Sayfa 28/426 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon
Arama sonucu : 3407 madde; 217 - 224 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

1.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’nin faaliyet konusu elektrik üretimi ve satışı olup, GSD Holding A.Ş.
    açısından düzenli karpayı geliri elde etmeye ve faaliyetlerin çeşitlendirilmesine yönelik enerji sektöründe
    bir özkaynak payı yatırımı olmuştur. GSD Holding A.Ş. ile Park Holding A.Ş. arasında 8 Haziran 2015
    tarihinde imzalanan ve işlem kapanışı 29 Haziran 2015 tarihinde yapılan Hisse Alım ve Satım ve
    Hissedarlar Sözleşmesi kapsamında; GSD Holding A.Ş. 1 yönetim kurulu üyesi aday gösterme hakkına
    sahip olacaktır; Park Holding A.Ş., Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’nce GSD Holding A.Ş.’ne her yıl
    ödenecek yıllık bazlı toplam karpayı getirisinin, 2015 yılı için 29 Haziran 2015 olan işlem kapanışından
    yıl sonuna kadar gün sayısının 365 güne oranında kıst olarak hesaplanmak şartıyla, brüt 3.750.000 ABD
    Doları’ndan daha az olamayacağını ve daha az olursa aradaki farkı GSD Holding A.Ş.’ne ödeyeceğini
    ve sözleşmenin imzalandığı 8 Haziran 2015 tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde, sermaye artırımı yoluyla,
    Silopi Elektrik Üretim A.Ş. paylarının en fazla %15’inin halka arz edilerek Borsa İstanbul’da işlem
    görmeye başlamasını sağlayacağını taahhüt etmiştir; GSD Holding A.Ş., Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’nde
    sahip olduğu payların tümünü ya da bir kısmını, istediği herhangi bir zaman,
    Park Holding A.Ş.’ne,
    sözleşmede belirlenenler arasından her bir tarafça seçilecek birer bağımsız denetim firmasına
    hesaplatılacak opsiyon fiyatlarının aritmetik ortalaması olan nihai opsiyon fiyatı üzerinden, bu fiyat her
    halükarda 125 milyon Amerikan Doları tutarındaki pay satış bedelinden düşük olmamak üzere,
    satma
    hakkına sahiptir.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/514736 sayfa 124

--açık ve net...eğilip bükülemez...
    Teşekkürler. Benim bilgim aşağıdaki tweet kaynaklı idi.

https://twitter.com/guskuay/status/1...369531904?s=21

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Allahtan navlunlarda bizi ilgilendiren kısımlarda büyük gocus yok.aslinda huylanmaya başladım bu navlunlar niye bu kadar volatil.gemici arkadaşlardan bilgisi olan var mı.o cenahta neler oluyor
    Capesize endeksindeki sert hareketler nedeniyle Baltic Dry sert artıyor ya da azalıyor. (Dediğiniz gibi bu oynaklığın nedenini bilen biri açıklasa güzel olur.) Ama en azından bizi ilgilendiren endeksler görece stabil ve bu senenin ilk 6 ayındaki ortalamalarına (yani %25-30) düşse bile mevcut dolar kuruyla Gsdho’nun piyasa değerine göre çok yüksek bir denizcilik faaliyet karı gelecek.

https://twitter.com/brs_ylmz/status/...235323395?s=21
    Son düzenleme : meteor78; 16-12-2021 saat: 19:09.

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Başlangıçta 125 milyon dolara çıkma optisyonu vardı. Önce bir kısım payı 45 milyon dolara sattılar. Halka arz olmazsa 30 milyon dolara da kalan payları satma hakkı kazandılar. Bu durumda ikinci protokol ile zarar (temettüler hariç) maksimum 50 milyon dolar. Borsa 500 dolar civarlarına falan gitmezse bence az veya çok zarar olur. 2024 tarihi seçim sonrası olduğundan seçim sonrası bir ralli ile işler belki değişebilir. Ben olsam işin görünür tarafına bakarak böyle bir riske girmez ve 125 milyon doları doğrudan alırdım ama anlaşmaların arka planında ne var kim bilebilir. Belki de teoride geri alınabilecek 125 milyon doların pratikte alınması çok zor olabilirdi.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/850062

Not; İlk protokole göre süresi içinde halka arz yapılsa Gsdho’nun muhtemel zararı daha büyük olabilirdi. Yani Ciner’in halka arz yapmamasının arkasında bence kötü niyet yok. Bu da ikinci protokole zemin hazırlamış olabilir.
    https://www.cinergroup.com.tr/haberl...0-2020-listesi

ciner gurubu silopi hariç her yerden ciddi paralar kazanıyor....

gsdho...istese bu parayı alırdı...ciner gurubu 45 vermiş...80 i mi veremeyecek?

silopi elektriğin bu ciro ve karsızlık ile halka arzı fiyasko olurdu....(istedi ama yapamadı)

....................,,

CİNER DENİZCİLİK
    Ciner Denizcilik, sahip olduğu farklı tipte 24 gemiden oluşan ve yaklaşık 2 milyon tonluk toplam DWT taşıma kapasitesine sahip modern, çok çeşitli bir filoyu işletmektedir. Ciner Denizcilik, taşıma kapasitesi, gross ve net tonaj bazında Türkiye'nin en büyük Denizcilik şirketidir.

Filo, yaklaşık 1.4 milyon ton yük taşıma kapasiteli 20 dökme yük gemisi, toplam 635.000 ton taşıma kapasitesine sahip 4 Suezmax Ham Petrol Tankerinden oluşmaktadır.

Ciner Denizcilik, İstanbul'daki genel merkezinden işlettiği bünyesindeki gemileri ile, dünyanın önde gelen saygın kiracılarına voyage ve time charter bazında kaliteli bir hizmet sunmaktadır.

Dökmeci gemilerimizin Kiracıları arasında Cargill, RWE, Pacific Basin, SwissMarine, Western Bulk yer alırken, gemilerimiz Rio Tinto, Vale, BHP Billiton, Bunge, Arcelor Mittal, Oldendorff, Vitol, KOCH Industries, Louis Dreyfus gibi alt kiracılarla da çalışmaktadır.

4.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    https://www.cinergroup.com.tr/haberl...0-2020-listesi

ciner gurubu silopi hariç her yerden ciddi paralar kazanıyor....

gsdho...istese bu parayı alırdı...ciner gurubu 45 vermiş...80 i mi veremeyecek?

silopi elektriğin bu ciro ve karsızlık ile halka arzı fiyasko olurdu....(istedi ama yapamadı)

....................,,

CİNER DENİZCİLİK
    Ciner Denizcilik, sahip olduğu farklı tipte 24 gemiden oluşan ve yaklaşık 2 milyon tonluk toplam DWT taşıma kapasitesine sahip modern, çok çeşitli bir filoyu işletmektedir. Ciner Denizcilik, taşıma kapasitesi, gross ve net tonaj bazında Türkiye'nin en büyük Denizcilik şirketidir.

Filo, yaklaşık 1.4 milyon ton yük taşıma kapasiteli 20 dökme yük gemisi, toplam 635.000 ton taşıma kapasitesine sahip 4 Suezmax Ham Petrol Tankerinden oluşmaktadır.

Ciner Denizcilik, İstanbul'daki genel merkezinden işlettiği bünyesindeki gemileri ile, dünyanın önde gelen saygın kiracılarına voyage ve time charter bazında kaliteli bir hizmet sunmaktadır.

Dökmeci gemilerimizin Kiracıları arasında Cargill, RWE, Pacific Basin, SwissMarine, Western Bulk yer alırken, gemilerimiz Rio Tinto, Vale, BHP Billiton, Bunge, Arcelor Mittal, Oldendorff, Vitol, KOCH Industries, Louis Dreyfus gibi alt kiracılarla da çalışmaktadır.
    Medyadan da doğrudan kazanmıyordur ama başka şekilde kazanıyordur. Bir de Ciner halka arza gideceğim dese ama yapılan değerlemede Gsdho’nun payı mesela 75 milyon dolara düşse bence herhangi bir zamanda 125 milyon dolara satma hakkı geçerli olmayabilir. Gökhan bey de öyle anlamış. (Ciner’in asıl taahhütü 5 yıl içinde halka arz yapmak.) Sizin gibi anlayanlar da olabilir ama bence tartışmalı bir konu.
    Son düzenleme : meteor78; 16-12-2021 saat: 21:24.

01.01.2013 ile 31.12.2014 arası elektriğin piyasa takas fiyatı 7.6 cent

01.01.2015 ile 31.05.2021 arası elektriğin piyasa takas fiyatı (PTF)..4.4 cent.

01.01.2015 ile 31.06.2021 arası PTF..... 5 cent.

--silopi elektriğin ÇED raporunda elektriğin üretim maliyeti ise amortisman dahil 5 cent.. (bu hesaplamanın içinde enerji dengesizlik gideri de yok)....

--zamanında 7.5-8 sente göre yapılan yatırımların karlı olma ihtimali bu fiyatlar ile SIFIR...

6.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    01.01.2013 ile 31.12.2014 arası elektriğin piyasa takas fiyatı 7.6 cent

01.01.2015 ile 31.05.2021 arası elektriğin piyasa takas fiyatı (PTF)..4.4 cent.

01.01.2015 ile 31.06.2021 arası PTF..... 5 cent.

--silopi elektriğin ÇED raporunda elektriğin üretim maliyeti ise amortisman dahil 5 cent.. (bu hesaplamanın içinde enerji dengesizlik gideri de yok)....

--zamanında 7.5-8 sente göre yapılan yatırımların karlı olma ihtimali bu fiyatlar ile SIFIR...
    Bu sene ikinci 6 ayda 6.5-7 cent civarlarına geldi ama doğalgaz ve ithal kömür fiyatlarındaki inanılmaz artış ve kuraklık nedeniyle hidrolardan yüksek verim alınamaması nedeniyle böyle oldu. Özellikle yenilenebilir enerjiye yatırımlar da hız kazanacakken eğer borsa tarihi zirvelerine gitmeyecekse Silopi’ye 30 milyon dolar yazıp geçmek en mantıklısı. Bu bile Gsdho’nun piyasa değerinin %25’inden fazlası.

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    bu sene ikinci 6 ayda 6.5-7 cent civarlarına geldi ama doğalgaz ve ithal kömür fiyatlarındaki inanılmaz artış ve kuraklık nedeniyle hidrolardan yüksek verim alınamaması nedeniyle böyle oldu. özellikle yenilenebilir enerjiye yatırımlar da hız kazanacakken eğer borsa tarihi zirvelerine gitmeyecekse silopi’ye 30 milyon dolar yazıp geçmek en mantıklısı. Bu bile gsdho’nun piyasa değerinin %25’inden fazlası.
    ortaklık bittiğinde, 4 sene sonra şirket, 50 milyon dolar zarar yazacak...bugüngü para ile 780 milyon tl

önümüzdeki 2-3 yıllık kar gitmiş olacak...öyle mi?

8.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    ortaklık bittiğinde, 4 sene sonra şirket, 50 milyon dolar zarar yazacak...bugüngü para ile 780 milyon tl

önümüzdeki 2-3 yıllık kar gitmiş olacak...öyle mi?
    Türkiye’de enerji sektörüne yapılan çoğu yatırım gibi büyük ihtimal zararla kapanacak. Ama hisse zaten Silopi’den gelecek en az 30 milyon doları bile fiyatlamıyor. Sizce kalan paylarımızı 30 milyon dolara sattık ya da Silopi elektrik halka arz edilecek bize de oradan 30 milyon dolar gelecek haberi gelse piyasa bardağın dolu tarafına mı boş tarafına mı bakar? Bence kesin ve net dolu tarafına bakar.

Sayfa 28/426 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •