Sayfa 266/1007 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 2,121 - 2,128 arası.

Konu: Viop XL

1. Rusya ya yaptırım yapalım, ticareti keselim diyorsanız önce tutarlı olup Abd ve AB ile ilişkinizi kesmeniz lazım.

Irak'ı bir ay gece gündüz bombaladilar, sivillerin çıkışına izin vermediler, 1 milyondan fazla sivil, kadın, çocuk öldü.

Hiçbir şey olmamış gibi ticarete devam ettik.

2. Dış politikada duygusal davranamazsin, ulusal çıkarlar vardır.

Akp böyle davrandı, akıl dışı ve mezhepçi politikalar izledi.

Tüm ülkelerle kavgalı hale geldik, çok sevdikleri araplar bile bize ambargo uyguladı.

Sonra baktılar ekonomi batacak, koltuk gidecek, akıllandilar.
    Ey İsrail, ey Sisi lafları bitti gitti. Doğrusu da bu.
    Bu dönene denk geldi savaş.
    Akillanmasalar ben borsadan çıkardım belki, kaçınılmaz şekilde batacaktik.

3. gecmiş olsun cıgaracılar kıtlemısler yıne yetmez ama evet
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

4. Şimdi de batma sınırındayiz.

Batının bizi yaptırıma zorlaması, bizi batirmaya zorlamasi anlamına gelir. Tüm dünya biliyor batma noktasında olduğumuzu.
    Bu yüzden yaptırımlara katılmamizi isteyen olmadi. Olmaz.

Almanya bile iç barışımiz bozulur dedi. Bizim de bozulur. 3 gün gaz gitti, sanayi durdu, milyar dolarlık zarar oluştu. Almaya da dayanamaz.
    Biz AB ülkesi değiliz, yaptirima katılmamak için arguman çok.

Her ülkelerin durumu farklı. Rusya dan gaz almayacaksan bizim üzerimizden almak zorundasin.

Hem Rusya hem abd hem AB istese bizi batırır. O zaman da karşı tarafa geçme riskimiz oluşur. Bu onlar için daha kötü.

Karşı cephede olmaktansa tarafsız kalmamız herkes için iyi, bizim için de iyi.
    Hem kolay, hem doğru.

Boğazları kapatınca hem batı, hem Rusya sevindi.
    Thy seferleri bile batı vatandaşları için faydalı.
    Tarafsızlık haberlerini ve savaşın yayılma riskini izliyorum. Tedirgin bir şekilde ateşkesi bekliyorum, inşallah.

Bu durum tüm dünya için fazla sürdürülebilir bir durum değil. Herkes zarar görüyor, 1 ay içinde biter sanıyorum.

Gida ve ilaca savaşlarda bile yaptırım olmaz..

Bir de oligark paralarina yardım edelim avanta alalım diye uğraşırlarsa ikinci Reza, Halkbank sıkıntısı olur. Bunun olacağını sanmıyorum. Biden uyarmıştır bile telefonda.

Oligark yaptırımlari hukuksuz ama iyi yaptırım. Zaten Rus halkının çalınan parası.

Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Rusya ya yaptırım yapalım, ticareti keselim diyorsanız önce tutarlı olup Abd ve AB ile ilişkinizi kesmeniz lazım.

Irak'ı bir ay gece gündüz bombaladilar, sivillerin çıkışına izin vermediler, 1 milyondan fazla sivil, kadın, çocuk öldü.

Hiçbir şey olmamış gibi ticarete devam ettik.
    Hakikat bu.. RUSYA ya ders verilmesi şart.. Bizde katılmalımıyız?
    Maalesef zor..
    Ahtapot gibi her yanımızı RUSYA sarmış.

ERDOĞAN'ın hesapsız-kitapsız ,plansız ya da kısa vadeli çıkarlarını da biliyoruz...

S-400 tercihi faciası çok eski değil.
    BATI bu vesileyle bizle de bir hesaplaşmaya girer mi?

Umarım girmez.. İstemeyiz..Çıkarlarımıza uymaz..

Doğalgaz ve petrol bağımlılığımız ve bu dönemde -50 milyar USD rezervle yakalanmamız zorlar bizi..

Ayrıca,içerde durum içler acısı....
    Kurumların devre dışı bırakıldığı,
    kamuda yönetim tecrübesinin dışlandığı ve liyakat ve ehliyetin gözardı edildiği bilinen gerçekler..
    128 milyar dolar Merkez Bankası rezervinin buharlaşması bu yanlış yolun en dramatik örneğiydi.
    bugünlerde kur krizinden çıkış için bulunan kur korumalı mevduatın hazineye,
    dolayısıyla vatandaşa çıkaracağı maliyet sıkıntı üstüne sıkıntı....

6. Şimdi balon diyorsunuz da balon olmayan birşey mi var herşeyin maliyeti uçmuş ve enflasyon böyle iken hiçbirşey balon olamaz artık. En dandik yerde bile ev yapım maliyeti m² fiyatı 5bintl
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Bana göre balon fiyatlar.Müteahhite sorarsan az bile.....der.

7. Sigaramın dumanı yoktur yârin imanı

8.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar şu zamanda ev almak uygun mudur ev fiyatları normal mı yoksa balon mu ne dersiniz
    Benim bulunduğum ilde 30 yıllık ev fiyatları oturabilir olanlar 500 bin TL bunun kirası aylık 2 bin. Esnaf olsam yada ticaret üretim yapan biri olsam. Bu ev fiyatları bu faiz ile ev almak yerine kirada oturur o parayı sermaye de kullanırım. Yeni ev fiyatları normal ama 30 yılık evin değeri balon. Yıllık 24 bin TL kira getirisi olan evi satıp faiz yada kar payına yatıran 100 bin tl alır 75 bin zarar var. Amcamın evi 1 milyon TL ev yeni sayılır. Aldığı yıllık 24 bin TL değil. Aynı evi faiz yada kar payına yatirsan 200 bin TL arada ki fark 175 bin bence hiç mantıklı değil. Ben de evi satıp kiraya geçecem RTE gitsin yerine ekonomi kitabını yazmayıp okuyan biri gelse dolar düşer faiz enflasyon düşecek ev fiyatları da düşecek tabi bu bugün den 3 seneye sürer.

Sayfa 266/1007 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •