Sayfa 278/1001 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,217 - 2,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bugün Hocası saldırısız savunmasız doktora yaparsa yarın öbür gün hazine açıldığında piyasa saldırırsa nasıl hazırlıklı olacak. Piyasa saldırmam sen de savunma demez. Kendisinin önümüzdeki aylarda herkesden daha zor gerçek bir doktora sınavı ile test edileceğini düşünüyorum. Kendisine bu zor görevde ve sınavda başarılar diliyorum.
    Kısaca üniversite diploması konusunda kuşkular bulunan ülkenin en başının MB başkanı da böyle olur. Sonra vay efendim MB başkanına niye güvenmiyoruz da niye DOLAR alıp vatan hainliği yapıyoruz. Bu forumu okuyup normal bir ülkede Mb başkanı olamayacak bir zatın dediklerine , yapacaklarına inanıp tasarruflarını o şekil değerlendiren varsa buda onun kendi tercihi, ama sonra ağlamak sızlamak yok...

2. Eski MB başkanını ne ile suçlamışlardı ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

had bilmek önemlidir. insanın bilgi seviyesini gerçekçi biçimde tartması gerekir. özellikle kamu görevlerinde "şerefli bir görev yapıyoruz" havası olmalı ve kişi liyakatsiz olmasına rağmen o göreve getiriliyorsa "benden ÇOK ÇOK daha uygunlar" var diyerek bu görevi kabul etmemesi gerekir.

bu görev kabul edildiğine göre kişi kendisini oldukça yetkin olarak görüyor olmalı !!! ayrıca doktora gibi sayısız kitap okuman gereken, bazen kendi konunu anlamak için yüzlerce farklı makaleyi okumak gereken, düşünmek gibi (ki zaman gerektirir) eylemleri de barındıran bir sürece "boş zamanlarımda yaparım" havası ile girişmezdi.

diğer taraftan... şaşırtmadı. sonuçta bu zihniyet ekonomist olmayan birisinin ülkeyi getirdiği uçuruma "faiz vs enflasyon" ilişkisi bağlamında gereken cevabı verecek cesareti gösteremiyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tcmb'deki koltuk diğer koltuklara benzemez. En ufak bir liyakat eksikliği ciddi bir faciaya sebep olabilir. Bu durum Türkiye'de de değişmez. Kendisinin yeterli liyakata sahip olduğunu umuyorum ve doktora çalışmasında başarılar diliyorum.
    Yooo faciaya sebep olmuyor..bu memlekette dış mihraklar dersin işler hal olur..

Örneğin hava kuvvetlerinde pilot kalmadı, Pakistandan eğitici iki F16 pilotu istendi..ABD izin vermedi.. ama eski genelkurmay başkanı mutlu mesut ''hakkımı helal etmiyorum'' demekle yetinebiliyor..Reis'te Allah affetsin dedi mi bu işler olup bitiyor..

Bir savaş pilotu tecrübe kazanmak için kaç sorti yapar, ne kadar cephane harcar, devlete maliyeti nedir bilirmisin..

5. Sözcü gazetesi yazarlarından Murat Muratoğlu yazısı
    http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...kaldi-2085759/

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Örneğin hava kuvvetlerinde pilot kalmadı, Pakistandan eğitici iki F16 pilotu istendi..ABD izin vermedi.. ama eski genelkurmay başkanı mutlu mesut ''hakkımı helal etmiyorum'' demekle yetinebiliyor..Reis'te Allah affetsin dedi mi bu işler olup bitiyor..

Bir savaş pilotu tecrübe kazanmak için kaç sorti yapar, ne kadar cephane harcar, devlete maliyeti nedir bilirmisin..
    Kısaca ülkeyi 15 yıl sonunda tam anlamıyla MOKA batırdırlar ama hala birileri günü kurtarıp işi kotaracağını sanıyor . Allah TL de direnen mevduat sahiplerine hem akıl hem sabır versin.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

"top gun" filmini yaşı yetenler hatırlayacaktır. güzel filmdi. orada pilotların hayatı mercek altındaydı. o dönemden bu döneme artık abd de f-22 ve f-35 diye adlandırılan daha gelişmiş, daha çok elektronik içeren ve "stealth" diye adlandırılan radarda daha az kesite sahip olma gibi özelliklere sahip uçaklar var.

pilotlar üzerinde yük daha çok artmış durumda. "dog-fight" gibi yakın savaştaki hızlılık ve refleks gibi özelliklere ek olarak ayrıca bu yuksek teknoloji uçaklar için daha donanımlı ve bilgili/öğrenebilen adaylar gerekiyor. savaş pilotu yetiştirmek gerçekten zor iş.

ayrıca.. başka bir ekolde rusyanın daha çok aerodinamik özellikleri ön planda tuttuğu modeller. zaten "air-show" larda bu rus uçaklarının manevraları hep çok seyirci çekmiştir. su-35 yazın you tube mesela izleyin. ayrıca rus uçakları ile abd uçaklarının karşılaştırıldığı videolarda var. keyifli konu.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Bir pilot en erken yüzbaşı rütbesinde,öğretmen pilot olabilir,yaklaşık maliyeti:2 milyon dolardır...

Sayfa 278/1001 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •