Daha önce böyle açıklama sonrası faiz arttırımı hatırlıyorum, benden başka hatırlayan var mı?
Daha önce böyle açıklama sonrası faiz arttırımı hatırlıyorum, benden başka hatırlayan var mı?
Tarihe not düşmek adına görüşümü amasız yanisiz yazayım. 400-500 arası bir artış yapılacak bana göre. Bugünkü konuşmada buna hazırlıktı. Riski dağıtmak için hadge amaçlı tuttuğum nakit USD'nin %50 sini TL'ye döndüm az önceki harekette. FİB fonlarınada dün satış verdim. Bu ortamda BİST'tede belirli oranlarda geri çekilmeler olabilir. Hem burdaki olası düşüşleri (MAC ve TKF ilavesi için) hemde muhtemel USD'deki geri çekilmeleri değerlendirmek için (GBC ve IPJ ilavesi için) nakit tarafını güçlü tutmayı tercih ettim. Hakkımızda hayırlısı..
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Ben bu saatten sonra piyasa beklentisi kadar bir artış geleceğini sanmıyorum. Belki hem piyasaya hem yeni merkez bankası başkanına da kafana göre iş yapma mesajı , aba altından sopa idi bir anlamda.
Daha önce söylediği '' enflasyon oranı kadar faize mecburuz'' söylemi ile uyan resmi enflasyona eşitleyecek 200-250 bps civarı bir şey ile geçiştirileceğini düşünüyorum.
450-500 yapılacak olsa bunun sinyali olurdu bugünkü konuşmada. Faize ragmen büyüyeceğiz vs. bir şeyler derdi.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri