Sayfa 275/1009 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by Venz Yazıyı Oku
    biraz ince matematik hesabı ama bende aynı şeyleri düşünerek ppz de kalmak daha mantıklı gibi geldi.diğer arkadaşlar ne düşünüyor merak ediyorum.
    benim şu an renkli, nkolay ve ppz olarak üçe ayrılmış durumda ama çok fark olmuyor anladığım kadarıyla en iyisi bir sonraki artışı bekleyip öyle karar vermek.

2.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Vioptada ayri bir para ile hedge etsek daha mantikli.cunku doları tasimis oluyoruz uzun sure.1 e 6 kaldıracla daha az dolar aliyoruz.
    viopta kazançtan 10% stopaj var ama..
    spotta yok.
    spotun makası da viopta yok..
    kaldıracın olması faiz yükümlülüğünü değiştirmiyor...(total * tlref)

sonuçta
    tercih/profil meselesi..

dip tepe yapmam trende ortada binerim ilk durakta çıkarım da denir.. (faiz + ekleme)

kumarbazım fullerim, 12 ay sonraya 8.88 üstü garanti derim..(olmazsa faizi cepten öderim)
    1:5 kaldıraç yaparım salarım 12 ay..(5 liraya düşecek değilya)
    olur bir sürü model.

tek tehlike faiz erimesi.. can yakar... çok yakar hemde..
    Son düzenleme : Zaf.Dogu; 14-03-2021 saat: 20:30.

Yuzde 96 PPZ deyim

Alıntı Originally Posted by Venz Yazıyı Oku
    biraz ince matematik hesabı ama bende aynı şeyleri düşünerek ppz de kalmak daha mantıklı gibi geldi.diğer arkadaşlar ne düşünüyor merak ediyorum.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

4.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    viopta kazançtan 10% stopaj var ama..
    spotta yok.
    spotun makası da viopta yok..
    kaldıracın olması faiz yükümlülüğünü değiştirmiyor...(total * tlref)

sonuçta
    tercih/profil meselesi..

dip tepe yapmam trende ortada binerim ilk durakta çıkarım da denir.. (faiz + ekleme)

kumarbazım fullerim, 12 ay sonraya 8.88 üstü garanti derim..(olmazsa faizi cepten öderim)
    1:5 kaldıraç yaparım salarım 12 ay..(5 liraya düşecek değilya)
    olur bir sürü model.

tek tehlike faiz erimesi.. can yakar... çok yakar hemde..
    Endeks vadeli de vergi yok.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Endeks vadeli de vergi yok.
    dolartl olarak belirttim..
    endeks işlemi yapmıyorum.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    ...........

TL de kalmaya devam edecegim, iluzyon olsa da

Syg,
    Bu ne menem dilemma böyle..
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bu yazdıklarını "devlet" yapmadı, "hükümetler" yaptı.

Farkı anlamak önemli...
    Devlet'i kim yönetiyor, hükümet demek devlet demek değil mi, farkı ben anlamıyorum. Bu neyin hassasiyeti..
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben bu nedenle orta sinif ucus bir arac alip 10 yil kullaniyorum ki dovlet beni otv ile fazla yolamasin.

Syg,
    Aynısı... 2014 model küçük bir arabam var. 50bin tl'ye almıştım sıfır. Hala kullanıyorum 7. senesi şimdi. Ne arıza verdi ne birşey. Aynı arabanın sıfırı 220-230bin'e gidiyor şimdi sarı sitede.

10 senedir kendi işimde çalışıyorum ben o arabayı o zaman 5-6 aylık gelirimle almıştım şimdi aynı arabayı sıfır almam için 2 sene çalışmam gerek.

Gidişatın boktanlığını görüp ona göre tedbir almamış olsaydım kafayı yerdim herhalde şu an. Hele hele bu dönemde iş kuracak, maaşlı işe başlayacak olanlara sabır diliyorum.

10bin tl maaş alsan/gelir yaratsan neye yetecek? 8-10 sene öncesinin efsane maaşlarıydı bunlar şimdi dandik bir arabayı almak için yemesen içmesen 2 sene biriktirmen gerekiyor ki o da zaten mümkün değil. Herşeyin fiyatı uçuşta bir paket ayçiçeği 7-8tl idi en son markette baktığımda. Şaka gibi. Marmara'nın tamamı ayçiçek tarlası değil sanki. Bir şişe kola 6-7tl olmuş. Bira 15tl yuh!

Yarın burger'den dolar mevduat dönecek, bakalım kaç verecekler. Bunlar da iyice sapıttı. (konudan sapmayalım :D)

Yukarıdaki videoyu da izledim. Adam çok güzel diyor, baştakilerin suçu yok. Baştakiler ne ise vatandaş da o.

Vatandaş seçiyor bunları gökten inmiyorlar neticede. Öyle kötü ki durum döngüye girdik kırılması mümkün değil

Vatandaş diyor ki tepedekiler çalıyor nasıl olsa benim neyim eksik hacmim kadar ben de çalayım. Baştakiler de zaten vatandaşın aynası olduklarından bahaneye ihtiyaçları da yok. Onlar da çalıyor.

Atatürk bu döngüyü kırmaya çalışmış ama olmayınca olmuyor. Ondan sonra 5 senede dandik arabanın fiyatı 5'e niye katladı... Katlar tabi. Farklı birşey haketmiyoruz ki...

Sayfa 275/1009 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •