Sayfa 273/760 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. arkadaşlar bilanço geldi hem de çok güzel geldi...tam 5,139 milyon kar geldi...şirketin tam kapasitede çalıştığından dolayı cironun 40-45 milyon tl olmasını beklediğimi söylemiştim..ciro 43 milyon olmuş...net kar da 5,139 milyon tl...beklentim 3,5-4,5 milyon idi...beklentilerimi de bir miktar aşmıştır...

yanlız finansal giderler tam 6,250 milyon tl civarı olmuş...finansal gelirler de 588 bin olmuş..arada aşağı yukarı 5,6 milyonluk net bir gider olmuş...bu gidere rağmen bu kar çok iyi...bu gider olmasaydı çok parlak bir bilanço ortaya çıkacaktı...

ikinci çeyreklerde de finansal giderler yine döviz yüzünden artacaktır...bu konuda dikkatli olmak lazım...ama genel itibari ile gelen bilançoyu beğendim...haziran sonunda döviz fiyatlarının nereden kapanacağını gördükten sonra tekrardan bir tahmin yaparız...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. en son döviz borcu 53 milyon idi bakalım bu çeyrekte döviz borçları artmış mı azalmış mı ?? birazdan ona da bakacaz..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. üç aylıklara 16,5 milyonluk stoklar ile girmişlerdi (öyle hatırlıyorum) bu çeyreklere ise 24 milyon civarı stok ile giriyorlar...bu artan hammadde fiyatlarından fayda görmesini sağlar...çünkü pamuk fiyatları sürekli artıyor...ikinci çeyreklerde dahi şu ana kadar pamuk fiyatlarında %6 lık bir çıkış olmuştu..

4. toplam döviz borcu da 65 milyon görünüyor...24,5 milyon dolar bazlı, 41,5 milyonu da euro bazlı görünüyor...

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bu konuda senin ile hem fikirim...bana göre de döviz yükselişi aşırı fiyatlandı ve hisse aşırı düştü...gerçi son döviz yükselişi ile blcyt a 53 milyonluk döviz borcundan dolayı yaklaşık 3,00-3,5 miyonluk ekstra yük bindi...ama geçen yıl da buna benzer bir durumda olmasına rağmen iyi kar getirmeyi başarmış bir şirket...

şirket in iştiraklerinden olan biteks tekstil kapasite artışına gitti....demek ki son çeyreklerde artık üretimleri talepe yetişemedi ...yani fuul kapasite çalıştılar...zaten daha önce yatırımcı ilişkileri ile görüştüğümde işlerinin çok iyi gittiğini söylemişlerdi...özelikle yeni makina alımı ile çok kaliteli ürün üretmeye başlamışlardı buda talebi çok artırarak 84 milyon civarlarında olan ciroyu 144 milyon tl lere çıkarmış idi...demek ki son çeyrekte tahminlerime göre 40-45 milyon ciro gelebilir..

son çeyreklerde kar marjı diğer çeyreklere göre daha iyi idi..mesela diğer çeyreklerde yaklaşık net kar marjı %10 iken ,ilk çeyreklerde %12 olmuştu...şimdi bu oranı olası çeyrek cirosuna uygulayacak olursak yaklaşık 4,8-5,4 milyon kar gelebilir..bir de stoklarında 16 milyon civarı mal vardı son çeyrekte hammaddeye %5-10 aralığına zam geldi...stoktan da 1-1,5 milyon civarı kar yazabilir...

toplam kar 6-7 milyon aralığına gelebilir tabi dövizin törpülemesi ile geriye 3,5 milyon civarı net kar kalabilir..benim beklentim de budur dostlar...yani geçen yılın aynı miktarı kar getirebilir bu çeyreklerde...
    yaklaşık 8 gün önce böyle bir yorumda bulunmuştum...önemli bir kısmı tutmuş...net karı ise tam olarak tutturamamışım....

6. Ben şahsen 40 milyon tl ciro ve 4 milyon tl kar bekliyordum dövizdeki yüzde 5 artıştan dolayı. 42 milyon tl ciro ya karşılık 5.1 milyon tl kar açıklayarak beklentimin üzerine çıktı.

Güncel fiyat da güncel karı da eklediğimizde f/k oranı 4.9 gibi çok ucuz bir rakam çıkmakta.

Kur riskine duyarlılığı devam ediyor. Ancak 5 çeyrektir artan ciro ile karlılıkta belli bir istikrar yakalanmış.

Kısa vade ortamda sıkıntılı olduğu için spek ne yapar bilemiyorum ama mevcut rakamlara göre orta ve uzun vadeli iyi bir yatırım adayı olacak.

Şahsen benim elimde yok ama yakın bir arkadaşıma geçen hafta aldırmıştım. Bugün de ek alım yaptırdım.

Elinde olan herkese bol kazançlar dilerim.
    Ytd

7.  Alıntı Originally Posted by talebe37 Yazıyı Oku
    Ben şahsen 40 milyon tl ciro ve 4 milyon tl kar bekliyordum dövizdeki yüzde 5 artıştan dolayı. 42 milyon tl ciro ya karşılık 5.1 milyon tl kar açıklayarak beklentimin üzerine çıktı.

Güncel fiyat da güncel karı da eklediğimizde f/k oranı 4.9 gibi çok ucuz bir rakam çıkmakta.

Kur riskine duyarlılığı devam ediyor. Ancak 5 çeyrektir artan ciro ile karlılıkta belli bir istikrar yakalanmış.

Kısa vade ortamda sıkıntılı olduğu için spek ne yapar bilemiyorum ama mevcut rakamlara göre orta ve uzun vadeli iyi bir yatırım adayı olacak.

Şahsen benim elimde yok ama yakın bir arkadaşıma geçen hafta aldırmıştım. Bugün de ek alım yaptırdım.

Elinde olan herkese bol kazançlar dilerim.
    Ytd
    talebe dostum seni uzun süredir topiklerde görmüyordum...açıkçası çok özlemiştim...yorumun çok tutarlı....gelen kar gerçekten de çok güzel geldi ama bizi düşündüren konu hala dövizlerdeki çıkışlardır..dönem sonu yani haziran ayı sonunda döviz fiyatlarını görmek lazım..şu anda bu gider karları önemli ölçüde törpülüyor...

ama genel anlamda şirketin artan cirosu ve karı çok güzel..şirketin tam kapasiteye ulaşmış olması da güzel...şirkete biteks tekstil ile ilgili bazı sorular sordum ama henüz bana dönüş olmadı...iştiraki olan biteks tekstilin kapasite artışı kendi cirosunu %25 artıracakmış (blcyt değil ) işte bu kapasite artışının olumlu etkileri ne kadar olur onu görmek lazım...

şirket yeni makinalar ile kaliteli ürünler üretmeye başlamış...bu şekilde cirosunu çok artırmış...ilgiyle takip edilmeye değer görüyorum...zaten şirket de en son 1,94 lere kadar milyonlara varan hissesini toplamıştı borsadan...geleceği parlak olarak görüyorum..tek şartım da dövizlerin makul bir seviyede kalmasıdır...

8. bir de şirket bir tekstil şirketi ...kış ve yaz sezonlarında güzel ciro yapıyor ve bu güzel ciro da genelikle 1. ve 4. çeyreklerdir...2.ve 3. çeyrekler ise nisbeten biraz daha zayıftır...ileride biteksin kapasite artışı da devreye girerse bu cirolar daha da yükselecek görünüyor...dolayısı ile karlar da yükselecektir..sürekli tekrarlıyorum yine tekrarlayayım dövizi iyi gözlemlemek lazım...aşırı çıkışlar karı törpüler..o yüzden de dikkatli olmak lazım...

Sayfa 273/760 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •