Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir :
12 yıldır Borsadayım bazı hisselerin genel kurullarına da katıldım. Genel kurullarda küçük ama anlı şanlı şirketlerin yönetim kurulu üyelerini ve ortaklarının bir kısmını canlı olarak tanıdım . Kusura kalmayın ama bir kısmı ciddi mana da at hırsızı kılıklı tiplerdi. Genel kurula gittiğimde 2012 yılında 2.10 'dan aldığım bir şirketin hissesinin 4 lira üzerine yükseleceğini genel kurulda söyleyen yönetim kurulu üyesi bile vardı . Ben ne yaptım ? Genel kurul biter , bitmez pazartesi günü hisseyi sattım ( 2.48'den ) ve hisse 0.90 'a düştü uzunca bir süre aldığım değerin yanına bile yaklaşamadı . Neden sattım çünkü tipi ve konuşma tarzını gördüm, at hırsızı kılıklı olduğunu anladım , şirketin bu yönetimle bi halt edemeyeceğini idrak etmiş oldum .
Şimdi bunu niye anlattım ? Bana bir mesaj geldi sevdiğim bir yakınımdan SASA daha 80 Liradayken . Yükselecek şöyle çoşacak , böyle gidecek vs. vs. diye . Bu tip mesajları ara sıra alırım çokta itibar etmem bilanço okuması yapmadan . Neyse şöyle bir gözden geçireyim dedim . Patron İbrahim ERDEMOĞLU hakkında çok güzel şeyler yazılı vs. , içimden yılların tecrübesiyle kusura kalmayın ilk cümlem Hsss.tr ordan Borsa da dürüst patron ne gezer diye düşündüm çünkü yıllardır genel kurullara giderim farklı şirketlerin bazı şirketlerin patronlarını görseniz bırakın hisseye yatırım yapmayı , arkanızı tutarak kaçarsınız genel kurul salonundan . Dedim valla kendini iyi övdürmüş , muhtemelen kendi kendine bu algıyı yaptırıyodur vs. vs.
Dün sabah gelen haberi okudum ve şunu tahlil ettim . Başka bir patron olsa KY , MY dinlemez hiç haber felan da yaptırmaz , 500 Milyon lotu KY'nin alnına dayar bu hisseyi soluksuz satış fırsatı dahi vermeden önce basar , sonra diplerin %20 üzerine geldiğinde bu haberi verir , sonra bi %20 daha 6 ay içinde basar fiyatı da öyle bir baskılardı ki 2 Sene sonra baskılı piyasayı gören KY iki hafif yükselişte dökülür , ky nin parası da o zamana kadar pul olurdu . Normal bir ŞİRKET PATRONU kusura kalmayın aynen böyle yapardı . Bu gözler 8 sene yükseliş yüzü göstermeyip insanların dökülmesini ve paralarının hiç olmasını bekleyen daha sonra lot toplandıktan sonra 1 ayda 8 kat giden hisselerde gördü. BORSA gerçekten bu tip çakal patronların da olduğu bir yer siz sadece firma isimleri görüyorsunuz bir de arkalarına bakın bakalım .
Şimdi eğer durum şu olsaydı KY satıp lotun hepsini Patron alıyor olsaydı yine bir sıkıntı var derdik . Fakat takaslara bakıyoruz AKBANK takaslarında ciddi bir düşüş var . Yani Patron şunu yapmıyor hissenin fiyatı yüksek ben almam demiyor, üstüne bir de burası çok yüksek lot sattım diyor ve AKBANK'ta ciddi satışa geçiyor takasta. Adam şunu yapabilirdi hazır mal birilerince kitlenmişken açıklama felan yapmazdı buradan 8 Tabanı bir çakardı mallananlara ha-hu diyene kadar hisse soluğu 60 Liralarda alırdı oradan müsaade ederdi satmanıza . İbrahim Erdemoğlu karakterli , haysiyetli bir insanmış BAS BAS BAĞIRIYOR hisse pahalı , satış yaptım , bakın olması gereken değerde değil , zarar göreceksiniz vs. vs. daha ne desin ? Hatta satış fırsatı bile veriyor isteyene direk taban götürmeden . Bu borsa da özellikle son zamanlarda gördüğüm en şahsiyetli hareket , neden mi ? Hiç haber vermeden takır takır lotlarını azar azar satıp daha fazla kar edebilirdi bu manipülatif ortamda ancak adam BELKİ DE CEZA ALMAK PAHASINA KY'Yi SAVUNDU , PARA KAYBETMEK PAHASINA UYARDI bundan sonra da para kaybeden olursa kusura kalmayın SUÇU ERDEMOĞLUN DA değil kendisinde arayacak.
Bu hisseden hatıra için bir kaç lot almayı düşünüyorum sırf bu karakterli hareket için tabi ki makul seviyelere gelince. Sembolik olarak alacağım , yatırım amaçlı değil belki 1 lot belki 2 lot sırf bu karakterli duruş için dursun portföyde ilelebet. Şimdi Erdemoğlu'nu zorlayanlar çıkacaktır ismini lekelemek için hisseyi yükseltmek isteyenler olacaktır , Erdemoğlu'nun aynı erdemi göstererek hissede spekülasyon ve manipülasyon isteyen kolay yoldan para kazanayımcılara vereceği en büyük ders bu fiyatlardan istedikleri lotu onların üzerine boca etmektir. Çünkü bu işlemler muhtemelen kredi ile yapılıyor olabilir kimsenin de 60 Milyar TL bularak bu lotların tamamını alma şansı olmadığına göre bir yerlerde artık vazgeçeceklerdir ya da hisse de gerçekten uzun vadeli yatırımcı olmayı öğrenirler hem de bu seviyeden.
Bundan sonra kalanlar kendi kaderlerini yaşar, düşer mi yükselir mi zaten burada söylemek suç unsuru İbrahim Erdemoğlu ceza almak pahasına , para kaybetmek pahasına delikanlı gibi çıktı söyledi hissem bu kadar etmez diye ve 12 yıllık borsa tarihinde ben böyle bir DÜRÜST açıklama görmedim . Böyle bir açıklama duymanız imkansıza yakın , böyle bir dürüstlük abidesinin ancak HEYKELİ dikilir bence çünkü adam bir numaraya parayı değil EVİ OCAĞI SÖNECEK Küçük Yatırımcıyı kolluyor ve koruyor .
Velhasıl Asil bir Babanın oğluymuşsun Erdemoğlu , yalan yok ben ilk başta sahtekarın biridir diye ön yargılı yaklaşmıştım . Allah şirketinin de , senin de ömrünü uzun etsin, işlerini açık etsin vesselam .
Yer İmleri