Sayfa 27/1003 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Daha önce böyle açıklama sonrası faiz arttırımı hatırlıyorum, benden başka hatırlayan var mı?

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yatırımcıyı ezdirmemek için,

1. Eski tekalif-i milliye kararları benzeri kanun hükmünde kararnamelerle bir gece ansızın gişimcinin tüm şirketlerine el koyabileceğiniz bir hukuksal ortam olmamalı.
    2. Yurtdışına para götüreni vatan haini, döviz alanı iç düşman diye nitelemekten vazgeçmeli.
    3. Mafya liderleri salıverilmemeli, girişimci ve yatırımcı; organize suç çetelerine karşı hukuğa güvenebilmeli.
    4. Tüm dünyada olduğu gibi yatırımcılar tüm finansal enstrümanları alabildiği gibi, özgürce açığa da satabilmeli.
    5. Ekonomik veriler ( tüfe , işsizlik vs. ) uluslararası kuruluşlarca denetlenebilirliğe açılmalı. Veri güvenilirliği artırılmalı.
    6. Dünyada dijital ihracat pik yaparken, bunun en önemli enstrümanı olan paypal gibi araçlar sürekli yasaklanıp, kapatılmamalı.
    7. En çok kaybettiğimiz global entegrasyon bu sayede tekrar sağlanmalı.

Faizden önce bunlar yapılmalı kanımca.
    Buna özel başlık açsak rahat bir 10 sayfa gider.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    hocam doğal olarak kızıyoruz da, asıl kabahat onlarda değil. dün yazmıştım 6 aylık getirisi dahi eksi olan ais fonunda dahi 19 milyon para yatıyor ki daha bir ay falan önce 25 milyonluk fon büyüklüğü vardı. sürçü lisan edersem affedin ama bu insanlar kerizlemesine oraya para yatırıp ta ulan bunca zaman geçmiş, halâ nasıl eksi oluyor diye fonu satmayınca sizin gibi gerçek yatırımcıya da kibarca "hadi ordan" deyip geçiyorlar. çünkü ihtiyaçları yok. adamlar gerçek yatırımcıya hitap etmiyorlar ki normal bir cevap versinler. bilmeden araştırmadan laf olsun diye para yatıran onca insan varken korkarım ki böyle devam edecekler.
    Banka icin fon mevduattan daha karli, zorunlu karsilik yok, kredi satma derdi yok, batak yok, fondan komisyonu cukkala, kebap
    Yanlissam uyarsin arkadaşlar

4. Tarihe not düşmek adına görüşümü amasız yanisiz yazayım. 400-500 arası bir artış yapılacak bana göre. Bugünkü konuşmada buna hazırlıktı. Riski dağıtmak için hadge amaçlı tuttuğum nakit USD'nin %50 sini TL'ye döndüm az önceki harekette. FİB fonlarınada dün satış verdim. Bu ortamda BİST'tede belirli oranlarda geri çekilmeler olabilir. Hem burdaki olası düşüşleri (MAC ve TKF ilavesi için) hemde muhtemel USD'deki geri çekilmeleri değerlendirmek için (GBC ve IPJ ilavesi için) nakit tarafını güçlü tutmayı tercih ettim. Hakkımızda hayırlısı..
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Daha önce böyle açıklama sonrası faiz arttırımı hatırlıyorum, benden başka hatırlayan var mı?
    algı yaratılıyor, bence iyi ve belki son bir artış gelecek

6. Ben bu saatten sonra piyasa beklentisi kadar bir artış geleceğini sanmıyorum. Belki hem piyasaya hem yeni merkez bankası başkanına da kafana göre iş yapma mesajı , aba altından sopa idi bir anlamda.
    Daha önce söylediği '' enflasyon oranı kadar faize mecburuz'' söylemi ile uyan resmi enflasyona eşitleyecek 200-250 bps civarı bir şey ile geçiştirileceğini düşünüyorum.
    450-500 yapılacak olsa bunun sinyali olurdu bugünkü konuşmada. Faize ragmen büyüyeceğiz vs. bir şeyler derdi.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben bu saatten sonra piyasa beklentisi kadar bir artış geleceğini sanmıyorum. Belki hem piyasaya hem yeni merkez bankası başkanına da mesaj , aba altından sopa idi. Enflasyon oranı kadar faiz söylemi ile uyan 200-250 civarı bir şey ile geçiştirileceğini düşünüyorum.
    Kişisel beklentim politika ve glp’yi eşitlemek yerine, 200/250’ye 100/150 gibi ikisine de ek yapılması. Umarım yanılırım, üstü gelir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    *erdoğan: Yüksek faizle yatırım, üretim, istihdam, ihracat yapabilir miyiz, mümkün değil, öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli olmamız lazım, yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor

Yüksek faiz değil, reel faiz istemişti piyasa. Ama anlaşılan faiz artırımı olmayacak.
    Galiba resmi enflasyona eşitlemek üzere 200 bp civarında artış yapılacak, işe yarar mı bilemiyorum...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 27/1003 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •