Sayfa 28/88 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon
Arama sonucu : 697 madde; 217 - 224 arası.

Konu: YGGYO Yeni Gimat Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Sayın ekfuture iyi demişsin ama kalan %15' i aynı fiyattan toplayabilir miyiz? Malum arz azalacak.

Onun yerine kasadaki nakit parasına fiyatlanan Algyo, fk ve pd/dd uygun ekgyo çoğaltabiliriz örnekleri, bunlardan fiyatı yükseltmeyecek şekilde toplamak da bir çözüm olabilir, hem çeşit olur hemde riski dağıtmış oluruz...

Gyo sektörünün bryat' ı oluruz, güzel olur, yakışmaz mı?...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, vereceğiniz kararlar tamamen size aittir...
    Az yazıp, çok okumak istiyorum...

2.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Sn. MSB bilgi için teşekkürler,

An itibarıyla kasada 165 mio tl civarı para olması gerekirdi. 20 mio TL pagyo alımına harcandığına göre şu anda 145 mio tl'miz var. Alımların devam etmesi durumunda pagyo'da en büyük ortak olmamız işten bile değil. Çünkü en büyük ortağın hissesi % 20 civarında, bu kadar hisseye ulaşmak içim 60 mio tl'lik alım daha yeterli.

Kişisel görüşüm de daha önce yazdım, bu dönemde şirketin krediyle (MarkaAntalya) aktif satın almasına sıcak bakmıyorum. Sn. deep voice yggyo sahiplerinin basiretli olduğunu bu konuda yanlış adım atmayacaklarını söylüyor. İnşallah doğrusu ne ise yaparlar..

Sonuç olarak ben bu haberi olumlu görüyorum. Elimdeki pagyo'ları da yıl başında iyi bir karla satmıştım, görünen o ki bunu sağlayan da YGGYO'nun alımları imiş. Sağolsunlar, varolsunlar..
    Yazmayı unutmuşum, YGGYO'ya sattığım Pagyo hisselerinden gelen paranın tümünü de YGGYO'ya yatırmıştım. Farkında olmadan kapalı devre yggyo-pagyo çalışmışız meğer, bir cepten diğer cebe.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3.  Alıntı Originally Posted by MSB Yazıyı Oku
    Sayın ekfuture iyi demişsin ama kalan %15' i aynı fiyattan toplayabilir miyiz? Malum arz azalacak.

Onun yerine kasadaki nakit parasına fiyatlanan Algyo, fk ve pd/dd uygun ekgyo çoğaltabiliriz örnekleri, bunlardan fiyatı yükseltmeyecek şekilde toplamak da bir çözüm olabilir, hem çeşit olur hemde riski dağıtmış oluruz...

Gyo sektörünün bryat' ı oluruz, güzel olur, yakışmaz mı?...
    Hisse saplantım olmadı hiç bir zaman, işim rasyolarla. Sizin dediğiniz gibi yalnızca mevcut fiyatlar çerçevesinde kaldığı sürece alım yapılmalı. Bunun dışında finansman yükü yüksek olmayan temettü vaad eden her türlü hisse başımız gözümüz üstüne tabi.

Aklın yolu bir demek istiyorum, çünkü alınmasını uygun bulduğunuz 2 hisse (algyo ve ekgyo) son iki haftada portföyüme kattığım hisseler.

Merak ettim, AKMGY'yi listeye niçin dahil etmediniz, o da fena sayılmaz.
    Winter is coming...

4.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Hisse saplantım olmadı hiç bir zaman, işim rasyolarla. Sizin dediğiniz gibi yalnızca mevcut fiyatlar çerçevesinde kaldığı sürece alım yapılmalı. Bunun dışında finansman yükü yüksek olmayan temettü vaad eden her türlü hisse başımız gözümüz üstüne tabi.

Aklın yolu bir demek istiyorum, çünkü alınmasını uygun bulduğunuz 2 hisse (algyo ve ekgyo) son iki haftada portföyüme kattığım hisseler.

Merak ettim, AKMGY'yi listeye niçin dahil etmediniz, o da fena sayılmaz.
    Örnekleri çoğaltabiliriz demiştim, uzun uzadıya yazmamak için...

Akmgy takibimde olan bir hisse değil...
    Akmgy sorduğunuza göre fikrimi merak ediyorsunuz...
    Sizin için şöyle yüzeysel bir inceleyeyim...
    Yüzeysel olarak sadece rakamlara bakıyorum ve ona göre konuşuyorum şuan yaklaşık %10 temettü için Akmgy yerine fksı 2-3 arası pd/dd 0,5 civarı olanları tercih ederim yada bu fk ve pd/dd razıysam egeen(bu örneği de çoğaltabiliriz) gibi sanayi şirketlerini alırım...
    Akmgy fk=8,5 pd/dd=3,5 gyo için muazzam yüksek, bu kadar üst perdede fiyatlanmasının da illaki vardır bir sebebi...
    Arsasının çok değerli olması, muhtemelen bedelsiz hikayesi de var vs. olabilir...
    Merak ettim şimdi siz alıp takip ettiğinize göre biliyorsunuzdur niye bu kadar tutuluyor yüksekten fiyatlanıyor...
    Birde bilançosunda 65 milyonluk kısa dönem borç eklenmiş bu nereden geliyor acaba...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, vereceğiniz kararlar tamamen size aittir...

5.  Alıntı Originally Posted by MSB Yazıyı Oku
    Örnekleri çoğaltabiliriz demiştim, uzun uzadıya yazmamak için...

Akmgy takibimde olan bir hisse değil...
    Akmgy sorduğunuza göre fikrimi merak ediyorsunuz...
    Sizin için şöyle yüzeysel bir inceleyeyim...
    Yüzeysel olarak sadece rakamlara bakıyorum ve ona göre konuşuyorum şuan yaklaşık %10 temettü için Akmgy yerine fksı 2-3 arası pd/dd 0,5 civarı olanları tercih ederim yada bu fk ve pd/dd razıysam egeen(bu örneği de çoğaltabiliriz) gibi sanayi şirketlerini alırım...
    Akmgy fk=8,5 pd/dd=3,5 gyo için muazzam yüksek, bu kadar üst perdede fiyatlanmasının da illaki vardır bir sebebi...
    Arsasının çok değerli olması, muhtemelen bedelsiz hikayesi de var vs. olabilir...
    Merak ettim şimdi siz alıp takip ettiğinize göre biliyorsunuzdur niye bu kadar tutuluyor yüksekten fiyatlanıyor...
    Birde bilançosunda 65 milyonluk kısa dönem borç eklenmiş bu nereden geliyor acaba...
    Sayın MSB,

Bana deseler durduk yere yatırımcının kafasını karıştırın deseler bilançoyu AKMGY gibi çıkarırım.

Şirket değerlemeyi yalnızca aylık-yıllık kira değerini bulmak için yaptırıyor. 2017 yıl sonu değerleme raporuna göre AKMGY'nin kira değeri aylıkta 8,7 mio tl yıllıkta 104.4 mio TL. Yatırım amaçlı g.menkul değeri ise yine 31 Mart 2018 için değerlemesiz 195,6 milyon TL. Sanırım AKMGY dışında bilançoda AVM değerlemesi yapmayan bir YGO daha yok. Yani pd/dd değerinin çok yüksek olmasının sebebi bu.

65 milyon tl'lik borca gelince onun da 62,5 mio TL'si bu sene ödenecek temettü tutarı. Herkes bu tutarı ödeninceye kadar özkaynaklarda gösterirken AKMGY bu tutarı özkaynaklardan düşüp, ortaklara borçlar kalemine atmış, dipnotlarda bunun açıklaması var.

Ben AKMGY'ye hisse çeşitlemesi için girmiştim. Asıl yatırımım YGGYO zaten.

Başlığı başka hisselerin analizi ile boğmayalım diye cevabını özelden vermenizi istediğim bir sorum olacak. Bildiğiniz düşük f/k'lı hisseleri yazabilir misiniz? Hala biraz daha param var açıkta. Sizin paylaşacağınız hisselere bir göz atabilirim. İçiniz rahat olsun, bilançosunu incelemeden, ilgili başlık altında son bir sene yazılanları okumadan hisse almam. Siz dikkatinizi çekenleri yazın yeter. Anladığım kadarıyla bilanço okuyan birisini. Bizim gibilerin oranı inanın bu forumda % 10 bile değil. Bir çok insan bir "guru" bulup peşinde heder oluyor.

Açıklamalarınız için teşekkürler bu vesileyle. Bol kazançlı ve sağlıklı günler dilerim. Saygılar..
    Winter is coming...

6. Cevabı yazdım özelden bakarsınız...

7.  Alıntı Originally Posted by MSB Yazıyı Oku
    Cevabı yazdım özelden bakarsınız...
    Sn. MSB, özel mesajınızı okudum. Değerli önerileriniz için teşekkür ederim. Saygılar..
    Winter is coming...

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Sn. MSB, özel mesajınızı okudum. Değerli önerileriniz için teşekkür ederim. Saygılar..
    Sayın MSB ekfurute arkadaşımıza gönderdiğinizin aynısından bende istiyorum size zahmet banada gönderebilirmisiniz bu YGYO denen ******** kağıt batırdı bari başka hisselerde zararımızı kurtarmayı deniyelim.

Sayfa 28/88 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •