Sayfa 275/340 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

1.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Her gün yazacağım, kimse yazmasa da.

Daha önce 12 den 21 lere giderken de pek kimse yazmıyordu.

Yine portföyümde 1. hisse konumuna aldım.
    Portföy ağırlığı yüzde 42 olmuş.
    Sanırım e fazla yüzde 60 a kadar çıkabilirim. Ancak yeni alım yapmasam da yüzde 500 bedelli onaylanır ve ona katılırsam yüzde 58 ağırlığa çıkıyor zaten.

TUCLK beni yoruyor. EGSER ve AKSEN diğer hisselerim. Onları da çok seviyorum ve artık TUCLK için onlardan fedakarlık etmek istemiyorum.
    Diğer hisseleriniz de güzel işlerin yolunda gitmediği hisseler için işlerin yolunda gittiği hisseleri satmak çok akıllıca değil, ben genelde işlerin yolunda gitmediği hisselerde maliyet düşürmek için yine işlerin yolunda gitmediği diğer hisselerden vazgeçerim tuclk için mesela vertu dan vazgeçtim, daha da düşseydi dmsas dan da vazgeçecektim, ama asla escom ve sarky den vazgecemeyecektim mesela.

Bedelli bile olmadan hissenin yukarı dönmesi istekliligi gösteriyor. Mesela ardyz hala dipte ve dönemiyor. Demekki piyasa tuclk e güveniyor. Yapılan bedelliden gelecek paranın şirketi dönüştüreceğine inanıyor.

Alıntı Originally Posted by Cover13 Yazıyı Oku
    Diğer hisseleriniz de güzel işlerin yolunda gitmediği hisseler için işlerin yolunda gittiği hisseleri satmak çok akıllıca değil, ben genelde işlerin yolunda gitmediği hisselerde maliyet düşürmek için yine işlerin yolunda gitmediği diğer hisselerden vazgeçerim tuclk için mesela vertu dan vazgeçtim, daha da düşseydi dmsas dan da vazgeçecektim, ama asla escom ve sarky den vazgecemeyecektim mesela.

Bedelli bile olmadan hissenin yukarı dönmesi istekliligi gösteriyor. Mesela ardyz hala dipte ve dönemiyor. Demekki piyasa tuclk e güveniyor. Yapılan bedelliden gelecek paranın şirketi dönüştüreceğine inanıyor.
    Sayın cover13 yükselen hisseyi satalım düşeni alalım mantığı dediğiniz gibi çok iyi sonuç vermiyor.
    Yükselen hisseyi satıp düşen hisseyi aldığımızda sattığımız hisselerin daha da yükselmeye devam ettiğini çok yaşadık.

Bu yüzden ben daha çok sadece güvendiğim hisseler arasında azaltma çoğaltma metodunu uyguluyorum.
    Mesela Egser 14 lerden 24 lere geldi, ben EGSER leri azalttım ama elimde haa kayda değer miktarda tutuyorum.
    EGSER azaltıp AKSEN ve TUCLK artırmıştım.

Yalnız bu arada geçen ay DOAS larımı kaptırdım ona üzüldüm. Bazen çok okumak araştırmak da yanlış yaptırabiliyor. Ocak Şubat araç satışları düştü diye bir haber okuyunca şimdilik vereyim sonra alırım demiştim. 48 lerden verdim, 45 e kadar düştü diye tam mutlu olmak üzere idim ki yukarı yöneldi, bugün 70 üzerinde tavan kapattı.

Neyse borsada fırsatlar bitmez nasılsa. Bir kapı kapanır başka kapılar açılır

3.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Sayın cover13 yükselen hisseyi satalım düşeni alalım mantığı dediğiniz gibi çok iyi sonuç vermiyor.
    Yükselen hisseyi satıp düşen hisseyi aldığımızda sattığımız hisselerin daha da yükselmeye devam ettiğini çok yaşadık.

Bu yüzden ben daha çok sadece güvendiğim hisseler arasında azaltma çoğaltma metodunu uyguluyorum.
    Mesela Egser 14 lerden 24 lere geldi, ben EGSER leri azalttım ama elimde haa kayda değer miktarda tutuyorum.
    EGSER azaltıp AKSEN ve TUCLK artırmıştım.

Yalnız bu arada geçen ay DOAS larımı kaptırdım ona üzüldüm. Bazen çok okumak araştırmak da yanlış yaptırabiliyor. Ocak Şubat araç satışları düştü diye bir haber okuyunca şimdilik vereyim sonra alırım demiştim. 48 lerden verdim, 45 e kadar düştü diye tam mutlu olmak üzere idim ki yukarı yöneldi, bugün 70 üzerinde tavan kapattı.

Neyse borsada fırsatlar bitmez nasılsa. Bir kapı kapanır başka kapılar açılır
    Öyle kaptırdıklarımıza kafa yormaya gerek yok, bende 35 lerde güzel pozisyon alıp 39 da sattım doaş ı ucuz olduğunu da bilmeme rağmen çünkü uzun vade motivasyonu ile almamıştım o dönem, tuclk, enrjsa ve escom da uzun dönem motivasyonum var kolay kolay kaptırmam, ama diğer ne varsa elimde al sat yaparken kaptirabilirim. Dmsas mesela kopsa gitse muhtemelen %10 bile göremeden satarım. Sonuç olarak uzun vade kesesine doğru hisse eklediysek, eninde sonunda kaçanları yakalarız ben trade ederek uzun vade portföyümü beslemeye çalışıyorum ve kendi aralarında sizin de yaptığınız gibi sürekli ağırlık değişimi yapıyorum. Şu an portföyümün en yüklüsü escom 2. tuclk. Al satı da genel olarak sarky ve link ile yapıyorum. 2019 başından Son bir aya kadar kumbara hissem sarky di. İşlem yaparken tahtayı tanımak çok önemli.

4. Dostlar son çeyrekte ihracat ve cironun dolar bazında düşüş sebebi nedir acaba?

5. Nasıl bir ruh haline büründün tahta yapıcı, utanman yok.

6. Tahta yapıcı hakkında

Alıntı Originally Posted by progen Yazıyı Oku
    Nasıl bir ruh haline büründün tahta yapıcı, utanman yok.
    Ne yazık ki utanma meselesi veya ruh hali değil. 30 yıla yaklaştı borsa tecrübem. Bazı tahtaların “tahta yapıcıları” ne yazık ki paçoz tabir edilir, finansal kaynağı ve yeteneği kısıtlı olanlar.
    8-10 basamak yukarı götürünce maddi olarak tükenen arkasını getiremeyen tipler. Bu tahta da onlardan biri.
    Onca iyi şirket varken, ve tahtaları adam akıllı tahta yapıcıya sahipken bu tahtalarla uğraşmak çok yerinde gelmiyor bana, naçizane görüşüm.

Diyelim ki , SPK bedelliyi reddettiğini şirkete bildirirse şirket bunu hemen açıklamak zorunda mı ?

8. Ben demiştim demek istemezdim ama görüldüğü gibi bu tahtanın yapıcısı tam çapulcu tabir edilenlerden, şirket de aynı kafayla buna izin veriyor ve ne yazık ki esnaftan öte yönetme becerisi yok, pazardaki sebze satıcısına yatırım yapmakla eş değer bu şirkete yatırım)

Sayfa 275/340 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •