Sayfa 28/95 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 217 - 224 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Sabır Disiplin ve Strateji olmazsa olmazlarımızdır. Sabırsızlar borsaya bulaşmasın. Disiplinsizler ise hiç bulaşmasın. Hele hele ne zaman ne yapması gerektiğini belirten bir stratejisi (=iş planı) olmadan borsadan para kazanma sevdasında olanlar borsanın yanından bile geçmesin. Bu tavsiyeme kulak asmayanlar varını yoğunu borsada kaybetme riski ile karşı karşıyadır benden söylemesi.

2. Savaş alanındaki bir ordu komutanı general gibi düşünüp öyle hareket edeceksiniz. Her borsacıda bir generaldir, borsaya ayırdığı risk sermayesinin yegane komutanıdır. Gir-Çık-Bekle-Al-Sat-Ekle-Azalt-Ful nakde geç-Mevduatta kal-Dolarda bekle gibi kararları sadece ve sadece siz vereceksiniz.

3. Madem siz savaş alanındaki bir ordu komutanı dan farksızsınız, o zaman yapmanız gerekenler şudur: 1) Düşmanınızı (borsadaki diğer katılımcılar, hissenin performansı, tahtada en çok işlem yapan aracı kurumlar artı tahtadaki hakim güçler) çok iyi analiz edip yakından tanıyacaksınız, 2) Savaş mahalini (hangi hisseyi alacağınızı) siz seçeceksiniz, 3) Savaşın ne zaman başlayacağını (ne zaman hissede alım yapacağınızı) siz belirleyeceksiniz.

4. Bir komutan olarak gerilla savaş taktiklerini uygulamaktan hiç çekinmeyin hatta bunları en ön planda tutun. Gerilla taktikleri BİST gibi az gelişmiş borsalar için son derece uygundur.

5. 1 numaralı gerilla taktiği sadece ve sadece kuvvetli olduğunuz zaman savaşa tutuşmaktır. Gücünüz yeterli değilse, savaşı kazanma şansınız pek yoksa ormanda saklanmaya devam edip saldırı fırsatları kollarsınız. Bunun tercümesi borsacının sabırlı davranıp alım için en uygun zamanı beklemesi gerektiğidir.

6. Sayın abicim, fikirlerinizi, düşüncelerinizi okuyorum ama bu klnma örneğini hiç beğenmedim. Klnma hissesi alınırken de satılırkende adama çektirir. Aylardır hangi fiyat aralığında gidip geldiğini biliyorsunuzdur. Ne zaman ne yöne gideceği hiç ama hiç belli olmayan bir hisse. Kurumun nasıl bir politika izlediği halen meçhul. O yüzden böyle örnekler verip insanların kafasını bulandırmayın.
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sıkıştırılmış hisselere en güzel örnek Qnbfb Qnbfl Banvit Konya Bfren Kartn Klnma gibi hisselerdir. Tedavüldeki hisseler çok cüzi olduğu için bu hisseler kolaylıkla toplanıp akla hayale gelmeyecek seviyelere pompalanabilir. Sonra bakmışsınız defter değerinin 20 katı, yıllık karının 100 katından işlem görmeye başlamışlar. Öte yandan defter değerinin 0.3 katından yıllık karının 3 katından işlem gören banka hisseleri sürünmeye devam eder.
    WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by ZenciTarsus Yazıyı Oku
    Sayın abicim, fikirlerinizi, düşüncelerinizi okuyorum ama bu klnma örneğini hiç beğenmedim. Klnma hissesi alınırken de satılırkende adama çektirir. Aylardır hangi fiyat aralığında gidip geldiğini biliyorsunuzdur. Ne zaman ne yöne gideceği hiç ama hiç belli olmayan bir hisse. Kurumun nasıl bir politika izlediği halen meçhul. O yüzden böyle örnekler verip insanların kafasını bulandırmayın.

WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sen trendin ne anlattığını anladın mı yoksa orada klnma harflerini gördüğün için mi yazdın
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Savaş alanındaki bir ordu komutanı general gibi düşünüp öyle hareket edeceksiniz. Her borsacıda bir generaldir, borsaya ayırdığı risk sermayesinin yegane komutanıdır. Gir-Çık-Bekle-Al-Sat-Ekle-Azalt-Ful nakde geç-Mevduatta kal-Dolarda bekle gibi kararları sadece ve sadece siz vereceksiniz.
    alınması gereken kararların arasında "aşık olma" maddesini de eklemeyi unutmayalım. 2016 dan borsayı takip ediyorum daha hissesine veya pozisyonuna aşık olmayan 2 belki 3 kişi gördüm.

paylaştığınız bilgiler için ayrıca teşekkürler.

Sayfa 28/95 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •