Sayfa 277/438 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377 ... SonSon
Arama sonucu : 3498 madde; 2,209 - 2,216 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade IX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,580
    Ikına sıkına borsa 10.000 oldu-VİOP açılış yatayda,bugün cuma hafta sonu satışları olacakmı bakalım.

Fakir fukaranın sırtından tasarruf sağlayan bir iktidar,ama kendileri son gaz savurganlığa devam,utanmadanda ekonomi rayına giriyor ,enflasyon düşüyor,faiz düşüşlerine devam diyorlar,emekçi,emekli maaşlarına tırpan,açlık ve yoksulluk içinde kıvranan halk...peki hani gerçekçi kaçan yabancılar neredede ?,zamlarda son gaz devam,vergileri demeye gerek yok biz yapalım market vs yapmasın diyorlar,denetime devam

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,580
     Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Sayın refaba, o altın fonlarınınızın adı nedir?
    İşbankası tefaş bölümü

TTA-822000-İŞ PORTFÖY ALTIN FONU-fiatı-0.319398 TL

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,580
    Ayastefanos Antlaşması

Ayastefanos Antlaşması-bu savaşta ruslar galip gelmiştir,osmanı yenilmiştir,rusların yanında osmanlıyı sevmeyen Türklerde vardır,adı 93 harbidir.

93 Harbi olarak da bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilgisiyle sonuçlandı. Rus ordusu, batıdan Yeşilköy'e (eski adı Ayastefanos), doğudan Erzurum'a kadar geldi. Osmanlı İmparatorluğu barış istedi. Rus orduları başkomutanı Nikolay, barış esaslarının mütarekeyle birlikte görüşülmesi şartıyla bu isteği kabul etti ve 3 Mart 1878'de İstanbul'un Yeşilköy semtinde Osmanlı Devleti açısından ağır koşullar içeren bu antlaşma imzalandı.[3]

Şartlar

Sırbistan, Karadağ ve Romanya tam bağımsızlık kazanacak ve sınırları genişletilecek.
    Büyük bir Bulgaristan Prensliği kurulacak, prensliğin sınırları Tuna'dan Ege'ye, Trakya'dan Arnavutluk'a uzanacak.
    Bosna-Hersek'e iç işlerinde bağımsızlık verilecek.
    Teselya Yunanistan'a bırakılacak.
    Girit ve Ermenistan'da ıslahat yapılacak.
    Osmanlı Devleti Rusya'ya 300 milyon ruble nakit, geri kalanı toprak olarak (Kars, Ardahan, Artvin, Batum, Doğubayazıt ve Eleşkirt) ödenecek şekilde toplam 1 milyar 410 milyon ruble savaş tazminatı ödeyecek.[4]

Sonuçları
    Ancak bu antlaşma ile Rusya'nın Balkanlar'da tamamen hakim bir konuma gelmesi Batılı devletleri telaşlandırdı. Zira Rusların, Bulgaristan yolu ile sıcak denizlere inmeleri, Birleşik Krallık'ın Hindistan sömürgelerine ulaşmasına ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Bosna-Hersek'i ilhakına set çekmiş olacaktı. Osmanlılar bu tepkilerden yararlanarak Kıbrıs'ın idaresini geçici olarak Birleşik Krallık'a bırakmak koşuluyla Berlin'de yeni bir antlaşma (Berlin Antlaşması) zemini elde etmeye başardılar. Ayastefanos'un ağır şartlarını hafifleten Berlin Antlaşması ile Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'daki varlığı kısa süre daha devam etti.

Ayastefanos Antlaşması, Osmanlı devrinde Sevr Antlaşması gibi kâğıt üzerinde kalan bir antlaşmadır.

1789 fransız ihtilalinden sonra hızlan avrupa modernleşmeye girmiştir bilim ve teknolojiye önem vermiş reformlar başlamış olup katı hristiyan rejimin sonu olmuştur,bu olay tüm dünya devletlerin bilimsel çalışmasına örnek olmuştur,osmanlı bundan geri kalmış icatlara gevur icadı demiştir en sonunda boyunun ölçüsünü almıştır,dünyaya meydan oku,kılınç kalkan devamlı savaşılacak san,gel bilime yenil.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayaste...C5%9Fmas%C4%B1

4. günaydınlar

5. Mafya bastı borsayı

Borsanın %83'ünü, %0,3'ü yönetiyor da ne kadar mafya artık bilmiyoruz. Bu arada, küçük yatırımcı ezildikçe eziliyor.

https://gazetevar.com/mafya-basti-borsayi/

Bu rezalet çok uzun süredir var, % 83 payın 0.3'ün elinde olması inanılmaz bir şey!!

Harbiden tüm dünya kıskanıyordur, aslında bu gösterge ülkenin aynası gibi olmuş..
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,580
     Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Mafya bastı borsayı

Borsanın %83'ünü, %0,3'ü yönetiyor da ne kadar mafya artık bilmiyoruz. Bu arada, küçük yatırımcı ezildikçe eziliyor.

https://gazetevar.com/mafya-basti-borsayi/

Bu rezalet çok uzun süredir var, % 83 payın 0.3'ün elinde olması inanılmaz bir şey!!

Harbiden tüm dünya kıskanıyordur, aslında bu gösterge ülkenin aynası gibi olmuş..
    Borsa kara para trafiğinin aklanma merkezi konumunda,adı olmuş borsa kim kime gorsa.

7.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Borsa kara para trafiğinin aklanma merkezi konumunda,adı olmuş borsa kim kime gorsa.

Paranı borsaya yatırdığın zaman kümesi tilkiye teslim ediyorsun, sonra insafına kalmış, aklı olan BİST'e yatırım yapmaz!

İşte olanları hepimiz canlı ve kanlı izliyoruz, 2008 de 5 dolar olan bist 2025 yılında hala 2.8 dolarda sürünüyor.!
    Son düzenleme : Küçük Çiftçi; 10-01-2025 saat: 11:33.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    70 yaş içindeyim,yaşıma rağmen parayı hala severim,boşuna dememişler mal canın yongasıdır diye,harcamayıda severim,bu gelenek bize dedelrimizden gelmedir,büyük dedelerim paralarını altın olarak küpte saklarlarmış,son dedem yani benim dedem kurtuluş savaşında ön safhadadır Atamızında korumasıdır.filiz akının dedesi ile çoğu kez beraberdir,o Atamızın ajanı gizli şifrecisidir,neyse 4 yerden bağış yapılmıştır ganimet diye o almamış devlete fakirlere bağışlamıştır,burada düşünüyorum,kendisi faizci ve cimriydi,bana tek harçlık vermemiştir,ama çevresindeki ahaliyi doyururdu,yani fakir dostuydu,o halde fakirlere güvenmeyin palazlandırmayın derdi,fakirin kafasını okşadıkça fırsat bulduğu an sizi miker derdi,faizciydi ama tefeci değildi,izmirden giresuna kadar borç para vermediği kişi yok gibidir,eski oluşum giresun esnafının adamıydı sıkışan ona köşardı,tabiki karşılığı vardı,karşılığı ya faiz yada elinde ne varsa ipotek ederdi,böyle çok vardı öldüğünden bizlere miras kaldı borç senetleri,bazılarının atası borca batıp geriye borç takardı,bizimki tam tersiydi,dikkat ettiğim husus faizci olduğu halde bağış yapması,tahminen bağış yaptıkların değeri 2 milyar dolara yakındı,ama dedemi severdim dizinin dibine oturup savaş hikayelerini anlatmasını isterdim oda anlatırdı usanmadan,1970 yılında 70 yaşında öldü,yani şu andaki benim yaşımda olduğum yaşta,ölürken 16 yaşındaydım,nurlar ışıklar içinde uyusun,bize bıraktığı çok değerli arsalar vardı,2010 sonrası çoğuna konutlar yaptırdık üstüne,emilerim anlaşmazlık yüzünden satılığa çıkartmıştı,kendi payımdan düşenleri onlara verdim anlaşmazlık bitti,çoğunun üstünde en aşağı 15-20 dairesi vardır,geri kalan arazileri dışında,zaten geride emide halada kalmadı çoğu bu dünyadan göçü gitti babam dahil,bunu neden yazdım bizde 69-70 yaş uğursuz yaştırda ondan şu an o yaşta olduğum için yazdım
    Sağlıklı uzun ömürler dilerim .

Lakin ilaçları vurulduk ve sıkıntılar arttı.

Karşı komşum beyin kanaması geçirdi ona üzülürken bende geçirdim.

Şimdi bu dünyada değilmişim gibi iyileşmeye çalışıyorum.

1 yıl sürecek derler.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Sayfa 277/438 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •