Evet beklenti gerçekleşince kârı cebe indiriyorlar. Ky ise o ana göre işlem yapıyor.
Kabine pozitif etki yaparsa o anki tepkide vermek lazim malı
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet beklenti gerçekleşince kârı cebe indiriyorlar. Ky ise o ana göre işlem yapıyor.
Kabine pozitif etki yaparsa o anki tepkide vermek lazim malı
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı cumalar parasever dostum sizden ricam mümkünse pazartesi günü yapılacak açıklamaların beklentileri satın alındı mı bugün son gün mü bugünün sonunda kağıtları boşaltalımmı lütfen bizlere bir ışık tutun saygılar
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmiş mesajlarda açıkça beklentilerimi yazdım aslında , biraz da borsanın mantığının anlaşılması için ayrıntılı yazıyorum ve bu gerçekten zamanımı alıyor.
Bu yüzden kişisel portföy danışmanınız mışım gibi sorular sormazsanız sevinirim. Özel mesajdan da bu tip sorular geldiği için burada yazma gereği duydum.
Yanlış anlaşıldım samimiyetinize istinaden yazmıştım. Özür dilerim. Kolay gelsin
En azından birkaç parça yerine oturmadan yapbozdaki resmin ne olduğuna dair bir fikrimiz olamaz
Borsada geleceğe dönük tahminde bulunurken resmi görmek için bazı parçalara, bazı işaretlere bakıyoruz. Bu işaretler yeterli değilse yeni işaretleri de görmemiz gerekiyor.
Bir borsa yatırımcısı olarak benim için bir hisse senedinde doğru satış noktası "değerine ulaştığı nokta ya da sattığımda daha düşük fiyattan geri alabileceğime emin olduğum noktadır"
Bir hisseyi yeterince kar ettim diye satmam , endeks düşer korkumdan da satmam, endeks düşecek diye hemen portföy de boşaltmam.
Bütün hisseler endeks ile birlikte hareket etmez her birinin beklentileri , teknikleri aynı değil biliyorsunuz.
"Endeksin derin kırılmalar yaşayacağını düşündüğüm dönemler hariç , 115 000' in aşağı kırılmasıyla başlayan hareket gibi"
Bu dönemlerde portföy büyük oranda boşaltılır.
95 500 - 93 500 seviyelerinden beri yazıyorum burada.
Bu süre zarfında endeksin 1800 puan gibi önemli sayılabilecek geri çekilmeler yaşadığını gördük , gün içinde trade eden bir kişi açısından önemli bir rakam. Bu geri çekilmelerin olabileceğini düşündüğüm zamanlarda olası destek direnç noktalarını verirken son cümlem her zaman "geri çekilse bile toplarlanacaktır" oldu. Eğer dün içinde yaşanan bu realizasyonlar takılıp kalırsanız "kar konusunda kısa kalırsınız." Hissenizi endeks düşüyor diye satarsınız yarın %20 yapar. Eklediğim listedeki hisselerin çoğu %20' den fazla yükseldi %50 - %70 yükselen var. Endeksin düştüğü bir dünde %10' dan fazla yükselenler var.
Belirli varsayımlara dayanan bir endeks stratejiniz ve bu stratejinin işaret ettiği bir borsa fiyat hedefiniz olmalı.
Bu hedefe odaklanmalı ve dış etkenlerin sizi yarı yolda bırakmasına izin vermemelisiniz.
Elbette stratejinizi geçersiz kılacak haberler ve bu haberler sonrası satış işaret eden bir teknik görünüm varsa başka.
Bunun örneğini de yaşadık , adım adım burada da paylaştım.
Enflasyon beklenenden çok yüksek geldiğinde "temkinli olma zamanı " diye yazı yazdım ama teknik görünümün bozulmadığını eklediğim grafiklerde gördünüz ve sonrasında da yükselişin süreceğini hedef seviyemin geçerli olduğunu yazdım
120 000 yükselişi öncesi endeks 80 000 civarındayken 90 000 satış fırsatı diyordu tv yorumcuları , o noktaya geldiğimizde ısrarla satın satın dediler. Endeks 120 000' e geldiğinde çoğu yatırımcı nakitte bekliyordu.
Seçim öncesinde borsa 101 000 hedefimi verirken aşağıdaki ifadeleri kullanmıştım.
Seçim sonrasında bu beklentilere yenileri eklendi , bunlara da dikkat çektim ama hatırlatayım
- Piyasanın odaklandığı şey kabinenin açıklanacak olması ; enflasyon rakamlarını bile görmezden gelecek kadar güçlü bir beklenti var ama bir kesinlik değil.
- Kabinenin açıklanması ile iş bitmiyor "ekonomik önlemlerin açıklanması , yapısal reformlardan bahsedilmesi" hala beklenti olacak.
"Yani borsanın hikayesi hala sürecek"
99 400 çok güçlü bir direnç , buranın yukarı kırılması "kriz ihtimali ortadan kalktı , yumuşak iniş senaryosu fiyatlanıyor" anlamını taşıyacağı için ilk seferde geçilememesi son derece doğal. Dün 98 000' e geri çekilmeler olabileceğini söylemiştim , bugünün grafiklerinde bu seviyenin karşılığı 98 500 (5 dakikalık grafikte 200 ağırlıklı ortalama)
Kabine bu kadar güçlü bir şekilde satın alınıyorsa birileri içeriden bilgi almış demektir. Kabine açıklandıktan sonra realizasyon olması da doğal olur.
"Asıl önemli olan ondan sonrası"
Açıklamadan sonra "yatırımcılar, kabine en büyük beklentiydi diyerek sonrasında atılacak adımlara daha az önem atfederek,
bugün yaşadığımız gibi son derece normal realizasyonlar sonrasında 99 400'ü direnç olarak mı görecek"
buna bakacağız.
Yapbozun önemli bir parçası "kabine" açıklandığında resmi daha net görebileceğiz.
97 500 önemli bir seviyeydi bence kabine sonrasında realizasyon gelse bile 97 800 -98 000 bölgesi destek olarak çalışacaktır ve endeks en azından 99 400' ü tekrar görecektir.
Bu hareketler sırasında %10 yükselen hisseler de olabilir %10 düşenler de...
"101 000 hedefimi geçersiz kılacak teknik bir görünüm oluşmadan bu hedefimi bir kenara bırakmam, 101 000' de de sonrası var mı bakarım"
Olası geri çekilmelerde daha önce yazdığım bilanço hisselerinde alına devam etmeyi planlıyorum.
Yazmaya başladığım 93 500 -94 500 seviyelerinden bugün 100 000' e yaklaştık "hiç kimse bu yazılar nedeniyle zarar ettiğini söyleyemez"
Karar sizin kararınız, ister satar ister teknik sat verene kadar beklersiniz.
"YeTki olmadan yatırım danışmanlığı yapmak yasal olarak suçtur , burada yatırım danışmanlığı yapmıyorum ; kendi yatırımlarımı yaparken dikkat ettiğim hususları paylaşıyorum"
Son düzenleme : parasever; 06-07-2018 saat: 14:20.
Paylaşım için teşekkürler üstad
Dmsas 2,65 gördü kademe kademe satıldı.
%15 yükseldi yazdığım günden beri
Geri çekilmelerde alım için izlemedeyim
Borsa % -0,50
dmsas % 7.5
Uzun yazıda bahsettiğime canlı örnek.
Endekste 115 000 kırılmasında olduğu gibi, sert geri çekilmelere neden olabilecek bir kırılma olmadığı sürece paniğe gerek yok.
Portföy boşaltmaya gerek yok. "hisseden hisseye göre değişir"
Yer İmleri