Böyle devam ederlerse %5' e yakın zamanda ulaşır, kapada bildirmek zorunda kalırlar, kapda yayınlanması ayrı bir ilgi çekecektir, 2 gyo içinde...
İhale dosya bedeli 5000 TL, bunu yakıp Antalyayı bir gezip gelmişlerdir mi diyorsunuz...
İhale geçici teminatı %10 diye biliyorum, oda ihale çıkış fiyatı 1,28 Milyar olduğuna göre 128 milyon eder. Bizdeki nakitin çoğu dolar diye biliyorum(yaklaşık 20 milyon dolar). Geçici teminatı yatırmak için hem dövizi hemde uygun değilse vadeyi bozmaları gerekir diye düşünüyorum. Bankadan teminat mektubu filan kabul oluyor mu acaba teminata? Yoksa hem döviz hem vade boz bir girip arkadaşa bakacaktım demek için masraflı olur diye düşünüyorum.
Bu arada torunlar 100 milyon euro kredi çekti eski borçların finansmanı ve yeni yatırımlar adı altında oda birşeye hazırlanıyor gibi sanki...
Bizimkilerde aynı gün avm alış haberi ve bedelsizi arka arkaya gönderdi.
Belkide ortak bir konsorsiyum gibi de alım düşünüyor olabilirler mi sorusu geliyor aklıma.
O zaman nakit parada ortaklık oranına göre belki yetebilir.
Her ne kadar Antalyadaki avm bana göre konum ve işletme başarısı açısından Antalya için emsalsiz olsa da, Tek başına eldeki tüm nakiti verip full kredi almak ciddi zorlayacaktır ve ilk bir kaç sene hisse fiyatı aşağı çekip baskı yaratacağı kanaatindeyim...
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, vereceğiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazıp, çok okumak istiyorum...
Yer İmleri