70 yaş içindeyim,yaşıma rağmen parayı hala severim,boşuna dememişler mal canın yongasıdır diye,harcamayıda severim,bu gelenek bize dedelrimizden gelmedir,büyük dedelerim paralarını altın olarak küpte saklarlarmış,son dedem yani benim dedem kurtuluş savaşında ön safhadadır Atamızında korumasıdır.filiz akının dedesi ile çoğu kez beraberdir,o Atamızın ajanı gizli şifrecisidir,neyse 4 yerden bağış yapılmıştır ganimet diye o almamış devlete fakirlere bağışlamıştır,burada düşünüyorum,kendisi faizci ve cimriydi,bana tek harçlık vermemiştir,ama çevresindeki ahaliyi doyururdu,yani fakir dostuydu,o halde fakirlere güvenmeyin palazlandırmayın derdi,fakirin kafasını okşadıkça fırsat bulduğu an sizi miker derdi,faizciydi ama tefeci değildi,izmirden giresuna kadar borç para vermediği kişi yok gibidir,eski oluşum giresun esnafının adamıydı sıkışan ona köşardı,tabiki karşılığı vardı,karşılığı ya faiz yada elinde ne varsa ipotek ederdi,böyle çok vardı öldüğünden bizlere miras kaldı borç senetleri,bazılarının atası borca batıp geriye borç takardı,bizimki tam tersiydi,dikkat ettiğim husus faizci olduğu halde bağış yapması,tahminen bağış yaptıkların değeri 2 milyar dolara yakındı,ama dedemi severdim dizinin dibine oturup savaş hikayelerini anlatmasını isterdim oda anlatırdı usanmadan,1970 yılında 70 yaşında öldü,yani şu andaki benim yaşımda olduğum yaşta,ölürken 16 yaşındaydım,nurlar ışıklar içinde uyusun,bize bıraktığı çok değerli arsalar vardı,2010 sonrası çoğuna konutlar yaptırdık üstüne,emilerim anlaşmazlık yüzünden satılığa çıkartmıştı,kendi payımdan düşenleri onlara verdim anlaşmazlık bitti,çoğunun üstünde en aşağı 15-20 dairesi vardır,geri kalan arazileri dışında,zaten geride emide halada kalmadı çoğu bu dünyadan göçü gitti babam dahil,bunu neden yazdım bizde 69-70 yaş uğursuz yaştırda ondan şu an o yaşta olduğum için yazdım

Yer İmleri