Son bir yılda halka arzlar çok iyi kazandırdı, yanlız oransal dağıtım olacağı için çok para çok hisse anlamına geliyor. O nedenle az bir parayla talep etmenin debpek bir anlamı olmuyor. İnternet bankacılığı dan hisse alırken yatırım fonlarını da ödeme kısmında seçebiliyorsunuz. Bu vakıf yatırım için böyle her aracı kurum teminat olarak kabul etmeyebilir. Bazı aracı kurumlarda BIST 30 hisseleri bile teminat olarak kabul ediliyor.
Bu osmanlının 2.değişkeninin hüviyeti nasıl olacak bakalım. Kub gibi iyi bir döviz değişkene daha ihtiyaç var aslında, içinde yabancı hisse de taşıyan.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
gayrımenkul yatırımı ile ilgili ben de bir şeyler söyleyeceğim... 2007 aralık ayında 150 bin liraya bir daire aldım ve içinde oturuyorum... O gün o daireye verdiğim parayı, temettü veren türkiye'nin en sağlam şirketlerine eşit olarak bölüp yatırdığımı varsayarak hesap yaptım... eğer o evi almasaymışım ve hisselere yatırsaymışım param tam 6.5 milyon lira oluyormuş... evimin değeri şu an satmaya kalksam en fazla 500 bin lira... (ev istanbul ataşehir karşısı şerifali mahallesinde. Ücra bi yerde falan da değil)... Fazla söze gerek duymuyorum... konut yatırımı bana göre tamamen fiyaskodur...
İlginç bir kıyaslama,
46 gün önce aldığım,
Yerli eurobond fonu +2,43
Yabancı eurobond fonu -1,55
Biz buna CDS etkisi diyoruz![]()
Yer İmleri