Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 266/846 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,121 - 2,128 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    uni credit italya da 6.000 kişiyi işten çıkaracakmış. Bu banka yapı kredininde ortağı, yapı kredi hisselerini, italyada zora düştüğü için satıyor olmalı. Paraya ihtiyacı var gibi.

USD 6 üzerinde duruyor. Normalde hükümetin hedeflerinin içinde normal bir seviye. Siyasi olaylarla birleşince BIST deki oyuncuları ve yatırımcıları korkutuyor olmalı.

Elimde yeterince long olduğundan, ölü yerlere long kontrat yazamıyorum. Üstte dediğim gibi 115 bin aşağı geçilirse 112 bina kadar bir miktar daha long alır, %40 'a çıkarım. Tabi ciddi bir savaşa girmemişsek.

İdlib sebebi ile bir miktar daha yabancının BIST den çıkmasını normal karşılamak gerekir. Çıkanlardan bir kısmı ülkedende dolar alıp çıkabilirler, bunuda normal karşılamak gerekir.

USD seviyesinden çok, idlib konusu önemli. rusya ile kapışacakmıyız. Delimiyiz değilmiyiz.

suriyelilerin yaptığı gibi ülkemizi koruyor olsak, rusya ile değil dünya ile kapışalım. Şu an ise sadece oraya sonradan gelen radikal dinci grupları korumak için çırpınıyoruz. Olcak şey değil.

Umarım buda çabuk geçer. Bi kaç tokat daha yersek BIST yalama olur ve sonraki tokatları saymamaya başlar. hali ile biraz toparlarız.

EN BAŞINDA abd çekildikten sonra suriye de uzun süre kalma planı yapmayıp, Rusya ve suriye ile anlaşıp İdlib den ve suriyenin tamamından onurunla çıksan, rusya ile Libya konusundada büyük ihtimalle anlaşacaktın.

Bugün erdoğan kahraman olacaktı, abd ye diz çöktüren adam olarak. Kuzey suriyede bizim önümüzden abd ordusu çekilmişti.
    Suriye ve kuzey ırakla yeniden ticarete başlar kalkınırdık. Zaten IHA lar sayesinde pkk yı ezdik, kıpırdayamaz hale getirdik.
    erdoğan kahramandı şimdi.

Peki durum ne, hergün suriyeden dayak yiyen ülke durumuna düştük. tayyip kahramanlıktan, kulağı çekildikçe ağlayan çocuk pozisyonuna düştü.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hayrettin bir durum, kılıçdaroğlu yazımın silinmesini beklemiyordum doğrusu.? Daha soft bi şekilde yeniden deniyelim.

Baykal ın gazetecilere dağıttığı arsaları kanıtlarım. kanıtlamayacağım şey yazmadım.

Kılıçdaroğlu bu hareketleri, ilk orduya saldırının başladığı an, Albay Çiçek davasında yapmalıydı.?

Çok geç kaldı. Hiç yoktan iyidir ama 7-8 yıl bekle, sonra bu hareketi yap. Ciddiyeti ve samimiyeti hakkında kuşkuya düşülür.

Bu şekilde devam ederse, İYİ lider olabilir. Liderin iyisi vardır kötüsü vardır.

Lider demek, iyi ve başarılı insan anlamına gelmez.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Fırsattan istifade, IMKB30 şirketlerinden birinde, elimdeki long kontrat sayısının %5 i kadar kontrat short gittim.

yarın tayyip erdoğan iyi bişeyler açıklayacak anlamına gelmiyor.

Putinle görüşmesinde 2 tarafta ısrarcı olabilir ve geri adım atmazlarsa, değişen bişey olmaz.

viop da hedge olayına ilk adımımı atmış oldum.
    Hedge de planladığım bu değildi, ancak şartlar buna itti... Yarını bekleyeceğiz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada, hiç işlem yapmadığım günlerde bile, banka hesabımdan, viop hesabım adına 4-5 TL para kesiliyor.

Yeni gördüm.

Kazanırken sorun olmuyorda, kaybederken 1 TL bile rahatsız ediyor.

Günlük kesinti yanlış hatırlamıyorsam eskiden yoktu, yeni icad galiba.

Para BIST kuruluşuna gidiyormuş.
    BIST yönetimi her yıl sonu, endeks nerede olursa olsun, yatırımcı sayısı kaç olursa olsun, borsaya giren para ne kadar olursa olsun, yıllık ciro dan BIST yönetimi prim alıyor.. Ne kadar çok ciro, o kadar çok parayı kişisel ceplerine indiriyorlar.

Öğle arasını işleme açma, akşam seansları filan. Hep ciroyu artıracak kurallar geliyor. yetmemiş, işlem yapmasan bile para kesmeye başlamışlar.

Aç gözlülüğün sınırı yok. Her devlet kurumunda ayrı talan kafası var.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Konu dağıldı.

BIST den bahsedecektim. Kafa gitti.

MEVCUT DURUMDA yukarda ve aşağıda seviye veremezsin. Bunu bi kaç kez söyledim.

Bugün netleşme olmazsa, rusya ile anlaşamazsak, yükselişlerde bir kaç şirket short daha almayı düşünüyorum.

Long kontrat sayımın %10 una kadar çıkmayı planlıyorum.

tayyip ne kadar inatçı ise suriye konusunda, putin de inatçı ve ekstradan ruslar çok fazla diplomatik ve sinsi değildir. Direk vururlar, vahşidirler, dolambaçlı yollara sapmazlar. Batılılar gibi dipten yıllarca altınızı oymazlar.

2 tarafta inat ederse, işler çözülmez.

Bu arada virus ve Libya olayları gündemden yok oldu. püffff.

Hem tayyip hemde TV de akp yi temsil edenler, sürekli rejim değişikliğinden bahsediyorlar. Yani esad ı değiştirip kendi istediklerini başa getirecekler. Dolaylı ve direk olarak sürekli bu söyleniyor.

tayyip in suriyede ordu beslemesinin asıl sebebi bu gibi. ordusu ise abd kontrolundeki el-kaide grupları. Yeni adları htş.

esad ı devirmek için bu ülkenin vergisini ve insanlarını kullanıyor, devamında ise ülke ateşe atılacak yolda ilerliyor.
    Son düzenleme : alicemal; 12-02-2020 saat: 10:53.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün akşam haber kanallarını seyrettim.

Programlardaki akp liler, Şam a kadar gidelim diyorlar. Bunların hepsinin servetleri yurt dışında, çocuklarıda savaşa girmeyecek. Olurda rusyaya yenilirsek bunlar yurt dışında rahat yaşayacaklar. İstedikleri yönetim biçimi olan Mısır yada suudi arabistan'a değil, servetlerini ingiltere ve abd ye depoluyorlar.

akp lilerden bir tanesi, tayyipin İdlib de beslediği 50 bin kişilik ÖSO(aslında HTŞ militanları imiş) ordusunun kontrolunun tayyip te değil abd lilerde olduğunu ağzından kaçırdı. Çok konuşunca arada kaçırabiliyorsun.
    htş nin %80 ninin kontrolu abd de dedi. abd nin suriyeye soktuğu el kaide alt grupları. İsimlerini değiştirip htş yapmışlar. htş bir üst grup gibi bişeymiş ve abd kontrolunde.

Tayyipin bunlara Silah bıraktıramama sebebi bu olsa gerek.

Kontrolu abd de olan bir grup DIŞARIDAN GETİRİLMİŞ radikal dinci'nin maaşını bizim vergilerimizle ödüyor.

Bu orduyuda her ne hikmetse bırakmıyor.?

Bu sebeple ülkemiz savaşa girecek, ülke belki parçalanma ve bölünmenin yolu açılmış olacak.

hitlerde tüm ülkeyi dünyayı yöneteceğiz diye yola çıkardı, sonra 250 milyon kişi öldü, almanya abd kontrolune girdi, tüm şirketleri, gizli servisleri, merkez bankaları abd, dolayısı ile yahudi kontrolune girdi.

Fakat şimdi bizden daha iyiler yaw... belkide tayyip doğru yapıyordur. Bizdende bi 50 milyon kişi ölse, 30 milyon kadına tecavüz edilse, 60 yıl sonraki nesil zengin olacak gibi. Düşünmeye değer.

İşin ilginç yanı, Suriye de abd ve rusya paslaşıyor.

Ülkeyi paylaşıyorlar. esad zaten ülkeyi rusyaya teslim etti, aynen 2. dünya savaşında yenilen almanya japonya gibi. Sıra bizde. Zaten şirketlerimiz yahudi elinde, ilaveten istedikleri şey topraklarımızın bölünerek küçülmesi.

Büyük ülkeleri parçalayıp küçültüyorlar.
    Mesela bizim Türki Cumhuriyetlerle ilişki kurmamızın sürekli önüne geçtiler. Bunuda mesut yılmaz gibi bizim siyasi liderlerle yaptılar. Medyan ve ekonomin yahudide ise, yuların onların elinde demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyipin suriye konusundaki laflarının, dünden bir farkı yok.
    Suriyede ne yapacağımızı açıklayacağım demişti.

Söylediği şu ki, Türk askerini vurmadıkları müddetçe bişey yapmayacak. Vururlarsa rusya yı bile dinlemem gibi bi dolaylı cümlede kurmuş.

Bunun için büyük ihtimalle abd ile anlaşacak yada anlaştı.

ABD bölgeden kendi isteği ile çekildi. Ama sadece askerini çekmiş. el kaide yi idlib e yerleştirip, tayyipin ÖSO diye kurduğu orduyu ELE GEÇİRMİŞ.
    geri planda gizli çalışmış.

Ne demiştim, yahudinin ve batı ülkelerinin, senin altını oyduğunu uzun yıllar sonra fark edersin. Yüzüne gülerlerken, diğer yönden seni köleleştirecek işleri bıkmadan usanmadan, yıllarca, onyıllarca, yüzyıllarca yaparlar.

Ama ruslar gizli iş yapamaz(batı ile kıyaslayınca), kızdımı direk vurur.

tayyip abd ye neden cephe almıştı.
    Birincisi darbe yapıp kendini öldürmeye çalıştılar diye.
    Göstermelik olanı ise kuzey suriyede pyd yi destekliyor diye.

Peki abd ile şimdi anlaşırsa ne olacak.?
    pyd yerleşmeye devam edecek. yanında el-kaide(htş) olacak.
    fetullah tekrar makbul insan haline gelecek. akp liler "hata etmişiz" diyerek el öpme sırasına girecekler. Batı ülkeleri ise, "Tr süper ilerliyor, demokrasi harika, uççuyorsunuz kaçıyorsunuz" demeye başlayarak içeri para sokacaklar, USD düşecek ve tekrar yapay ithal bolluğu dönemi...

Söylemiştim, bu ülkede bişey değişmez. tayyip gitse mayyip gelir... Evi yıkıp yeniden yapmadan, sıva çatlakları ile boğuşarak evi ayakta tutamazsın. Kolonlar çürük.

özal ları, tayyip leri, fetullah ları üretenleri dehlemek lazım. Bunada imkan yok çünki seçimlerde tek oy bile alamıyorum.

Netçe. tayyip bilinmeyeb bişey açıklamadı.
    Putin konuşmasına kadar bişey olmaz.

O konuşmadada putin yumuşama belirtileri gösterirse yeniden 124 bin.

putin bizim askerleri vurmasa yeterli gibi görünüyor. İdlibi işgale devam edebilir yeterki bizim askere dokunmasın. tayyipin söylediğinden anlaşılan bu.

Zaten Türk askerini vurması büyük bir taktik hataydı.

Longların %5'i kadar short kontrat emniyet açısından portfoyde duruyor. Putin telelfon görüşmesine kadarda duracak. Sonra duruma göre kapatırım.

Bir üst yazıda Yükselişlerde yeni short alabilirim demiştim. tayyip mevcut durumdan daha kötü bişey açıklamadığı için yeni short almayacağım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    putin ile erdoğan görüşmüş, yeni bişey yok. Önceki anlaşmaların uygulanmasına karar vermişler.

Ne anlama geliyor.

tayyip öso denen orduyu htş den arındıracak ve htş silahsızlandırılacak. htş bölgeden çıkarılacak.
    Bunu yanlış yazmışta olabilirim yani soçi astana zirvelerinde nede anlaşıldıysa, o yapılacak.

tayyip zaten silahsızlandırma ve öso daki yabancı militanları atma işini başaramamıştı. Çünki belliki adamlar abd den emir alıyor.
    Şimdi ise, "yaparım" diyerek masal anlatmış. putin yutmamıştır tabikide, önemli olan Türk askerinin vurulmaması.

Mevcut durumda putin, TR askeri vurulmadan önceki durumdan daha kötü durumda. O sebeple vurmaz diye düşünüyorum.

Dün, emniyet amaçlı aldığım şirket shortları kapadım. Maalesef zararına kapadım, şartlar onu gerektirdi. Normalde hedge den anladığım bu değildi ancak durumu anlatmama gerek yok.

Geçen yıl ilk altı ayda hedge amaçlı aldığım gram altındanda kazançlı olarak elimden çıkarmıştım, hisseyide kazançlı elden çıkarmıştım.

VİOP da yapmak istediğimde o ancak virus ve suriye olayı, beni sürükledi buraya. Olaylar kontrolumde değildi.

Bu kadarla kurtuldumsa sorun yok.

Şimdi Libya ve virus problemlerine, putin bizim askerleri vuracakmı problemi eklendi.

Bu yıl çok fena başladı.

Virusde hala bir durulma yok ama aşı konusunda bir sürü gelişme var. Virusu, bize bulaşmadığı müddetçe yok sayabiliriz.
    Libya ve suriye var.
    Son düzenleme : alicemal; 12-02-2020 saat: 13:20.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 266/846 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •