Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 270/685 ÝlkÝlk ... 170220260268269270271272280320370 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 2,153 - 2,160 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Hocam aslýnda gelmek ve kalmak istiyor yatýrýmcý, fakat yönetime olan güven hissi onlarý geri itiyor, güzel bir kap haberinden sonra dejavu yaþamayan yok mu sanýyorsun yönetim bunu kendi eliyle yapýyor bilerek yapýyor çok entrikalar üretmesine gerek yok aslýnda yönetimin biraz yatýrýmcýsýný düþünse herþey yoluna girecek. inþallah keser döner sap döner gün gelir hesap döner diyelim. Havale edelim sabýrla bekleyelim. Asla zararýna satmayýn diyorum(enflasyon yüzdesini almadan çýkmayalým)

2. Arena twitter hesabýndan saat 16.14'de paylaþým yapmýþ. Paylaþýmdan sonra da hisse hareketlendi. "Arena Connect ile yeni hikayeler yazmaya hazýr mýsýnýz?" diye. Nedir ne deðildir Kap'a niye atmaz.
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi olmayýp þahsi görüþümdür.

3. Tl ýcýn referans faýz tek haneye dogru ýnmeye devam edýyor..dolarpkksýnýn g.tunu yýrtýp da hava aldýgý konu...ABD E GÝDEN PKKNIN DA ORTAK OLDUGU MASANIN UYELERI ABD LI VE FETOCU PATRONLARINDAN FIKIR ALMAYA GITTIKLERI GIZLI SAKLI TOPLANTILARDA BU KONULARA DEGINMEK ZORUNDA KALMISLARDIR EMINIM :)

Devlet býraz zeký davranýrsa sadece katar vs yabancý sermaye ýle kamu bankalarýný guclenýrýp tr deký asalak ozel sektor bankalarýný bypass edýp kredý pazarýndaký hakýmýyetýný de arttýrýp reel sektoru cok daha ucuza ve daha uzun vadelý fýnanse etmeye baslayabýlrý

devlet tr de ký tek ekonomýk sorun olan dunyanýn en buyuk fýnansal balonu olan dolar tl patladýgýnda bu dolar pkksý kýtlenýn saldýraacagý tuketým alanlarýnda vergýlendýrmeyý ýyý ayarlarsa enf a neden olabýlecek bý rýsk unsurundan da kendýne saglam vergý gelýrý yaratabýlýr

tr de dolar tl balonundan oturu balon olmamýs bý tane býle urun yok..gerýzekalý ve hýrsýz dýyarý ulkesýnde bý adet sabun 10 tl ý gecmýs durumda:) DOLARÝ BAHANE EDIP DOLARA BILE DUA OKUTACAK TL ZAMLARI YAPAN YAVSAK KULTURU SAGOLSUN BU ULKENIN...BU SIKINTI YANI SISMIS FIYATLAMA DAVRANISI BORSADA BILE EKTILI OLMAYA BASLADI VE BORSADA ARTIK NE ALSAN UYGUNDUR DONEMI KAPANDI...SIRKETLERIN DELI GIBI PARA BASTIGI BI DONEM OLDU BU...FATURANIN DA HALKA CIKARTILDIGI...

tr de hýc bý zaman kaynak sýkýntýsý olmadý...oyulmadýklarý ýcýn mantar gýbý yayýlmýs olan hýrsýz ve beyýnsýz sorunu var...

Carý acýk tarafýnda mýllý enerjý ýle elý rahatlayacak tr de devlet cok daha fazla sekýlde sazý elýne alabýlecektýr...ozer sektorun asalak sýrkelterýne aýlelerýne degýl dunya capýnda thy gýbý etkýn olacak kamu sýrketlerý uretýmýne býraz odaklansa neler neler yapar...yeter ký cukkacýlýk haramzadelýk asalaklýk kulturunden uzak durulsun:) tr nýn onu ýcýndeký beyýnsýz satýlmýs ve donmelerýne ragmen cok ama cok acýk...sýrayla tum ulekler de bu gýdýsatý kabullenýp ýsbýrlýgýne gelecekler...

4. burada cikmamis lakin sermaye artisindan bahsetmis...paynet konusunda net bi sey hala yok...
    payneti kismi satip sirketin kisa vadeli borc sorunu cozup artik hýzlansak diyorum....

robotik otomasyondan bahsetmis...yeni olarak...dogru avrupa ve orta asyaya da paynet icin calistigi banka ile bi seyler yaparak girebilir...bugun ruslar o kurum da dahil yabanci kurumla islemleri yasakladilar...onlara da yeni pazarlar lazim...

26.10.2022 14:40 Arena Bilgisayar/Çelik: Temettü politikasýnda deðiþiklik beklemiyorum- Bloomberg HT

26.10.2022 14:37 Arena Bilgisayar/Çelik: Doðu Avrupa ve Orta Asya'da yeni iþ fýrsatlarýný deðerlendiriyoruz- Bloomberg HT

26.10.2022 14:35 Arena Bilgisayar/Çelik: Robotik otomasyon da girdiðimiz alanlardan biri- Bloomberg HT
    26.10.2022 14:34 Arena Bilgisayar/Çelik: Yeni lisans alarak yenilenebilir ürün ticaretine baþladýk- Bloomberg HT

26.10.2022 14:31 Arena Bilgisayar/Çelik: Kýsa vadeli yükümlülüklerimizin artmanýn nedeni büyüme - Bloomberg HT

26.10.2022 14:31 Arena Bilgisayar/Çelik: Kredilerde bir sýkýntý görmüyoruz- Bloomberg HT

26.10.2022 14:30 Arena Bilgisayar/Çelik: Operasyonel olarak þirketin en iyi yýlýný geçirdiðimizi söyleyebilirim - Bloomberg HT

5. https://www.zerohedge.com/markets/wh...o-idea-what-he

SAHTE PARA DUZENIN ANA ENSTRUMANI OLAN TUVALET KAGIDI DOLAR DUZENINE FAHISE OLAN HIC BI DEVLET KENDI ULKESININ CIKARINA HIZMET EDEMEZ...BU TURK OLSA DA AYNIDIR JAPON OLSA DA AYNIDIR.

DUNYADA GERCEK EKONOMIK TABLONUN ORTAYA CIKMASI ICIN VE GERCEK TEMELLERI OLAN KARSILASTIRMALAR YAPILABILMESI ICIN DUNYADA ORTAK PARAYA GECILMESI VE BU PARANIN DA ALTIN GIBI ORTAK BI DEGER OLMASI VE SATNAIK YA HUDI BANKERLERIN G.LERINDEN UYDURDUGU KALPAZANLIK DUZENININ SONLANDIRILMASI YETERLI OLACAKTIR.

BIZ BU MEVZUYU 1990LARIN SONUNDA DILLENDIRDIGIMIZ KOCA EKONOMI FORUMUNDA BENI BI BANKACI DISINDA ANLAYAN CIKMAMISTI BILE....YAKLASIK 30 SENE SONRA GELINEN NOKTAYA BAK DUNYANIN:) DUNYADA ASLA KAYNAK VE IMKAN SIKINTISI YOK...HIC OLMADI OLMAZ DA..SADECE O KAYNAKLARA COKMUS SATANIK AZGIN BI TAYFA VE ONLARIN FAHISELIGINI ICRA ETTIKLERI ICIN DEVLETLRE BEKCI KOPEGI YAPILMIS SATILMIS IDARECILER SORUNU VAR.

ABD NIN CADISI PELOSI GIBI KRUESELCI HIRSIZ ORDULARI DUNYANIN HER YERINE LAF OLSUN DIYE GIDIP ORTALIGI KARISTIRMIYOR..SAHTE PARA DUZENININ SONLANMASI DEMEK ABD NIN NUKLEER BOMBALAR YEMESINDEN DHA BUYUK SORUN

IKI ONEMLI GELISME YASANACAK ONUMUZDEKI DONEMDE:
    SICAK GECEN BI KIS KURESELCILERIN PLANLARINI AKSATTI
    ABD KASIM SECIMLERI
    TR I ASKERI OPERASYONLA DURDURMAK ISTEMESI HALINDE ABD NIN VE ENIKLERI YUNANISTANIN PKKNIN YAPACAKLARI..HANI SU ERMENILERIN KAPTAN KOSKUNDE OLUP MUSLUMAN TURK VE KURT SOYKIRIMI YAPARKEN TR NIN DE POTANSIYELINI HAYATA GECIRMEK YERINE ASKERI HARCAMALARA YUZLERCE MILYAR DOLAR GOMMESINE NEDEN OLAN TEROR YAPISI...TIPKI EL KAIDE ISID DEAS GIBI CIAMOSSAD EKIPLERINCE KONTROL EDILEN TEROR BUSINESSININ PARCASI OLAN KIRALIK KATIL VE KACAKCI UYUSTURUCU TACIRI SURUSU...

EN BUYUK SUC ORGUTU OLAN NATO MAFYASININ DA KADERI TR NIN DUNYADAKI KONUMLANDIRILMASINA GORE SEKILLENECEK GORUNUYOR.

6. Yayýný izleyemedim. Yýl sonu 600 mn efk ulaþýrýz gibi bir þey dedi mi

7. Herkes satmýþ herhalde :) Hisse 2 haftadýr çok hareketli ama yazan yok. Ya herkes durumdan memnun ses çýkarmayalým böyle iyi gidiyor diyor yada çoðu kiþi sattý herhalde.

Eskiden CEO'nun televizyona çýkacaðý sosyal medyadan duyurulur idi ama sanýrým bu sefer duyurulmadý. Yada ben görmedim. Çoðu insan için sürpriz oldu sanýrým bu .

Genelde CEO konuþuýrken hisse yükselir , konuþma bittikten sonra , çok somut birþey söylemedi ise hisse düþer böyle TV programlarýndan sonra. Yine aynýsý oldu . Program sýrasýnda 17,84'e kadar çýkan hisse program sonrasý 17,20'lere kadar düþmüþ.

Aslýnda CEO'nun mesajlarý , dikkatlice incelenirse hiç de boþ laflar deðil. Bence ileriye dönük çok güzel mesajlar ve sinyaller var.

Bunlarýn içinden en önemli 3 tanesi bence aþaðýdakiler.

1- EFK %200'e yakýn büyür. Geçen senenin EFK'sý 205 milyon lira. Bu demek oluyor ki bu sene 600 milyona yakýn olacak. Bu sene ilk 2 çeyrekte ciro 6,4 milyar , EFK ise 165 milyon , bu demek oluyor ki son 2 çeyrek en az 10,5 milyar ciro ve 400-450 milyon arasý bir EFK olacak. Yani EFK marjý da yükselecek.

Cironun 17 milyara çýkmasý için son 2 çeyrek 10,5 milyar TL ciro yapmak lazým. Yani 3. çeyrek 4,5 - 5 milyar , son çeyrek 5,5-6 milyar gibi devasa cirolar gelecek.

Bu sene biraz abartý yükselen genel yönetim ve pazarlama gideri sanýrým 2. yarýyýlda ilk yarýyýl kadar artmayacak ki EFK marjýnda iyileþme öngörüyor CEO.

Net kar ne olur bilemem ama kredi faizlerinde az da olsa düþüþ var. Bu da finansal giderleri olumlu etkiler ise , 2. yarýyýl net kar marjýnda da artýþ olacak demektir. Bunun ilk sinyalini 2 hafta içinde bilanço açýklanýnca görürüz. Ama þu bir gerçek ki ciro artýþý beraberinde mutlaka EFK ve net kar marjý artýþýný getirecektir.

2- Sermaye artýþý konusunda çeþitli çalýþmalarýmýz var .

Bu da enteresan bir cümle. 2008 yýlýndan 13 yýl sonra ilk defa geçen sene %212 oranýnda bedelsiz sermaye artýþý yapýldý. Bu sermaye artýþýndan sadece 18 ay sonra tekrar bir sermaye artýþý çalýþmasý olmasý benim aklýma 2 þey getiriyor :

a- Paynet satýþýndan ya vazgeçilecek yada Paynet farklý bir pazarlýða konu edilecek. Çünkü Paynet kýsmen yada tamamen satýlýrsa , o zaman kýsa vadeli krediler azaltýlarak makul seviyelere çekilebilir. Paynetin bedeli bunu yapmaya yeter de artar bile.

b- Sermaye artýþý konusunda bedelsiz bir artýþ olsa idi bunun üzerinde çalýþýyoruz demezdi CEO. Bedelli arttýrýmýn da bell ibaþlý zorluklarý var. Bunu geçen de yazmýþtým burada. Þirketin en az 600-700 milyon lira taze paraya ihtiyacý var. Bunu bedelli sermaye artýþý ile yapmaya kalksa %600-700 bdelli sermaye artýþý yapmasý lazým ki buna hem SPK izin vermeyebilir , hem de Hintlilerden de en az 16-17 milyon USD para çýkmasý lazým ki buna sýcak bakacaklarýný sanmýyorum.

CEO sermaye artýþý üzerinde çalýþmalarýmýz var dediðine göre bu deðiþik bir sermaye artýþý olabilir. Mesela tahsisli sermaye artýþý. Bu konu üzerinde fazla durmak istemiyorum spekülasyona girebilir ama benim aklýma gelen bu ihitmal.

Ama belli ki , þirket Paynetin satýlmamasý ihtimaline karþý taze para bulacak bazý aksiyonlar üzerinde duruyor. Kredi hacmini mutlaka düþürmek istiyor. Bu da çok olumlu bence.

3- Orta asya ve doðu avrupada yatýrým fýrsatlarýný kolluyoruz demiþ.

Þimdi daha Brighstarýn 26,5 milyon USD'ýný hazmetmeden baþka yatýrýmlara bakýyoruz demek þirketin inorganik büyüme için hala daha fonu var anlamýna geliyor.

Kýsa ve uzun vadeli kredilerin artmasýnýn tek sebebi , Brighstar alýnýrken kullanýlan 350 milyon lira seviyesindeki banka kredisi ve Brighstarýn kendi ticari iþlerinden kaynaklanan banka kredileri.

Bunlar yüzünden arenanýn kredileri 1,8 milyara çýktý ve faiz gideri arttý.

Þimdi bu miktarý düþürmek için çeþitli çareler aranýrken , Paynet satýlýp bu borçlarýn düþürülmesi planlanýrken , yada biraz önce bahsettiðim gibi sermaye artýþý gündemde iken , CEO'nun çýkýp yurt dýþýnda fýrsat kolluyoruz demesinin tek anlamý var bence :

Ya Paynet yakýn zamanda çok iyi paraya satýlacak , buradan gelecek para ile krediler azaltýlýrken , üstüne bir de yurtdýþý yatýrýmý için kaynak kalacak , yada bu sermaye artýþýndan çok büyük para beklentisi var ki hem krediler düþürülecek , hem de büyüme için yatýrým yapýlacak.

Yani her halukarda arenaya yakýn zamanda büyük bir fon giriþi olacaðýnýn sinyalleri bunlar. Yoksa bu kadar borç varken kimse yeni yatýrým düþünmez. Mutlaka CEO'nun güvendiði bir taze para giriþi olacak yakýn zamanda. Bunun miktarý da benim taminim en az 1,5 milyar TL civarý olacak.

Yurt dýþýna açýlmak hem ciro büyümesi hem de riskin azaltýlmasýna yarar. Ayrýca Paynet için de yeni iþ sahalarý açar.

Açýkcasý aylar sonra gelen CEO'nun açýklamalarýný çok olumlu buldum ve þirketin yakýn zamanda çok büyük olumlu geliþmelere gebe olduðunu anladým. Yanlýþ anlamýþ olabilir miyim bilmiyorum ama nu mesajlardan aldýðým sinyaller ve hissenin son 2 haftada hareketlenmesi bazý büyük deðiþimlerin habercisi bence.

18 aydýr hiç yükselmeyen hisse , muhtemelen bundan sonraki 18 ay çok büyük bir atak ile kaybedilen bu zamaný telafi edecek ama kaç KY bundan faydalanacak onu bilmiyorum.

Benim tavsiyem hissesi olanlar hissesine sahip çýksýn , olmayanlar için ise tren iyice kalkamadan hala daha þans var diyorum. Ýnþaallah yanýlmýyorumdur ama 12-18 aylýk bir periyodda USD zirvemizi test etmemiz büyük olasýlýk. Yan, 2,7 USD ( Bugünkü kur ile 50 lira ).

CEO'nun bugünkü açýklamalarýndan benim anladýklarým bunlar. Baþka görüþü olan arkadaþlarýndan ne anladýklarýný duymak okumak isterim. Bence herkes görüþünü yazsýn. Belki de gözden kaçan yanlýþ anlaþýlan birþeyler vardýr.

8. Bu kaðýda en çok küfürü ve bedduayý ben etmiþimdir. sadece totem için susuyorum bu arada tek 1 lot bile satmadým.

Sayfa 270/685 ÝlkÝlk ... 170220260268269270271272280320370 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •