Sayfa 267/1032 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    O değilde üstad senin zarar tl bazında 3 milyonu geçti... ben 200 bin zararla karalar bağladım, sen nasıl idame ediyorsun psikolojiyi Allah sabır versin
    Evet, benim kağıt üzerinde nominal zararım 3.12M tl an itibariyle. Yüzde olarak bakarsam, ki öyle yapmak icap eder, 2.97 : 10.22=%29 luk bir nominal zarar söz konusu. Az bir zarar değil. Pozisyon hala açık. Ancak bu zararı mevcut konjonktür kapsamında tercüme etmek lazım. Hissenin spekülatif hareket ettiğine inanıyorum ve bu durumun geçici olduğu kanısındayım. Tek endişem bilmediğimiz bir nedenden ötürü bankanın batık kategorisine girme riskidir. Eğer böyle olursa BİST'e ayırdığım portföyümde %50 zarar yazmış olurum, geri kalan %50 zaten nakitte bekliyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu kismi biraz aciklayabilir misin tam anlamamiz icin? Ben su anda grafigine baktim. Sonucta hissenin fiyati grafikte ve grafikte de temettuler cikariliyor. Evet 21'dir herhalde orda gorulen 15 tepesi temettuleri hesaplamayinca.
    Grafiklerde görülen bir durum bu. Temettüler % olarak hep geçmiş fiyatlardan düşülür. Ben ise geçmişteki temettülerden arındırılmamış reel spot değerlerin baz alınması taraftarıyım çünkü 5-10 yıl gibi uzunca bir süre geriye gidildiğinde temettülerden arındırılmış fiyatlar gerçek tabloyu vermiyorlar. Ayrıca eğer temettü ödemeleri geçmişteki hisse fiyatlarından düşülüyorsa o zaman defter değerindeki artış da bir şekilde denkleme dahil edilmeli ama bu yapılmıyor. Durum böyle olunca sadece temettülerden arındırılmamış fiyatları kullanmak daha mantıklı oluyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dünyanın en büyük bankalarına bakıyorum, normal aktiflerine ek olarak özkaynaklarının 500 ila 1000 katı kadar da türev pozisyonu taşıyorlar ve müthiş bir risk sunuyorlar ama buna rağmen defter değerinin üzerinden işlem görebiliyorlar. Öte yandan HALKB sıfıra yakın türev pozisyon taşıyor, döviz açık pozisyonu 1 milyar dolar bile değil, buna rağmen DD'nin %34'ünden işlem görüyor. Burada çok derin bir irrasyonalite (mantıksızlık) söz konusu tabii eğer banka batmıyor ise.
    Banka devlet bankasi dostum - devlet baki oldukca bankasi da baki olacaktir... Kagit baskilaniyor - ve piyasa degerinin dusuk olmasi bir acidan bizimkilerin de isine yariyor cunku muhtemel ceza piyasa degeri ile orantili olacak.. Bu yuzden surekli dusus trendinde..

Bir senaryo :

Halkbank yeni bir banka kurar. mesela "yurt bank."

Bütün şubelerini bu bankaya satar.
    Kendisi tek bir merkez şube kalır. Yatırım bankacılığına döner.
    Bu arada "yurt bank"ı satar.
    Sermayesini küçültür.
    Sonunda kendini tasfiye eder.

Böyle bir şey teknik olarak mümkün mü ?

Hukukçu, bankacı ve muhasabeci bir bilen abeylerin dikkatine arz ederim.

Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Kagit baskilaniyor - ve piyasa degerinin dusuk olmasi bir acidan bizimkilerin de isine yariyor cunku muhtemel ceza piyasa degeri ile orantili olacak.. Bu yuzden surekli dusus trendinde..
    Bunun dogru oldugunu zannetmiyorum. Adamlarin beyni vardir cikarip 3 senelik piyasa degerinin ortalamasini almaya eger piyasa degeri de gozonune aliniyorsa.

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Bir senaryo :

Halkbank yeni bir banka kurar. mesela "yurt bank."

Bütün şubelerini bu bankaya satar.
    Kendisi tek bir merkez şube kalır. Yatırım bankacılığına döner.
    Bu arada "yurt bank"ı satar.
    Sermayesini küçültür.
    Sonunda kendini tasfiye eder.

Böyle bir şey teknik olarak mümkün mü ?

Hukukçu, bankacı ve muhasabeci bir bilen abeylerin dikkatine arz ederim.
    Niye? ..

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Niye? ..
    abd'liler bir para cezası talep etmeye kalkarlarsa. "halkbank" tüzelkişiliği/genel kurulu da bunu ödemek istemez ise.

8.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    abd'liler bir para cezası talep etmeye kalkarlarsa. "halkbank" tüzelkişiliği/genel kurulu da bunu ödemek istemez ise.
    Ertesi gün bu ülkeden 1 USD resmî olarak transfer edemezsin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sayfa 267/1032 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •