Artan

286,25 9.99 14:58
92,60 9.98 13:55
295,50 9.95 14:58
81,20 9.95 14:59
56,95 9.94 14:57
Artan Hisseler

Azalan

27,20 -9.99 13:55
39,54 -9.97 14:57
16,09 -9.96 14:58
80,35 -7.75 14:59
15,11 -6.5 14:59
Azalan Hisseler

İşlem

6.906.633.391,00 14:59
3.847.304.932,92 14:59
3.517.857.294,60 14:59
3.479.588.804,10 14:59
3.345.488.350,50 14:59
Tüm Hisseler
Sayfa 266/361 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,121 - 2,128 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    aywaaaaa....
    mütercimlerden bahsetmen ona seviye kazandırır. bırak çukurda dolaşsın.... bea...!

senin kuzu yine toplamış koyunları
    özel odaya halvete diye
    simurgla beraber dooğru mezbahaya

3. ))))))))))))

4. http://www.yenicaggazetesi.com.tr/er...ti-204671h.htm

Erdoğan'ın, 1979 yılında yazıp, yönetip ve oynadığı "Mas-Kom-Yah" isimli tiyatro gösterisinden kareleri köşesinde paylaşan Dede, "Vaktin ustalarından dersler almışlar.. Mesela Nejat Uygur, bu gençlere, jest ve mimik dersleri vermiş" ifadelerini kullandı.
    Kaynak Yeniçağ: Erdoğan'ın o fotoğrafı ilk kez ortaya çıktı
    Tayyip Agam, senaryoyu yazmis, yonetmis ve oynamis. Msp icinde tiyatro toplulugu kurmus. Bundan hic huberim yoktu.

Fotoğrafın çekildiği yer Tepebaşı Gazinosu.. Tarih 1979.. Burada oynanan oyunun ismi MasKomYah.. Mason, Komünist, Yahudi gibi.. 20’lerinde tamamen politize olmuş gençler, yazmışlar oynuyorlar.. Erdoğan imam hatip yıllarında da sahneye çıkmıştı.. Ama asıl MSP gençlik kolları içinde kurdukları bu tiyatro topluluğuyla yıldızı parlıyor..*Bu fotoğrafları kişisel albümünden aldığım Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de oyuncu kadrosunda..*Vaktin ustalarından dersler almışlar.. Mesela Nejat Uygur, bu gençlere, jest ve mimik dersleri vermiş.. 15 arkadaş bir araya gelerek kurdukları tiyatro topluluğuyla 1 sene içinde 10 defa sahneye çıkmışlar.. Ankara Palas’ta, İstanbul’daki Tepebaşı Gazinosu ve Gülhane Gazinosu’nda…Tam Bayrampaşa’yı, Balkanlar’ı falan konuşurken Başkan’ın basın danışmanı Ercan Sevenler hatırlattı albümü..*İyi ki de hatırlatmış.. Daha ne fotoğraflar var. Bence bir galeride sergilenmeyi hakediyor..*"
    Kaynak Yeniçağ: Erdoğan'ın o fotoğrafı ilk kez ortaya çıktı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,233
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Tayyip Agam, senaryoyu yazmis, yonetmis ve oynamis. Msp icinde tiyatro toplulugu kurmus. Bundan hic huberim yoktu.
    Senaryonun adı : MAS-KOM-YAH = ( Mason - Komunist - Yahudi )

Konusu : Bildiğin cadı avı... hepsini yakalayın.. canlarını alın.. evlerini ateşe verin..

6. Bu samimiyetsiz maskeli Atatürkçülüğün sonu hüsrandır. Atatürkçülük içselleştirilmediği sürece sizi ve bizi hiçbir zaman kurtaramayacaktır.
    Küreselleşmenin 40 yıl boyunca sahneden indiği söylemi zırvadır. Hele ki Türkiye gibi özellikle ekonomik açıdan dışa bağımlı bir ülkede yaşayan biri bunu nasıl söyler? Kültürel açıdan da gayet özenti bataklığında yetişen bir gençlik de orada dururken..? Küreselleşmenin rafa kalktığını iddaa etmen için önce bağımsız olduğundan emin olacaksın ve Atatürk ilke ve inkilaplarını özümsemiş özgüveni yüksek başı dik bir neslin yetişdiğiinden emin olacaksın. Bunların hiçbiri olmadığı gibi, olacağına dair bir inanç da göremiyorum. Atatürkçülük sıkıştığında tutunup, ferahladığında bırakabileceğin bir dal değildir! Bunu böyle gören gaflet içindekiler yüzünden şu an bu haldeyiz. Daha kötüye gitmememiz için bir neden göremiyorum.

yahu nasıl bir rüyada yaşıyorsun(uz)? Küresellerin, hegemonların Türkiye ve ortadoğu üzerindeki emellerini görebilmek için derin bir analizci veya müneccim olmaya gerek yoktur. Amacım gelip hırgür çıkarmak da değil. Ama sallamayın be abi gerçekler ahanda orada!

Cehaletin hüküm sürdüğü, takiyyenin kol gezdiği, kindar ve dinci (dini kullanan), hak-hukuk dan uzak bir yapının akıbeti nice olur? Ahanda gerçek bunun cevabıdır. Analez de budur gerçek de. Özünüzde Atatürk olsaydı, bu saydıklarımın hiçbiri olmazdı.

7.  Alıntı Originally Posted by Diamond Yazıyı Oku
    Bu samimiyetsiz maskeli Atatürkçülüğün sonu hüsrandır. Atatürkçülük içselleştirilmediği sürece sizi ve bizi hiçbir zaman kurtaramayacaktır.
    Küreselleşmenin 40 yıl boyunca sahneden indiği söylemi zırvadır. Hele ki Türkiye gibi özellikle ekonomik açıdan dışa bağımlı bir ülkede yaşayan biri bunu nasıl söyler? Kültürel açıdan da gayet özenti bataklığında yetişen bir gençlik de orada dururken..? Küreselleşmenin rafa kalktığını iddaa etmen için önce bağımsız olduğundan emin olacaksın ve Atatürk ilke ve inkilaplarını özümsemiş özgüveni yüksek başı dik bir neslin yetişdiğiinden emin olacaksın. Bunların hiçbiri olmadığı gibi, olacağına dair bir inanç da göremiyorum. Atatürkçülük sıkıştığında tutunup, ferahladığında bırakabileceğin bir dal değildir! Bunu böyle gören gaflet içindekiler yüzünden şu an bu haldeyiz. Daha kötüye gitmememiz için bir neden göremiyorum.

yahu nasıl bir rüyada yaşıyorsun(uz)? Küresellerin, hegemonların Türkiye ve ortadoğu üzerindeki emellerini görebilmek için derin bir analizci veya müneccim olmaya gerek yoktur. Amacım gelip hırgür çıkarmak da değil. Ama sallamayın be abi gerçekler ahanda orada!

Cehaletin hüküm sürdüğü, takiyyenin kol gezdiği, kindar ve dinci (dini kullanan), hak-hukuk dan uzak bir yapının akıbeti nice olur? Ahanda gerçek bunun cevabıdır. Analez de budur gerçek de. Özünüzde Atatürk olsaydı, bu saydıklarımın hiçbiri olmazdı.
    Katılıyorum, tebrikler. Komplo teorisi kuracağım diye aleni olan şeylere gözünü kapatmanın da alemi yok. Bu tutmadı şucu olalım, yok olmadı biraz da bucu olalım böyle şey olur mu? Devletlerin tutarlı bir duruşu pozisyonu olur. Bizde 360 derece istikametinde papaz olmadığımız ülke yok, tutarlı bir pozisyon olsa böyle olur muydu?

Dünyanın yüzlerce yılda keşfettiği konuları 21. yüzyılda hala tartışırsan, erozyona uğratırsan, -ki serbest piyasa ekonomisi gibi, laiklik gibi, adalet gibi, tekrar öğrenme sürecine baştan başlarsın bedelini ödeyerek.

Yerel para birimi yerle yeksan olmuş, sorun kabak gibi ortada, hala sorunu tespit edip çözmek yerine, ipe sapa gelmez komplo teorileri ile uğraşıyor insanlar. Sadece bir senede geçen yıl, 160 milyar dolar satmış 240 milyar dolar satın almışsın. Yani 80 milyar dolar açık vermişsin. Geriye dönük verdiğin açık trilyon doları geçmiş, bu durumda paran değer kaybetmez de ne olur? Sözüm meclisten dışarı, adam o kadar cahil ki, yetmiyor üstüne de radikal ve şoven, tam ölümcül bileşim, bunu yazana eskiden de açık veriyordu niye sorun olmuyordu diyor. Olmuyordu çünkü o zaman fed'in düşük faiz ortamında sana borç veriyordu, artık vermek istemiyor en azından düşük faizle vermek istemiyor bu kadar basit.

Sene 1924 kur 1,47'lerde 1938 1,14 kur, bırakın değer kaybını %30'dan fazla değer kazanmış, Atatürkçü olan üzerine resmini koyduğu paranın değerini bu kadar ayaklar altına aldırmazdı.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

8. Küreselleşmenin 40 yıl boyunca sahneden indiği söylemi zırvadır.
    Kuresellesmenin merkezi Ingiltere, Bretix'le Ab'den cikti. Abd hergun yeni korumaci onlemler acikliyor. Karsisindaki ulkeler de Abd'ye karsi korumaci onlemler ilan ediyorlar. Benim yazdigim mi zirva, senin yazdigin mi zirva? Sen bir numunesin, buralardan sakin kaybolma, hukumet af cikardiginda, dolar cok degil ama ulkeye bir miktar nefes aldiracak kadar geri geldiginde, bakalim bunu hangi ekonomik gerekceyle aciklayacaksin?

Küreselleşmenin rafa kalktığını iddaa etmen için önce bağımsız olduğundan emin olacaksın ve Atatürk ilke ve inkilaplarını özümsemiş özgüveni yüksek başı dik bir neslin yetişdiğiinden emin olacaksın.
    Iste cehaletin son perdesi. Butun ideolojileri bati yaratti. Ataturkculuk nedir? Cumhuriyetcilik, laiklik, milliyetcilik, halkcilik, inkilapcilik, devletcilik degil mi? Bunlar bati aydinlanmasinin ve Fransiz Devriminin sonuclaridir. Sen bunlari Ataturk mu icat etti saniyorsun? Bilmedigin ise şu, bunlar kureselesmenin bir parcasidir. Aynen Sosyalizm, Komunizm, Fasizm, Korporatizm, Sosyal Demokrasi, Liberalizm, Libosizm gibi...)))))))))))) Aslina bakasan, Kuresellesme siradan insan icin kotu birsey degil. Sinirlarin olmaigi, tek bir para biriminin kullanildigi, butun insanlarin ayni dille anlasabildigi ve "savasma sevis" diyerek dolastigi bir dunya. Emme iste buna maalesef dunyadaki kaynaklar yetmiyor. Kureselciler 2008'de ezilip, gittiler. Sizin gibiler dunyadaki savaslari kuresecilerin cikardigini ve yuruttugunu saniyorsunuz. Bu bir algidir. Asil firldaklari cevirenler, Mike Flynn gibi kendilerini perdelerin arkasina gizleyip, kureselcileri gunah kecisi haline getiriyorlar.

Ama sallamayın be abi gerçekler ahanda orada!
    ))))))))))))) Hangi gercekler ortada? Gercekleri Entegral tarih yazar...Entegral tarihi ise ayvagobekli nuri yazar.

yahu nasıl bir rüyada yaşıyorsun(uz)?
    Ruyada yasayan sensin kocum, ben birseyler biliyorum, dayanamadigimdan buraya yaziyorum. Sen okuyup, faydalanacagin yerde gelip, bana ahkam kesmeye kalkiyorsun. Haddini bil once...Aslinda hicbiriniz kotu niyetli degilsiniz, dincisi de, ulkucusu de, Ataturkcusu de, Kürdü de, Alevisi de memleketimizin geleceginin aydinlik olmasini istiyorsunuz emme tuttugunuz yollar yol degil. Her gidilen yolun icine tuzaklr dosenmis. 1400 yil onceden beri dosenen tuzaklar oldugu gibi, son 90 senede dosenen tuzaklar da var.

Ben buraya dinsiz oldugumu, Ataturkcu olmadigimi, ateist olmadigimi, deist olmadigimi, ulkucu olmadigimi...vs...ulla hicbirseyi kabul etmedigimi defalarca yazdim. Sen buraya gelip, bana neye dayanarak akil vereceksin?

Akli ben veririm. Benim verecegim akil ise Descartes' in yontemidir. Once herseyi inkar edeceksin, bunu kendi icinde basaracaksin. Sonra bir dogru ve gercek bulacaksin, bunun dogrulugundan ve gercekliginden emin olacaksin. Sonra bir ayagini buraya basacaksin ve bir dogru ve gercek daha bulacaksin, diger ayagini da oraya basacaksin. Iste boyle ilerleyeceksin. Cok zordur...

Dogru ve gercekler çok kalin ortulerin altindadirlar, onlara ulasmak kolay degildir. Bu dunyada; din de olsa, Ataturkculuk de olsa ne olursa olsa, tamamen dogru ve gerceklerden olusmus bir paket yoktur.
    Son düzenleme : ayvagobeknuri; 10-09-2018 saat: 09:52.

Sayfa 266/361 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •