Sayfa 273/1023 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. bazı bakanların ve danışmanların bilerek yanlış yönlendirme yaptığını düşünüyorum.

Dünyada dolaylı vergide rekor bizde. Hem de açıkara. En yakın sanırım Meksika %45 lerde. Faizin yüksek olmasının sebebi dolaylı vergi oranının %70+ olmasıdır.

Vergi gelire ve kazanca gore olmalıdır.

Dolaylı vergi oranı %25 lere inmedikçe yüksek faize ve devaluasyona devam! Kısır sarmal döngü! Sürekli sonsuz enflasyon yaratan bir dongu.

Devşirme bakanlar vatandaşı düşüneceklerine eski iş verenleri olan global yatırım bankalarına kıyak çekiyorlar.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Erdogan faiz soylemlerinden vazgecmeye hic niyetli degil.

Ona gore enflasyonun temel sebebi yuksek faizler. Evet soylemis oldugu sey bir bakima dogru. Cunku Turkiye de olusan enfllasyon talep degil, maliyet enflasyonu ve maliyet enflasyonunu dusurmek icin faizlerinde dusmesi gerekir.

Ancak bunu yapmak hic kolay degil. Zaten kolay olsaydi Erdoganin bunca baskisina ragmen TCMB faizleri artirmak zorunda kalmazdi. Erdoganin faiz soyleminden once ic talebi canlandirici, uretimi artirici reformlari dile getirmesi gerekiyor, ancak ondan hicbir zaman uretim uzerine bir seyler duyamiyoruz.

Gorunen o ki Turkiyenin bu kisir donguden cikmasi icin gerekli olan tek sey iktidar degisikligi. Cunku iktdar degistiginde kendisini kanitlamak icin bir cok sey yapacak, bir heyecan, cosku yaratacak toplumda. Mutlak suretle tasarruf edecek. Zayiflayan demokrasiyi guclendirip, zarar goren kuvvetler ayriligini tamir edecektir.

Turkiyenin gelecegi bir bakima AKP ve Erdogan i sevenlerin oylarina bagli. Cunku ancak onlar bu gidisata dur diyebilirler. Bu iktidar sarhosluguna son verebilirler. Eger Turkiyenin bir gelecegi olsun istiyorlar yapmalari gereken sey bu iktidara son vermek olmalidir.

Olmayinca olmuyor ya bazen iste durumda su anda oyle. Kaybeden zaman gelmiyor. Dunyanin en degersiz parasina, 2 haneli enflasyona sahip olmaginin getirmis oldugu utancin sorumlulugunu almayan ve her firsatta sucu baskalarina atan bu adamlara artik DUR demeninn zamani gelmistir.

2. Mevduat başilığında sordum ama gördüm ki artık herkes dolarda burası daha aktif. Ben de burda sorayım, Türkiye'De oturan biri yurtdışında yurtdışı devlet garantili , yurtdışında en kolay nerede hesap açabilir yurtdışına gitmeden TR den?

3.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Tşkler
    Tamam
    Dolaylı etkisi vardır deniyorsa itiraz etmem...

saygılar/başarılar
    Bilimsel veri değil sadece tahmin benimki...
    Ha faizin etkisi var mıdır derseniz çok sınırlıdır diye düşünüyorum...
    Faizin enflasyon üstündeki etkisi enflasyonun faiz üstündeki etkisine göre dedece devede kulak kalır.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Mevduat başilığında sordum ama gördüm ki artık herkes dolarda burası daha aktif. Ben de burda sorayım, Türkiye'De oturan biri yurtdışında yurtdışı devlet garantili , yurtdışında en kolay nerede hesap açabilir yurtdışına gitmeden TR den?
    Tr de oturuyorsunuz ama başka bi ülkede devlet garantili mevduat hesabı açmak istiyorsunuz doğru mu anladım?

5. Avrupa Birliğinde dolaylı vergi oranı %27 ortalama olarak. Bizde %70+.

Bunu düzeltmek istemeyen kripto bakanlar ve danışmanlar vardır muhakkak.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    bazı bakanların ve danışmanların bilerek yanlış yönlendirme yaptığını düşünüyorum.

Dünyada dolaylı vergide rekor bizde. Hem de açıkara. En yakın sanırım Meksika %45 lerde. Faizin yüksek olmasının sebebi dolaylı vergi oranının %70+ olmasıdır.

Vergi gelire ve kazanca gore olmalıdır.

Dolaylı vergi oranı %25 lere inmedikçe yüksek faize ve devaluasyona devam! Kısır sarmal döngü! Sürekli sonsuz enflasyon yaratan bir dongu.

Devşirme bakanlar vatandaşı düşüneceklerine eski iş verenleri olan global yatırım bankalarına kıyak çekiyorlar.

2018 Klasik bir Türkiye Gerçeği...

Eğer faizler düşük olsaydı bu ithalat yapılmayacak mıydı yani ?

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Öte yandan ülkede ki beton fetişisti tipler en azından bu dönemde PROJEDEN hiç bir beton`a para bağlamasa bu çöküş çoktan olacaktı ama beton sevdalı insanların beyni o kadar betonlaşmışki beton da beton diyor başka bir şey demiyorlar. Hal böyle oluncada BETON soyguncuları kuyruğu ŞİMDİLİK dik tutabiliyor.
    Evet ülke resmen salak beton fetişistlerinden dollu. Cahil TR halkı buralardan betona gömüyor ve bir de dolar artınca da kendi evi de o değerde artacak sanan tipler var. Ev TL varlıktır, hee anca boğazdaki villa varsa o zaman onun karşılığı dünya çapında olduğu için dolar olabilir. Bunun dışında Ataköy deki 1 2 milyon TL eden yerler, etilerdeki evler bile TL üzerindendir. Yani dolar 2 katına çıkarsa senin ev de yarıya düşer, hadi içinde çimento var diyelim , onu dolar bazında say yarıısndan biraz fazla olabilir belki.

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Tr de oturuyorsunuz ama başka bi ülkede devlet garantili mevduat hesabı açmak istiyorsunuz doğru mu anladım?

Aynen böyle, kafam rahat olsun nalet olsun faiz almayayım, ama en azından birikimlerimi koruyayım, yabancı devlet garantili olsun. Devlet bir gün kur şu ama ben inadına belirlediğim kurdan TL ye geçecem der diye korkuyorum.
    Son düzenleme : ozziem; 08-04-2018 saat: 14:04.

Sayfa 273/1023 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •