Sayfa 272/1027 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Sayın HAKEM
    Bana göre bir ülkenin temel analizi yapılamaz. Para biriminin de ...
    Cbaşkanının İngiltereye gittiğinde faiz konusunda söyleyeceklerini önceden analiz edecek bir temel analiz yöntemi var mı?
    Yada sıcak para akışını saptayabilecek bir yöntem, şu kadar olur dolaresi şuraya kadar indirebilir? Korkunç bir marj...
    Tüm bunların tek bir vektöre indirgendiği yer fiyat grafiği. Tüm haberler, temel analiz sonuçları, piyasadaki insanların psikolojik eğilimleri hepsi fiyatta toplanır. Bu yüzden benim için (tartışma açmak amaçlı değil kesinlikle) teknik analiz vardır pariteler için....
    Bu bağlamda benim için lafı güzaf olan bir şey için mantıklı yada değil ayrımı yapmam abes olur....
    Temel analizde zaten bunları içeriyor işte tam olarak.Yıllarca gavurların düşük faizle bizim gibi ülkelere para pompalaması ,bu ucuz paranın altyapıya inşaata gömülmesi,devasa borcumuz,cari açığımız,yönetim biçimimiz,üretim biçimimiz ,rezervimiz hep temel analizimizdir.Erdoğan gene o konuşmayı yapardı ama misal japonya başkanı olurdu temel analiz o zaman farklı parametreler içerirdi.Şu anda temel analiz çok ama çok kötü ,bu elbette grafiği çizecek.Benim açımdan grafik belli ,üstelik teknik analizden hemen hemen hiç anlamam.Dolar bence yukarı gidecek.

Misal şu anda emlak işleri kötüye gidecek,inşaat şirketleri zora girecek,bunu anlamak ne kadar kolaysa, dolar işi de o kadar kolay bence.Serbest piyasadır her an her şey olabilir.Yunanistan battı , kurtardılar.Çok parametre var tabi.Gene de nihai düşüncem dolar /tl olayı uzun süre hep yukarı.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    Temel-teknik falan hepsi hikaye, yatırımcı için psikolojik ajanlar. Abd borsasında bile işlemiyor bitcoin gibi giden hisseler çıkıyor.
    Temel analiz sadece paranın başına kötü işler gelip gelmeyeceğine dair en iyi dayanak.
    Teknik analizde önceden olacakmış gibi kıçtan uydurulup yatırımcıyı belli fiyatlardan satım veya alım yapmaya yönlendiren falsifiye göstergelerin bütünü.
    Aksini iddia eden zar attığının farkında değildir.
    Ytd

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Misal şu anda emlak işleri kötüye gidecek,inşaat şirketleri zora girecek,bunu anlamak ne kadar kolaysa, dolar işi de o kadar kolay bence.Serbest piyasadır her an her şey olabilir.Yunanistan battı , kurtardılar.Çok parametre var tabi.Gene de nihai düşüncem dolar /tl olayı uzun süre hep yukarı.
    Çok da uzatmak istemiyorum ama o kadar çok bilinmeyen var ki;
    bir sonuca ulaşmak matematiksel olarak temel analizde çok yüksek görünen olasılık yüksek değil.tahmin edilemez bir çok olay var. Bu bir hava tahmini değil, orada fiziksel dinamikleri parametrelere bağlayabilirsiniz. Sosyal olaylarda kitlesel ve bireysel dinamikleri bir parametereye bağlamak imkansız gibi bir şey. Bir parçacığın yerini bilip zamanını bilmekten bile daha düşük olasılıklı...
    Emlak balonu var, betona gömdük hepsi tamam. Ancak kanal istanbula inanan, İstanbulu konstantinopolis yapmaya çalışan birilerinin, filistinlilerin elinden topraklarını satın alan yahudiler gibi istanbulun taşınamazlarını satın alıp betoncuların 2. baharını yaşamayacaklarını iddia etmek ilk girdiği seçimde AKP nin iktidar olma olasılığı ile eşittir belki de . Ama 2. si gerçekleşti.
    abartılı yaklaşımdı tabii
    Sonuçta bana emlak grafiğini ver sana ne olacağını söyleyeyim

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Doğal olan budur... ateş bulundu, tekerlek icad edildi demek bunları ancak zamana bağlamak ile anlam bulur... Bilinen bir şeyi yada olayı önceden fiyatlamak gibi... Bazen gerçekleşmesi birşey ifade etmez..
    Sayın thejackalav öngörünüz takipteyim teşekkürler...

Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Temel-teknik falan hepsi hikaye, yatırımcı için psikolojik ajanlar. Abd borsasında bile işlemiyor bitcoin gibi giden hisseler çıkıyor.
    Temel analiz sadece paranın başına kötü işler gelip gelmeyeceğine dair en iyi dayanak.
    Teknik analizde önceden olacakmış gibi kıçtan uydurulup yatırımcıyı belli fiyatlardan satım veya alım yapmaya yönlendiren falsifiye göstergelerin bütünü.
    Aksini iddia eden zar attığının farkında değildir.
    Haklısın sayın meslekdaşım
    IMG_20160325_225613.jpg

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Haklısın sayın meslekdaşım
    IMG_20160325_225613.jpg
    iyi sallamış yalnız adam nasıl profesörse. merak edip seçmeli latince grammer almıştım.
    kelimenin kökü zaten frenkçe değil latince
    haliyle anal kökünden türeyemez çünkü latincede anal'ın kökü -an,anno diye gider.asıl latincesi explicatio veya analutikos. frenkçeye en fazla burdan kelimenin olgun hali geçmiş olabilir. Yani en yakın ses benzeşeni analutikos. analytic/analiste
    Ytd

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,551
    Yalnız 1 dolar alıp doları 1 hafta çökerttikten sonra 2 dolar alınca doları 10 günde %12 yaptırdım.
    Demek ki 1 den fazla veya çift sayılı dolar almamam gerekiyor.
    İşin kötü yanı kartımdan arkadaş için 5bin pound harcama yapınca limiti dolmuş. Mecburen bir yerde dolar ekstreli türk banka kartını kullandım, onu da 168 dolar olarak yansıtmışlar. Borcumuzu yatıralım derken ülkeyi batırmayız inşallah.
    Ytd

7. Sayın doctor Artık ters indikatör listemde değilsiniz. Başarı oranı düşük, etkinlik kanıtlanamadı...

8.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Bu bahsettikleriniz 9 ay öncede biliniyordu.. Tek fark erken seçim 15 temmuz yerine 24 haziranda gerçekleşecek.. Borç meseleside... Dün almadık bu borcu oda biliniyordu.. Fed bilinmiyormuydu sizce... Fiyatlanmıllar olamazmı.... Ya oldu ise
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Günceli yansıtması açısından o zaman ben size şöyle bir soru sorayım..Arjantin'in borcu 9 ay önce bilinmiyordu ki...geçen sene 100 yıllık bono satmıştı..
    Benim bildiğim piyasalar genel olarak çok öteyi fiyatlamaz. Mesala 2 yıl sonrayı bu günden fiyatlamaz. İki adim ötesinden sonrasını bi kismi göremez, bi kısmı görmek istemez, bi kisiminin isine gelmez. Kazları ürkütmezler, sürüyü mezbahaya güzel güzel götürürler.
    Ayrıca, Herkes tepkiden faydalanmak ister, nasılsa satacak biri çıkar der (greater fool diye teorisi bile yok mu).

Arjantin örneği cuk oturmuş. Uzun vadeli herşey fiyatın içinde olsa bu kadar dalga niye olsun.

Yatırım tavsiyesi değildir. Çok bilsem burda yazcama paraları eziyo olurdum [emoji23]

Sayfa 272/1027 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •