Sayfa 280/565 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon
Arama sonucu : 4517 madde; 2,233 - 2,240 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

1. aslında hepsi bildiğiniz şeyler
    fk
    dd
    favök
    esas faaliyet karı
    ben buna ciroyu da ekliyorum, pazardaki durumunu görebilmek için, sanayi şirketleri için uygulanmalı, ithalatçı dağıtım firmalar için olmaz
    taahütlük firmaları için de iş yüküne bakılmalı sürdürülebilirlik açısından
    yıllara göre öz sermaye büyümesi
    borçların durumu azalıyor mu, artıyormu diye
    döviz pozisyonu
    nakit durumu
    hammadde tedariği, hammadde fiyatlarının seyrine de bakılmalı(örneğin demir çelik firmalarında cevher fiyatlarının seyri, beyaz eşya sektörümde demir çelik fiyatları gibi)
    ürettiği ürünün dünyada ki fiyat seyri
    çok oldu çooook, e bi de patrona bakmak lazım piyasadaki imajına.

Sevgili EMLAK hisse seçiminde nelere bakılmalı diye bir soru sormuştu başka bir başlıkta oraya yazdım buradada bulunsun

bu kriterlerin çoğunu bağfaş için uygulamıyorum şimdilik (küllerinden doğduğu) için
    Son düzenleme : kitapci34; 27-07-2019 saat: 06:58.

2.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    aslında hepsi bildiğiniz şeyler
    fk
    dd
    favök
    esas faaliyet karı
    ben buna ciroyu da ekliyorum, pazardaki durumunu görebilmek için, sanayi şirketleri için uygulanmalı, ithalatçı dağıtım firmalar için olmaz
    taahütlük firmaları için de iş yüküne bakılmalı sürdürülebilirlik açısından
    yıllara göre öz sermaye büyümesi
    borçların durumu azalıyor mu, artıyormu diye
    döviz pozisyonu
    nakit durumu
    hammadde tedariği, hammadde fiyatlarının seyrine de bakılmalı(örneğin demir çelik firmalarında cevher fiyatlarının seyri, beyaz eşya sektörümde demir çelik fiyatları gibi)
    ürettiği ürünün dünyada ki fiyat seyri
    çok oldu çooook, e bi de patrona bakmak lazım piyasadaki imajına.

Sevgili EMLAK hisse seçiminde nelere bakılmalı diye bir soru sormuştu başka bir başlıkta oraya yazdım buradada bulunsun

bu kriterlerin çoğunu bağfaş için uygulamıyorum şimdilik (küllerinden doğduğu) için
    kapasite kullanım oranına da, yıllara, dönemlere göre ciro artış oranlarına
    ürün satış miktarında artışa, kar marjının seyrine de
    temettü verimliliğini atlamayıp bakmak lazım her ne kadar fk yeterli olsada.

3.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    kapasite kullanım oranına da, yıllara, dönemlere göre ciro artış oranlarına
    ürün satış miktarında artışa, kar marjının seyrine de
    temettü verimliliğini atlamayıp bakmak lazım her ne kadar fk yeterli olsada.
    en önemli veriyi atlamışım, ihracatın satışların içindeki payına da bakmalı, hammadeyi nasıl, nereden temin ettiğine de.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Bağfaş 2019/3

Yurtiçi Satışlar: %73
    Yurtdışı Satışlar: %27

5. Bir sıkı göz hapsinde tutan birisi de bıyık altı gülüyordur tereciye tere satmak gibi oluyorda e o yazmayınca yazıyoruz işte mecburiyetten

hisse senetlerinin kumar aracı olmadığını, borsanın de kumarhane olmadığını bu ülkede çokça sahtekar olduğu için öyle algılandığını söylemeye çalışıyorum

e bide borsa denince akla hisse senetleri piyasası geliyor ki bu da yanlış, her emtianın bir borsası(fiyatın belirlendiği yer) vardır. bıst hisse senedi piyasasıdır.
    Son düzenleme : kitapci34; 27-07-2019 saat: 22:50.

6.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Bağfaş 2019/3

Yurtiçi Satışlar: %73
    Yurtdışı Satışlar: %27
    yanlış hatırlamıyorsam gencer 38/40 civarına çıkarmayı hedefiyoruz demişti bir söyleşisinde ki o hedef de iyi değil şimdilik.

diyorumya yeniden ayağa kalkmayı aldım sonucu göreceğiz nasip.

7. Bir şeyin neden, NİYE öyle olduğunu bilen, O soruları sorarak öğrenmeye çalışanın üstadıdır, izci üstadım üstadımdır bu değişmeyecek bu yaştan sonra, çünkü ben niye ve neden sorularının cevabını ondan öğrenirim, onun beni eleştirdiği şeyler var, tabi benimde onun. mesleğiyle igili değil eleştirilerim haddimde değil zaten.

Özelden yazmıştım kendisine kamuya açık alanda da yazayım, sanki beraber büyümüşüm çocukluk arkadaşım, birbirine fazlaca alışmış insanlar gibi konuşmadan da anlaşınırsınızya ondan.
    Son düzenleme : kitapci34; 28-07-2019 saat: 18:36.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Estağfurullah abi. Bildiğimizi paylaşmak çok güzel bir duygu. Gözlemlerime göre, Pandacı ve Siz, Bilanço okur yazarlığını ileri seviyeye taşımış sınız. Kendinizi rahatlıkla yeter seviyeye getirmiş siniz. Ne güzel bir şey. Tebrik ederim.

Sayfa 280/565 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •