Sayfa 269/1044 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    Şöyle ağız tatıyla bir hisse denk getiremedik yaw

veren kaçıyor gidiyor Selimcan durumlar nasıl
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku

Ben de borsadan ve Teknik Analiz işinden emekliliğimi isteyeceğim artık...

Gitmez dediğim şahlanıyor, gider dediğim alçak sürünme yapıyor...!!!

Terslik bende mi? piyasada mı? çözemedim...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Çok iyi olur, lazım olan veri olursa hallederim...
    Günaydın genşşleer.

Bil bakalım kimim ? oyunumuza hoşgeldiniz..
    Misafir sanatçımız OYAKC ismiyle malum OYAK ÇİMENTO şirketi.. Şirket hakkında kitabi bilgiler geçiyorum bunlara herkes vakıf durumda. Biz hissenin geçmişinde rol oynayan aktörlere bakacağız. Önce trade dediğimiz yani al-sat ticareti yapan şeytanlardan başlayalım..
    Elinde en az lotu olanlardan başlayıp yukarı doğru gideceğiz ki analiz yaparken daha rahat bir bakış açımız olsun. İki farklı tarih kullacağız. Bildiğimiz gibi yüklü bir açığa satış yapılmıştı. Açıktan önce ve sonrası şeklinde olacak. Mantık doğru kurarsak doğru hedefe ulaşır malın kimde saklı olduğunu görebiliriz. Yada ne yapılmak istendiği anlayabiliriz..
    01 mart 2021 ile 18 mart 2021 arası :
    Noor Kapital. Bireysel, bir kumarbaz, trader belli. Az komisyon çok hareket yapacak ilerde. 4705 lot 8.01 den alıp 4646 lot 8.06 dan satmış elinde kalan 59 adet lotu tahta yürürken yada hareket ederken üzerimize satacak olan zat. Dikkatli olmak gerekecek .Tehlikeli bir duruşu var.. (elinde mal yok ama dikkatli takip gerek )Bu zat 01. şubat 18 mart arasında da 19054 lot almış 8.40dan 8.22 ortalama ile 9045 lot satmış. şubat başından bu yana elinde mevcut 10009 lot var. kesinlikle bu arkadaşın trader olduğunu anlatıyor. Ekipten olma ihtimali yüksek. Yani A takımından .. Bu trade şeklini de bir ara hatırlatın anlatayım.

Tera yatırım Aynı takımdan mı bilinmez..Ama fikir altyapısı aynı ..Noor kapitalin başka bir rengi. 161.716 lot almış 8.09 dan 161376 lot satmış 8.07 ortalama ile. Yani zarar etmiş gibi görünsede aslında Noor un yapmayı istediği şeyi yapmış. elinde 340 lot var. İlerleyen zamanlarda yine önümüze alım yönünde çıkacaktır bu zatta.Bildiğimiz trader. Mal sahipliği yapmayacak .Bu arkadaş ise 01 şubattan bu yana toplamda 353.222 lot almış 8.33 ortalama ile 395.186 adet satmış 8.32 ile. Bu örnekten yola çıkarak arkadaşın aslında aynı takımda olup kendi kalesine gol atan oyuncu tanımı uygun olur. Bu zatı muhterem 01 ocak a kadar gidildiğine 624.776 lotu 8.55 ortalama ile alıp 663.226 lotu 8.58 ile sattığı toplamda 38450 adet lotu 9.00 ortalama ile sattığı görülüyor. Bu adam biraz tuhaf duruyor.

İNG menkul kıymet : Son yükseliş olan 06.01 tarihinden önceki yükselişe dayanarak tarihi geri aldığımızda bu zat beyin takımı olarak kabul edilebilir. 04.01.2021 -19.03.21 arası 1.752.349 lot almış 8.58 ortalama ile 1.203.228 lot satmış 8.59 ile totalde 549.121 lot elinde duruyor.Tarihleri ilerletirsek durumu netleşir. 01.02.21 - 18.03.21 arası dönemde bu zat 780.621 lot 8.25 ortalama ile alıp 531.215 lotu 8.28 ortalama ile satmış. Dikkat ederseniz aşağıya inen fiyata rağmen sat git yapmayıp ortalamayı düşürüyor ve adedini artırıyor. Bu elemana ayrıca geri dönmeli.

IŞIK : Her türlü trade ediyor. totalde elinde de bişi yok. Geç gitsin. Arada kaynak yapmış

ALB : Bu arkadaşı da geçelim. Burda trade ediyor ve fena zararda.

BİZİM : 01-01-2021 başlangıcından bu güne elinde toplam 55.453 adet lot var. ortalaması 8.25 . son ay itibariyle bişey yokmuş gibi görünsede . Eğer ekip işi ise burda takılan lotun peşinde olmak lazım. Yukarda iyi mal çıkartır.Tabi işi biliyorsa. Seçtiği aracı kurum biraz düşündürücü...50.000 lot az değil. Bu arkadaş kenarda dursun. Yedek oyuncu bu. Burda biraz düşünmek lazım.

ANADOLU : Böyle bir aracı kurum mu varmış. Bak sen şu işe. 01.01.2021 den bu yana yüklü işlem yapmış 8.66 maliyetle 198.332 lot mal var elinde. Bu arkadaş gizlenmiş

ALTERNATİF :Geçelim bu arkadaşta da bişi yok. 7682 lotu var.

PİRAMİT : Trade hesap. geçelim 9568 lot var. toplamda 9999 lot var.dedim ya trade hesap

ALNUS : Trade hesap geçelim.toplamda -32 .141 yılbaşından bu yana. Ama bu ay şöyle bi uğramış. Ekipten Mart başlangıcından bu yana elinde 11.161 lot var. bu da gelir geçer.

Farkındaysanız hala malı bulamadık. devam ediyoruz operasyona.

MARBAS : Dön dolaş gel. 16709 lot var. mart ayından bu yana. Geriye gidersek Bu arkadaş bireysel takılıyor olamaz. 5.251.222 lot almış 5.566.480 lot satmış aynı kademeye 315.258 lot satmış. Bu kimse elinde mal var. yandan yandan bi yerden mal buluyor.
    Bir yerde bir hata var. Beynim yandı. Ben balkona çıkayım biraz ara vereyim bu adam bu kadar malı nereden buldu...tek bir yatırımcı desen olabilirde bu tahtada bu kadar lotu saklamak beceri. Bu iş başka Ben mola veriyorum.
    Son düzenleme : selimtogrul; 19-03-2021 saat: 12:30.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056

Ders yapıyom abi piyasa ipimde değil.

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    ALGYO için sanırım hedef grafiği istenildiğini düşünüyorum...

O nedenle Aylık çalıştım ve aşağıdaki grafiği elde ettim...

Bu yıl içerisinde hedef ulaşırsa maksimum 60 seviyesi görünüyor. Daha erken ulaşırsa muhtemelen 55 seviyesi karşımıza çıkıyor...

Şu an için bu kanalı kırıp daha yukarılara gitmesini ben beklemiyorum ama az önce de dediğim gibi para kimdeyse grafiği o çizer ve istediği yere istediği zaman götürür...

O nedenle hedefi görünce değerlendirmek gerekir. İllâ kalınacak olunursa ana para çekilip, kârı ile devam edilebilir...

sayın T/A çok teşekkür ederim.ricamı kırmadınız,zaman ayırdınız.grafik ve yorumlarınız'dan çok istifade ediyorum.başarılar ve hayırlı kazaçlar.saygılarımla.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Ben de borsadan ve Teknik Analiz işinden emekliliğimi isteyeceğim artık...

Gitmez dediğim şahlanıyor, gider dediğim alçak sürünme yapıyor...!!!

Terslik bende mi? piyasada mı? çözemedim...
    bende ciddi olarak 1 ay dır aynı duygulara sahibim üstat

böyle bir doygunluk istemsizlik var

sanki biraz uzak kalsak iyi geleçek
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Şimdi bakış açımızı değiştirelim.
    Biliyoruz ki birileri burada açığa 5.483.xxx civarında açık yaptı. Burası ÖPP verilerinden geliyor.Tamam Peki bu satılan açık kadarını alabildiler mi. teknik olarak alamadıklarını görüyoruz. Çünkü BİST 4647 adet lot satmış 7.94 ile. Bununla ilgili açıklama yine bu başlıkta geçmiş tarihlerde karşılaştığımız bir durumdu. Özetle muhasebe açısından eksik olan alıcıların lotlarını kurum veriyor idi. sadece hesabı düzenlemek adına yapılan bir işlem ancak buradaki rakam teknik bir durum. Yaaani. 12.03.2021 tarihi milat olarak alınırsa bunun üzerine yaklaşık 3 aylık bir periyotta hissenin normale dönmesi beklenebilir. Son tahlilde neden böyle bir açıklama gereği duydum diye sorabilirsiniz. Çünkü bu saatten sonra açık yapacak mal yok. Net olarak herkes elinde olan malının sahibi olarak bekliyor. Bu saatten sonra daha dikkatli davranmak gerekecek.

Bu arada açık olarak satılan rakamın yaklaşık 2 katı olan 10.698.379 lot ilk 5 aracı kurumda toplanmış görünüyor. Oysa totalde son 1 hafta içinde net alım yapan yani 1.000.000 lot alım yapan BGC partners bireysel bir yatırımcı değil. Amerikan merkezli bir yatırım fonu.
    Sizce neden bir yatırım fonu gelipte Türkiye de OYAK şirketlerinin çimento fabrikasının hisselerini satın alır? Hemde 1.000.000 lot adet (bizim bilmediğimiz ama onların insider olarak haberini aldığı bir bilgi mi var. Yoksa tamamen teknik grafik sebebi ile mi ?

Ayrıca net alımda görünen İngiliz merkezli bir banka olan HSBC sizce bireysel bir yatırımcı olma ihtimali var mı ?
    Sanmam. Yani bir fon olmalı 2.275.877 lot alacak kadar.

Peki o zaman yine 01.01.2021 tarihi başlangıç alarak bakalım 8.93 tl ortalama ile 1.799.311 lot alan TACİRLER ?

Peki diğer soruya geçelim.
    Hissenin pastasında OYAK aracı kurumu görünüyor. Bu kurum 9.128 tl ortalama fiyat ile toplamda net 1.648.059 lotu neden aldı? Şu anda fiyatın 7.73 tl olduğunu varsayarsak. Bu kurumun bu işle ilgili personelinin kurumu uğrattığı zarar nedeniyle işten kovulması gerekmez mi?

Kan kokusu alan köpekbalıklarının buraya üşüştüğünü düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    bende ciddi olarak 1 ay dır aynı duygulara sahibim üstat

böyle bir doygunluk istemsizlik var

sanki biraz uzak kalsak iyi geleçek
    Hatırlıyor musunuz bilmem?
    buna benzer bir serzenişi yapmıştınız MRDIN 3.20 - 380 bantlarında iken. Bende size; sizi bile bıktıracak aşamaya gelmişse çıkış yakındır üstad demiştim. Eeee o zaman hadi . Azıcık ta geyik yapalım. Demek ki son 1-2 ayımız kaldı yükseliş için..

Sayfa 269/1044 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •