Burdan bi arkadaşın krontla ilgili bana yazdıkları aynen kopyalıyorum.
ilk önce bende büyük güven ve beklenti uyandıran şey dillendirilen yatırım ve beklentilerinden çok patronun bunları yapabilme yeteneği,tecrübesi ve dürüstlüğü oldu.Yani yatırımımın başına patron LÜTFİ YENEL' i koydum
Her ne hikmetse şubat ayında açıkladığı 2016/12 bilançosunu görene kadar hiç gözüme çarpmamış ve farketmemişim, buna çok üzüldüm
güven veren ve tecrübeli patrondan sonra gelelim hissenin dinamiklerine, nasıl oldu da 1 yılda yüzde 380 kazandırdı buna rağmen hala daha çok primlenmesini bekliyorum/bekliyoruz ?
1. öncelikle teknoloji üretiyor,firma 2007 de kuruldu, uğraştılar debelendiler patronun deyimiyle nefesleri yetmedi %10 netaş'a sattılar, böylece patronunda kariyerinde yer alan netaşla ortak oldular, altyapılarına ve tecrübelerine ulaşım imkanı elde ettiler. bu sanırım 2013-14 gibi gerçekleşti.Sonra kron büyük bir ivme yakaladı, parametrelerine bir göz at.
2. 2016 da amerika'da pakistan'da şirket kurdular oralara ulaşmak için, patronun deyimiyle ülke içi büyüme kısıtlı,belirli bir yere kadar olabilir onun için dışarıya açıldılar fakat henüz daha taze ve altyapısı kuruluyor, henüz konsolide olmayan bilanço açıklıyorlar oralardan daha para gelmedi, patronun beklentisi 2020 de abd satışları tr yi 2 ye katlayacak ki dediğim gibi henüz abd den hiç para gelmeden son yıllık bilançoda patlama yaptı ve 5 liralardan birden 16.75 i gördü dengesiz alım satımlarla brüt takasa alındı 3 aylığına ! ama hiç önemi yok çünkü brüt takasın bizim beklentilerimizde ilgisi yok, bu arada patron 12.6 zirvesinden 3 miyon 400 bin tl lik alım yaptığını bildirdi kağıt ondan sonra gitti 16.75 e , neyse
3.Patrondan sonra beni en cezbeden ve heyecanlandıran ise zekaya yatırım yapıyor olmaları üniversitelerden kalbur üstü zeki çocukları araştırıyorlar, yurtdışı staj imkanı sunuyorlar (new york yazmıştı biri ), bu çok önemli, dikkat ettiysen bir patron iki bunu söylüyorum en değerli olarak beklentileri sonra geliyor benim için, çünkü beklentiyi bende oluştururum ama bunu yapacak ışık heyecan potansiyelim yoksa beklenti, beklenti olarak kalır.
4. patronun bir sözü var "global bir firma için 100 yıl bekleyemem" bu da vizyonu kısaca
5. hisse çok derin değil 14 milyon sermayesi var.
6.son yıllık faaliyet raporunda ve yapılan son g.k da
siber güvenlik, nesnelerin interneti (iot ) , yapay zeka gibi küresel teknolojik düzeyde başlıkları var, 2017 yılını siber güvenlik yılı ilan ettiler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri