Dün TV de ikinci el arabalarda son birkaç aydaki %20 civarı artış anlatılıyordu.
Sebebini saçma sapan şeylere dayandırdılar.
Sebebi açık.Sıfır arabaların fiyatının uçması.
Sıfır araba fiyatları, Sıfır ev fiyatları ile yarışıyorlar.
Nerdeyse tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde bizden daha ucuza araba alıyorlar. Geçende istatistiği vardı.
Sıfır araba fiyatları neden uçtu.?
Asıl sebebi geçmişte anlatmıştım ancak son aylardaki uçuşun sebebi, devletin teşviği.
TR de üretildiği söylenen modellere teşvik geldi. Düşük faizle alabilirsiniz dendi.
Teşvik haberi gelir gelmez o modellerin fiyatı uçtu. Asıl Faizi fiyata eklediler.
Neden teşvik gelmişti.? Arabalar az satılıyor diye.? Fiyat uygun hale gelsinde millet alabilsin diye.
Sıfır araba fiyatları teşvik sebebi ile uçup kaçınca, ikinci ellerde aynı fiyatta yükseldi.
İDDİA EDİYORUM devlet araba satşından aldığı vergiyi kaldırsın, millet yinede arabayı aynı fiyata alır. Fiyatta devletin almadığı vergi kadar indirim yapmazlar.
100binlik arabanın 40 bini vergi.
Devlet 40bini almıyorum desin, o arabayı satıcılar yine 100bine satarlar.
Rekabet yok çünki.?
Millet araba alsın diye devlet fedakarlık yapıp teşvik vereyim diyor. Otomotive yeni girecek firmalar, küçük firmalara teşvik vereceğine gidip yine milleti soyan kartel haline gelmiş dinazor İTHALATÇI firmalara teşvik veriyor. Yerli denen arabanın %60 ı ithal parça.
Yeni firmalara teşvik verse, onlar büyüse, rekabet kızışacak. yeni yeni ürünler ortaya çıkacak. Gidiyor alman volkswagen e, fransız renault a teşvik veriyor.
Bankalardada rekabet yoktu. Devlet bankalarının her şeyi bile özel bankalarla aynıydı. Aynı soygunu yapıyorlardı.
Ne zamanki tayyip bunların başına silahı dayadı. O zaman devlet bankaları özel bankalardan ayrışıp ucuza kredi kullandırdılar.
Devlet bankası yahu.! neden özel banka gibi çalışır.? Neden aklaki olmayan soyguna katılır. Neden kafaya silah dayanınca özel bankalardan ayrışır.?
Sistem böyle.
Bu sistemi kuran ve yönetenler yahudiler.
Şartlandırmışlar milleti böyle olması lazım diye. Yemiş yağlanmış öküzler her gün TVlerde sistemi anlatıp duruyor, uymazsanız yandık anam diyorlar.
tayyip gibi biri çıkıp kafalarına silah dayıyor, o zaman sistemin anormalliği ortaya çıkıyor.
Silah zoru ile devlet bankalarına yüksek oranda faiz düşürttü.
Peşinden MECBUREN özel bankalar takip ettiler. Devlet bankaları düşürmese, onlar bu kadar çabuk ve bu kadar aşağı düşürmeyecek.
Devlet bankalarının faizleri silah zoru ile düşürdükleri son çeyrekte, çeyreklik kârları anormal artmış.
Madem diğer bankalardan ayrışıp farklı şey yapınca kâr bu kadar artıyor, o zaman neden yapmazlar.?
Garanti bankası, garanti bankası oldu ise, bunun temelinde diğer bankalardan ayrıştığı o yıl var. Yılı hatırlamıyorumda. 
Kimseye kredi kartı verilmezken, bu banka ofisler açtı ve kredi kartı dağıttı hemde herkese. Sonra en büyük bankalardan biri oldu. Görüldüki TR milleti borcuna avrupalıdan daha sadık. Kredi kartı vermemek anlamsızmış o görüldü. Orman kanunları ile çalışan devlet müdahil olmayınca bu seferde karta boğulduk o ayrı mesele.
Serbest piyasadayız hesapta ama rekabet yok.
Bankalarda, otomotivde, iletişimde, çimentoda karteller oluşmuş. (hangi ibibikti o devlet bu şekilde işler diye teori anlatan, arada onada çaktık güzel oldu. Minic deniz yıldızları ile tek tek uğraşamazsın, denk gelince bi tane çakıp denize atacaksın. O, kumsala geri dönecek kendi mezarını kazmaya.)
Rekabet olmadığı için halkı soyup duruyorlar.
Şimdi tayyip silah dayadı dedim diye akp liler beni kendilerinden sanmasınlar hakkaten kızıyorum artık. bana kalsa akp başta tüm siyasileri sallandırırım. Beni akp li sananlarıda tatlı niyetine sallandırırım. geçmiş tüm siyasileride sallandırırım. hepsinin mal varlıklarına el koyar hazineye aktarırım. filan fistuk.
tayyip can havli ile sağa sola saldırınca, doğru çıkan işleride oluyor.
Yöntem yine yanlış. Sistemi değiştirmiyor, kısa vadeli işler yapıyor.
Devlet bankalarında yöneticilerin aldığı primleri kaldır. Yine devlet bankaları özel bankalara uymazlardı.
her neyse yaw, uzun anlatmak lazım da ne gereği var.
Son düzenleme : alicemal; 17-02-2020 saat: 11:38.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri