Originally Posted by
NeverGiveUp
Ya bu cwenede bi gariplik var, ben de yatirimcisiyim arzdan bu yana fakat hep arada kaliyorum. Yani ne tam anlamiyla guven veriyor ne de ise yaramaz firma diyemiyorum. Hep bi belirsizlik.
1 Kap yok onu anladik bunun sebebi butik isler almasi ufak tefek ama cok is alip surumden kazaniyorlar belli bir meblagin altini kap atmiyorlar.
2 Bu vergi dairesine bildirilen beyannamenin kap atilmasi endeksin de salmasiyla birlikte yatirimciyi tirpanladi. Bunu neden yaptilar? Maksat sadece seffaf olmak adina yatirimci bilgilendirmek mi? Hic atmasalardi daha iyiydi, piyasayi okumaktan bu kadar yoksunlar mi?
3 Gecici vergi beyannamesinde verilen oranlar ile konsolide rapor arasinda fark olacak tamam ama beyanname bize hic mi ipucu vermiyor, firma doviz borcunu eritememis yine yatirimcinin bogazinda kilcik yapacak gibi borcluluk durumu
4 bu bilancolari niye hep gec bildirir bunlar? Gecen sefer de ek sure istemislerdi bu ptesi de bu ceyregin son gunu, yani bu muhasebesini bi gozden gecirmesi lazim guven vermiyor. Niye son gune birakiliyor bilanco?
5 Yapilan isler, arge calismalari vs tumuyle olumlu mu? size de biraz cercici dukkani, 1 milyoncu pazari gibi gelmiyor mu? Yani bir alanda sektor lideri olunmuyor da her seyden biraz biraz gibi.. Savunma sanayine yapilan isler vs bana biraz tiri viri isler gibi geliyor yani boyle gereksiz bir zaman kaybi gibi bu elbette belki de benim vizyonsuzlugum da olabilir belki ben yanlis goruyorum. benim goremedigimi goren arkadas varsa beni aydinlatirsa sevinirim.
6 Bir patronun agirligi bir firma icin her seydir. O firmaya yatirimci olmak icin patron kriteri cok onemli. En cok arada kaldigim konu da patron Tarzan Tarık Sarvan.. Ne bileyim adamin adindan tut, tipine, tavrina kadar bi tuhaflik var. Yani hangi firmanin patronu cikip da bu kadar konusuyor, urun pazarliyor? Ben kontr'un, astor'un ne bileyim gesan'in patronunu vs bilmem.. Tarzan Tarik'i tum hisse yatirimcilari biliyor. Peki napiyor, tiktokta instada urun pazarliyor kucugunden buyugune. Simdi bu adamin Almanya kulturunden yetismesi mi baska bi nedeni mi var bilmiyorum ama patron biraz oturakli olacak agir olacak. Kimi bu duruma caliskan dinamik der ama birak baskalari yapsin sen yonet degil mi..
7 Donemsel olarak birlikte arz oldugu sektor firmasi olsun olmasin daha iyi kazandiranlar oldu fakat hisseyi birileri baskiliyor frenliyor gibi geliyor. Ben de hep dedim sert cikan sert duser vs diye ama giden de gidiyor bu da bi gercek. Hele hele su donemde su akarken testiyi doldurmak gerek bu hep boyle gitmez.
Var mi gorus bildirmek isteyen arkadaslar konusalim/tartisalim..
Bir de bunlari hisse son gunlerde asagi yonlu diye yazmiyorum, dedigim gibi ben de yatirimciyim bilancoyu gormeden tek lot satmak istemedim. Bilancoyu bekleyecegim ve duruma gore hareket edecegim. Bunlar sadece son bir kac haftadir dusunduklerim degil uzun suredir aklimda olan dusunceler. Hep bir arada kalmislik var icimde firmaya karsi, emin olamiyorum. Hatta bir ongorumu de paylasayim eminim bilanco geldiginde de hepimiz yine arada kalacagiz net olumlu ya da net olumsuz olamayacagiz. Yani bir yerlerde bir sorun gorecegiz yine..
Umarim iyi olur ve iyi yerlere gelir.
Bu yazdiklarim benim kisisel not ve düşüncelerim olup, yatirim tavsiyesi degildir.
Yer İmleri