sayın gundwane,
başkanlık sistemi ile tespitiniz doğru ancak şuandaki başkanlık sistemi kitleleri kontrol edecek bir yapıda değil. ne alaka derseniz insanların sokağa çıkması, ayaklanması, toplu halde hesap sorması şuandaki hükümetin (bir kişi) işine gelmiyor(işine geldiğinde çıkıp hesap verip kendini aklayabilir ki yapılmışı var "Rabbim affetsin"). Burada bir şeyler yazardım ancak bana kalkıp hamaset yapma kardeşim defol git diyecek kişiler çıkar uğraşamam(ikizdere olaylarını inceleyin ne demek istediğimi anlarsınız muhalefet neden sustu ?).
başkanlık sistemi kimlere yaradı sorusunun cevabı 20 yıl sonra çıkar (afaki bir zaman tahmini belki daha erken de çıkabilir) ancak sıradan kendi halinde birisi bile demokrasi istemeye ve adalet yok demeye başladı, insanlar ciddi anlamda kendisini güvensiz bir ortamda hissetmeye başladı. ben bu güvensizliğin de bilerek yapıldığının kanısındayım (açardım da ağır hamaset içeriyor). bu hükümetten sonra insanlar daha çok özgürlük ve adalet isteyecek. seçilenlerde bunu vermek zorunda kalacak, nasıl almanya' ya çalışmaya giden işçiler (ilk gidenler) oradaki yolları köprüleri Türkiye' deki akrabağlarına ballandıra ballandıra anlatıysa ve 30 yıl sonra yollar yapılınca millette almanya gibi olduk imajı yer ettiyse yeni gelecek hükümette insanlara istediklerini vermek zorunda kalacaklar.
hükümetin(sadece bir kişi) kullandığı bir kontrol grubunun olduğunu düşünüyorum. bir olay olduğunda bir odaya(bu odalardan çok olduğuna eminim) insanları doldurup ne düşünüyorsun bununla ilgili diye sorup o şekilde stratejilerini belirlediklerini düşünüyorum. o kadar iddia atılmasına rağmen, sosyal medyanın yıkılmasına rağmen büyük olay olmamasının sebebi budur. adamlar daha hazır hissetmiyorlar veryansın yapmak için. muhalefet hala salak salak hareketler içinde kişisel tartışmalara girerek konunun başka yerlere çekilmesine fayda sağlıyorlar. hatta kimseyi "saymayan" bir gazateci "maalesef olaylar akp ye yönelmeye başladı" dedi 10 gün önce muhalif bir tv kanalında. bu işin sonunda o bir kişiyi kahraman yapmaya çalışacaklar. muhalefetin yapması gereken tek şey halka yoksulluğunu hatırlatmak ve ben daha iyi yaparım demek, bu hamam kavgasının galibi olmayacak çünkü.
toplum sadece sandığı bekliyor öyle ki çok koyu akp li tanıdıklarım bile (adamlar batma noktasına geldi öyle ayıktılar) hükümet yanlış yaptı diyor(bunu da derken sanki günah işliyorlarmış gibi diyorlar). zengin olan akp liler görüyor musun hindistanı bizim hökümet çok başarılı salgınla mücadele diyor.
başkanlık sistemi hangi günler için geldi bilmem ancak insanlara daha çok demokrasi ve özgürlük istemesine sebep olduğu kesin(millet empati manyağı oldu) bu vesile ile hangi kesime daha çok yarıyor diye bakmakta fayda olduğunu düşünüyorum son günlerdeki tartışmalardan bağımsız olarak. bu ülkede müslümanların özgürlük sorunu vardı, müslümanlar bu haklarını aldı(müslümanlar ağır tavizler vererek aldılar haklarını ve razıda oldular bu tavizlere). şuanda özgürlüğünü alamayan hangi kesim var ?
Yer İmleri