Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 276/639 ÝlkÝlk ... 176226266274275276277278286326376 ... SonSon
Arama sonucu : 5201 madde; 2,201 - 2,208 arasý.

Konu: VERTU - Verusaturk Giriþim Sermayesi Yatýrým Ortaklýðý A.Þ.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939

þimdi þoyle bir durum var halka arz donemlerine gore bir bilanco tespit durumu var !

1 kasim 30 kasim arasinda halka arz islemleri bitecek ise 6 aylik bilancolar baz alinir diyor !

ama 1 aralik 28 subat arasi olacaklar icin 9 aylik bilanco esas olarak degerlendirilir denmekte.

smartiksin ustte de gorulen izahnamesinde 6 aylik bilancosu dahil edildiginden bu isin 01-30 kasim tarihleri arasinda bitmis olmasi mi gerekmektedir ?[emoji4]

eger bir yanlislik yok ise bu halka arz isleminin cok kisa bir suresi mi kalmis demektir ???

hep soru bunlar ??? bilgisi olan ??? yardimci olursa seviniriz !

kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir !!!

2. herkesin ümidi rafa kalmýþ haliyle, herkese bol sabýr diliyorum

bir detay daha var , kafein smartiks den çok daha büyük hasýlat olarak çok daha fazla bildiðim kadarý ile

halka arzlardan sonra gelen paranýn dýþýnda hisselerin yükselmesi azalmasý ile vertuda özsermaye de yükselip azalacak

2. olarak da halka arzlardan sonra bu iki yazýlým þirketinin satýlma haberleri hep gündemde kalacaktýr diye düþünüyorum

benim tahminim bu iki yazýlým þirketi iyi fiyatlara satýlmak isteniyor ki halka arzlarý yapýlýyor

Y.T.D

3.  Alýntý Originally Posted by Strategy Yazýyý Oku
    herkesin ümidi rafa kalmýþ haliyle, herkese bol sabýr diliyorum

bir detay daha var , kafein smartiks den çok daha büyük hasýlat olarak çok daha fazla bildiðim kadarý ile

halka arzlardan sonra gelen paranýn dýþýnda hisselerin yükselmesi azalmasý ile vertuda özsermaye de yükselip azalacak

2. olarak da halka arzlardan sonra bu iki yazýlým þirketinin satýlma haberleri hep gündemde kalacaktýr diye düþünüyorum

benim tahminim bu iki yazýlým þirketi iyi fiyatlara satýlmak isteniyor ki halka arzlarý yapýlýyor

Y.T.D
    halka arz edilen paylarda ne kadar vertunun oraný olacak o da onemli.

izahnameleri okumak gerekli.

atýyorum kafeinin yuzde 39 u vertunun sanýrým..

kafeinin yuzde 50 si halka arz edilecekse farzý misal bunun ne kadarý vertunun sahip oldugu hisseler olacak ?

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alýntý Originally Posted by borsayatýrým Yazýyý Oku
    halka arz edilen paylarda ne kadar vertunun oraný olacak o da onemli.

izahnameleri okumak gerekli.

atýyorum kafeinin yuzde 39 u vertunun sanýrým..

kafeinin yuzde 50 si halka arz edilecekse farzý misal bunun ne kadarý vertunun sahip oldugu hisseler olacak ?
    belli bu konu... smartiks icin 10 milyondan 14 milyona cikarilan pay (kisit kosulu) ile arz olacak ?

4 milyon lot icin 1.6 milyon adet oluyor vertunun !

5.  Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku
    belli bu konu... smartiks icin 10 milyondan 14 milyona cikarilan pay (kisit kosulu) ile arz olacak ?

4 milyon lot icin 1.6 milyon adet oluyor vertunun !

oran o sekilde olursa bence sirket icin olumlu olur..

porfoyunde hala smartiks kalmýs olacak böylece.
    smartiks ileride degerlenir veya satýsý vb bir durum olursa bu da yeni beklenti olur..

halka arzdan gelen gelirse belki yeni yatýrým icin kullanýlabilir

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alýntý Originally Posted by borsayatýrým Yazýyý Oku
    oran o sekilde olursa bence sirket icin olumlu olur..

porfoyunde hala smartiks kalmýs olacak böylece.
    smartiks ileride degerlenir veya satýsý vb bir durum olursa bu da yeni beklenti olur..

halka arzdan gelen gelirse belki yeni yatýrým icin kullanýlabilir
    bu sekli gayet iyi bence bu sirket 1 yilda 2 kat prim yapar. portfoy senlenir. sonrasi bir blok satis ya da tahtaya satis yapip ciddi kar edebilirler

7.  Alýntý Originally Posted by Strategy Yazýyý Oku
    herkesin ümidi rafa kalmýþ haliyle, herkese bol sabýr diliyorum

Y.T.D
    halka arzdan gelen paylarý bir kenara koyalým

halka arz edilen yazýlým þirketleri sürekli hasýlatýný arttýran þirketler sadece smarttiks %50 hasýlatýný arttýrmýþ 1 yýl içinde.

eðer halka arzdan sonra þirketler borsada deðerlenmeye devam ederse , vertununun özsermayesini doðru oranda etkiyecek duran varlýklar kýsmýnýda sürekli deðerlenecek...

yazýlým þirket FK larý yüksek iþlem görüyor, en ucuz yazýlým þirketi borsada þuan 50 milyon piyasa deðerinden iþlem görüyor.

bugun smarttiks borsada farzedelim 50 milyondan iþlem görse %40 paydan dolayý 20 milyon direk özsermayeyi etkileyecek

kafeini þuan hesaplamýyoruz bile.

benim tahminim bu þirketler satýlmak için halka arz ediliyor ve arzlardan sonra satýþ haberleri hep gündemde kalacak zaten þirketin faaliyet sicilinden ötürü iþi alýp deðerlendirip satmak...

bunlar sadece kiþisel tahminler kimse dikkate alýp iþlem yapmasýn...

yatýrým tavsiyesi olamaz...
    Son düzenleme : Strategy; 20-11-2017 saat: 00:30.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    ümidimiz kesinlikle rafa kalkmadý sn. strategy ! aksine daha bir motiveyiz 😊 bugun su meshur verus - vertu piyasa degeri karsilastirmasina bir yon verelim derim ?? acilisi siz yapin, ben veri toplayip kapsamli , ona gore devam edeyim ?

Sayfa 276/639 ÝlkÝlk ... 176226266274275276277278286326376 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •