlar vergisinden muaf. Kuruluş basit ve kolay. Minimum 1.25 milyon euro nakit sermaye gerekiyor kuruluş için. Kurumsal anlamda büyük avantajlar sağlıyor özellikle SIF ler. Kurumsal bir hüviyete sahip oluyorsun. Finansman ihtiyacını kolaylıkla ve düşük maliyetle temin edebiliyorsun. Tabii geçerli bir iş planın ve yatırımcı geçmişin olmalı. Bunlar HNWI türü yani profesyonel veya nitelikli yatırımcılar için uygun tabii elinde en az 2 milyon euroluk bir sermaye varsa.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
    Rüçhan tahtaları muhteşem kar potansiyeli sunar çünlü sığlar ve %10 yerine %50 günlük limit var. Ekstrem bir olayı baz alayım. Şu anda BJKAS için 94 kuruş olan rüçhan fiyatının 1 kuruşa düştüğünü yani tam anlamıyla çöktüğünü varsayalım. Bu durumda bölünmüş fiyat 2 24 den 2.0 TL ye düşer yani kabaca %10. Siz rüçhanları 1 kuruşa aldıktan sonra fiyat tekrar eski seviyesi olan 94 kuruşa çıkarsa hisse fiyatı 2.24 e çıkar. Rüçhanlardaki artış yüzde 9300 iken fiyattaki artış sadece %10. Arada neredeyse 1000 kat fark var. Rüçhan SIFIRA bile inse hisse fiyatı sadece 2.24 den 2.0 a %10 inmiş oluyor. Burada muazzam bir kaldıraç faktörü söz konusu.
    Peki 94 kurustan çıkan rüçhanın her bir kurusluk düşüşünün diğer hissedeki eşdeğerini nasıl hesaplayabilirim? örneğin rüçhan 85 kurusa veya 70 kuruşa düşse normal şartlar altında ana hissenin fiyatı kaç olmalı? basit bir formülü varmı bunu hesaplamanın?
    ayrıca her 1.000 adet rüçhan için vade sonuna(rüçhan tahtası kapanana) kadar tutarsak ilave olarak 2.000 tl mı ayırmak gerekir?

Lüksemburg finans otoritesinin ve oranın SPK sının gayet net tebliğleri ve kuralları mevcut. Genelde 2 tür yatırım fonu var SICAV ve SIF. SIF ler kurumlar vergisinden muaf. Kuruluş basit ve kolay. Minimum 1.25 milyon euro nakit sermaye gerekiyor kuruluş için. Kurumsal anlamda büyük avantajlar sağlıyor özellikle SIF ler. Kurumsal bir hüviyete sahip oluyorsun. Finansman ihtiyacını kolaylıkla ve düşük maliyetle temin edebiliyorsun. Tabii geçerli bir iş planın ve yatırımcı geçmişin olmalı. Bunlar HNWI türü yani profesyonel veya nitelikli yatırımcılar için uygun tabii elinde en az 2 milyon euroluk bir sermaye varsa.
    Çok teşekkürler sn TH

1 nalımız var..
    Geriye kaldı 3 nal ile bir at...

Bizdeki bıyıklı yabancılar buralardan işlem yapıyorlar diye bir hisse de kapıldım.... Haklarıdır.... Ben de bıyık bırakayım.....
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

5.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Peki 94 kurustan çıkan rüçhanın her bir kurusluk düşüşünün diğer hissedeki eşdeğerini nasıl hesaplayabilirim? örneğin rüçhan 85 kurusa veya 70 kuruşa düşse normal şartlar altında ana hissenin fiyatı kaç olmalı? basit bir formülü varmı bunu hesaplamanın?
    ayrıca her 1.000 adet rüçhan için vade sonuna(rüçhan tahtası kapanana) kadar tutarsak ilave olarak 2.000 tl mı ayırmak gerekir?
    Önceki hesabımdan aldığım Şablon şöyle:
    3.18 Hisse fiyatına tekabül eden R:
    R= 3.18- [(3.18+8) : 5] = 94.4 kuruş

Hisse fiyatı olan 3.18 yerine güncel değer ne ise onu koyarsan ona karşı gelen rüçhan fiyatını bulursun. Veya tersini de yapabilirsin, rüçhan fiyatını koy karşı geldiği hisse fiyatını bul.

1000 tane rüçhan alırsan ve satmazsan 8.000 TL rüçhan bedeli ödersin tahta kapandığında, beheri 2 TL den 4 yeni hisse sahibi olursun.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler sn TH

1 nalımız var..
    Geriye kaldı 3 nal ile bir at...

Bizdeki bıyıklı yabancılar buralardan işlem yapıyorlar diye bir hisse de kapıldım.... Haklarıdır.... Ben de bıyık bırakayım.....
    2 milyon euron yok mu yahu? Neyse canın sağolsun 😊 Bıyıklılar İngiltereyi kullanıyor genellikle.

7. Rüçhanı vade sonuna kadar tutup tahtası kapanmadan önce satmak niyetindeysen ekstra bir şey ödemen veya ayırman gerekmiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
    Önceki hesabımdan aldığım Şablon şöyle:
    3.18 Hisse fiyatına tekabül eden R:
    R= 3.18- [(3.18+8) : 5] = 94.4 kuruş

Hisse fiyatı olan 3.18 yerine güncel değer ne ise onu koyarsan ona karşı gelen rüçhan fiyatını bulursun. Veya tersini de yapabilirsin, rüçhan fiyatını koy karşı geldiği hisse fiyatını bul.

1000 tane rüçhan alırsan ve satmazsan 8.000 TL rüçhan bedeli ödersin tahta kapandığında, beheri 2 TL den 4 yeni hisse sahibi olursun.
    Formül için teşekkürler. Ornegin94 kurustan 1000 Rüçhan alır ve katilirsam vade sonunda 8.000tl ödüyorum. Sonrasında elimde 4.000 adet hisse mi oluyor peki bu kısmı merak ettim.
    Bir de Pazartesi Rüçhan açılır mı sizce? Kap da onaylı izahnameler dışında net bir haber okumadım çünkü.

Sayfa 265/307 İlkİlk ... 165215255263264265266267275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •