naci ağbal bugün döviz alım ihaleleri açabiliriz, halk güçlü rezerv istiyor falan filan dedi...bakalım ne yapacaklar...
25.12.2020 17:14:07 AĞBAL: ALIM İHALELERİ YOLUYLA DÖVİZ BİRİKTİRME ARACI KULLANILACAK- APARA
25.12.2020 17:01:27 AĞBAL: TOPLUM REZERVLERİN GÜÇLENDİRİLMESİNİ İSTİYOR- APARA
Tarihinde yanılmıyorsam 2005 veya 2006 yılı öncesine kadar enflasyon muhasebesi uygulanıyordu,paradan 6 sıfır atılması ile bu uygulama kaldırıldı.
Günümüzde mutlaka tekrar devreye alınmalı.
Şirketler bu enflasyon ortamında kazanmadığı paranın vergisini ödüyorlar,böyle devam ederse durum vahim.
ytd
Sinop'lu Diojen isimli bir düşünür gölge etme başka ihsan istemem demiş.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Diyojen
Tam da Migros'da sıra beklerken bunu düşünüyordum. Alış verişimi yaptım, kredi kartım çekildi sırada bir sürü müşteri var. Malesef poşet torba geçmemiş. Sıradakileri bekletmemek için kucağımda ve ceplerimde eve taşıdım 3-4 parça şeyi.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Zamanında bir hisse al biz onu yükseltiriz diye mesaj geldi, ben de büyük bir hisse seçince o olmaz dediler. Ufak bir hisse aldım, sonra bir gün tavan oldu hemen broker aradı sattırdı.
Sürekli karşıt güçlerin cirit attığı bir meydandayız. Duvar tüyo veriyor ama karşıdakinin de eli boş değil.
Malesef en karlı iş ticaret. Talebi olan malı vadeli alıp peşin satarsan sırtın yere gelmez.
Öte yandan üretim işi daha zor hele yeni bir icat çıkarmak daha da riskli.
Ticaret tarafına fren konulması ve üreticiyi veya araştırma yapanın desteklenmesi daha normal gibi.
Stok idaresini bilenler rekabet üstünlüğü sağlıyor mevcut durumda. Öteki türlü malları piyasadan çekip stok edip azar azar satanlar ticarete hakim olurdu ve bir kişi tüm ticareti eninde sornunda ele geçirirdi ki belirli milletler ticarette üstünlük sağlamışlar gibi.
Yer İmleri