Sayfa 277/852 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377777 ... SonSon
Arama sonucu : 6816 madde; 2,209 - 2,216 arası.

Konu: KIPA - Tesco Kipa

1.  Alıntı Originally Posted by borsacı1 Yazıyı Oku
    abc arkadaşın dediğine katılıyorum migros kottan çıkmanın derdinde sonra birleşir en iyi ihtimalde bu hisse alımı yapar fiyat yükselir ayrılma hakkı doğar şuanki fiyattan yüksek olur biraz daha para çıkacak cebinden 2.25 olmadı 2.90.3.30 olsun ayrılma hakkı kafi dir bunu birleşmeyle yedirmeden kapar ilk sırada olan seçenek bu gibi görünüyor
    kalan 10 milyon hisseyi migros eger 2.90 ve 3.30 alırsa bizi ortaklıktan çıkarma hakkına sahip olur kimse ben çıkmıyorum deme hakkına sahip degil dir,

en iyi son 1 aylık ortalama satma hakkı olur bizim için

2. Olasılıklar

1- Migros kipa ile birleşme açıklar ise yatırımcılar için ayrılma hakkı dogacaktır bu ayrılma hakkı için genel kurul da ret oyu vermek gerekiyor yada

birleşme oranı daha avantajlı olur ayrılma hakkını yatırımcı kullanmak istemez.

2-Senaryo ise migros Kipa da alım yapar %97 ulaşır ise 97 ulaştıgı günden geriye son 1 aylık ortalama ortaklıktan çıkarma için fiyat hesaplaması yapılır

Biz yatırımcılar içinde Satma dogmuş olacaktır hesaplama ise

a- her bir pay grubuna ilişkin fiyatın tespiti amacıyla hazırlanan değerleme raporu

b-ortaklıktan çıkarma hakkının doğduğu tarihten önceki bir yıl içinde SPK’nun 26 ncı maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım
    teklifi yapılmış ise bu fiyat,

c-hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki son altı ay, bir yıl ve beş yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması EN YÜKSEK alınır

bu süreçte resen herkes payı migrosun olacaktır yani KİPA %100 migrosun olacaktır.

3. Geriye dogru son 1 aylik ortalama temmuz ayi dusunuldugunde sanki simdilik en iyi ihtimalle 2.30-2.40 araliginda gorunuyor. Bizim icin bunun sevindirici tarafi neresi?

yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir

4.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    kalan 10 milyon hisseyi migros eger 2.90 ve 3.30 alırsa bizi ortaklıktan çıkarma hakkına sahip olur kimse ben çıkmıyorum deme hakkına sahip degil dir,

en iyi son 1 aylık ortalama satma hakkı olur bizim için
    yüzde 97 ye 10 milyon hisse yi çağrıdada alsa kalan 40 milyon lot işe koyulupta son 1 aylık ortalamayı yükseltmezmi yada kendi hisse alıyorum deyipte yüzde 97 seviyeye ulaşıp kottan çıkıyorum derse demeden hissenin 1 aylık ortalamasını yükseltmezlermi iyi bi rakam olsa satma hakkı na veririz bu senaryo iyi olur 2.25 pek rabet görmedi

5.  Alıntı Originally Posted by borsacı1 Yazıyı Oku
    yüzde 97 ye 10 milyon hisse yi çağrıdada alsa kalan 40 milyon lot işe koyulupta son 1 aylık ortalamayı yükseltmezmi yada kendi hisse alıyorum deyipte yüzde 97 seviyeye ulaşıp kottan çıkıyorum derse demeden hissenin 1 aylık ortalamasını yükseltmezlermi iyi bi rakam olsa satma hakkı na veririz bu senaryo iyi olur 2.25 pek rabet görmedi
    10 milyon hisse yi toplamak kolay degil !! 26 temmuz dan sonra birleşme haberi beklerim

6. iş gyo ile tskb gyo birleşme raporu ;

Piyasa değeri %40,

Düzeltilmiş net aktif değer (Öz kayanak ) %30

İNA yöntemine sırasıyla %30 ağırlık .

Sayfa 277/852 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz