Bence dolar bazlı bakmanın da anlamı kalmadı.
Çünkü dolar 1 yıldır aynı seviyede. Oysa 1 yıldır %84 enflasyon var.
1 yıl önceli TL ile şimdiki TL'nin alım gücü aynı değil. Ama dolar karşılığı aşağı yukarı aynı.
Bu da 2,5 dolar, 3 dolar diye yanıltıyor bence..
Yatırım tavsiyesi değildir.
eskiden ntvde ekodiyalog programı vardı, mahfi eğilmez programın maskotuydu- deniz gökçe ve asaf savaş bunla hep dalga geçerdi.. bu ne zaman hazine müsteşarlığı yapmış diye baktım, 28-şubat darbesiyle refahyol devrilip yerine anasol-d hükümeti kurulunca bunu müsteşar yapmışlar.. kendisi şöyle anlatıyor -yapısal reformları yapmayacaklarını anlayınca ben de istifa ettim 6 ay sonra" diye
işin aslı şöyle, refahyol hükümeti 17 ay kalmıştı işbaşında ama bütçeyi nerdeyse denklemişti, en klas hareket bütün kamu hesaplarını "tek hesap" altında birleştirmesi idi.. çünkü mesela bir kamu şirketi olan telekomda nakit fazlası oluyor, telekom bu fazlayı yüzde 72 ile gecelik repoya yatırıyordu özel bankaların birinde.. buna mukabil mesela bi başka devlet şirketi olan ereğli işletme sermayesi yapmak için özel bankalardan borçlanıyordu yüzde 228 kredi faiziyle- hatta bu 3 özel banka interbank, finansbank ve demirbank idi.. tek hesap altında birleşince hepsi, bu tezgahlar döndürülemez olmuştu
mahfinin 6 aydaki tek icraati bu tek hesap uygulamasının kaldırılıp eski düzene dönmek oldu, bu icraat kartel medyasında yoğun alkışlar ve bravolarla karşılanmıştı
yarın bimin 1,35 tl temettüsü var. pala oradan da az mazut takviyesi yapar![]()
audentes Fortuna iuvat
Pala Bozkurt beyimizi yatırmış bir elinde pala şehadet getir diye bağırıyordu.
Yer İmleri