Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 280/1002 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380780 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,233 - 2,240 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Abd deki Sec burada olsa sosyal medyada tahta yapılabilir miydi hiç .

Cezalar yaptırımlar orada nasıl burada nasıl

2. Kapalı telegram grubunda adam istediğini yazar. İstemeyen üye olmaz. Aracı kurumların bülten göndermesi veya citibankın yükseliş başlamadan önce pegasus için sat vermesi gibi. Gayet normal herkes istediğini söyler kimi 100 olacak der kimi 10 olacak, inanıp inanmamak bizlere kalmış.
    Herkesin bildiği Twitterda ismi D ile başlayan şahış hedef verdiği hisseler dip dip giderken robotları suçladı Cimere falan yazdı. Şimdi hiç sesi çıkmıyor. Kaybedince suçu başkalarına atmak işin kolayı. Borsaya girmeden önce bilmiyor muydun borsada robot olduğunu

Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar merhaba,

Rahmetli babamın %25 ortağı olduğu ve faal olmayan bir şirket ortaya çıktı.

Hayvan yetiştirmek amacıyla kurulmuş. Ancak hiç faaliyete geçememiş.

Diğer ortaklar firmanın mülkiyetindeki arazinin %50 paya sahip ortağa bedelsiz devredilmesi ile ilgili bir karar almak istiyor.

İddiaları şu: Biz o araziyi firmaya kredi alabilsin diye bedelsiz vermiştik. O nedenle şimdi geri istiyoruz.

Ben itiraz ettim.

Şirket limited şirket. Acaba bizim onayımız olmadan diğer ortaklar bu araziyi bedelsiz olarak %50'lik paya sahip diğer ortağa devredebilir mi?

Tapu dairesi bu işlemi onaylar mı?

Eğer onaylarsa biz bu işlemi yapan yetkili müdürü mü dava etmeliyiz?

Vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Firma ve arazi İstanbul'a uzak bir Anadolu şehrinde. Sorumlu müdür bu işlemden dolayı dava edildiğinde mahkeme sürecinde coğrafi olarak sıkıntılı bir süreç yaşanabilir mi?
    babanızın ruhu şad olsun..

üstat durum çok karışık.

şimdi ortada bir şirket var bu şirketin % 25 i babanızın. şirket faaliyete geçmemiş (bunun hiç bir önemi yok) . ama arsa şirketin üzerine.
    ? mi
    önemli olan bu

şirketin % 25 i babanızın.

ikinci husus arsa hisseli mi ?

hisseli ise arsayı sattıktan sonra bile geri alma durumunuz hakkınız var. çünkü arsa hisseli ise hisse ortaklarına tam süreyi hatırlamıyorum ancak bir süre içinde hisse sahiplerine bildirim yapmak zorunda. hisse sahipleri her biri herhangi biri dava açabilir.

İddiaları şu: Biz o araziyi firmaya kredi alabilsin diye bedelsiz vermiştik. O nedenle şimdi geri istiyoruz.

böyle bir iddia olamaz ayrıca

tapuda babanızın üzerine olan arsaları görebilir şerh koydurabilirsiniz ailecek.

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Temel analiz finansal okur-yazarlık ile Türkiye borsasında ve her borsada para kazanılıyor. Her borsada manipülasyon spekülasyon da oluyor. Bulaşmazsın olur biter. Her tahtada da olabilir yani kimse alırken kafana silah dayanıyor uyanık olacaksın. Genelde beceriksiz kişiler böyle bahanelere sığınıyor, 44 liraya aselsan almış gelmiş manipülasyon diye ağlıyor; öl ulan sende bat ulan hak ettiğin batmak zaten.

Hangi temel analiz ve finansal okur yazarlıkdan bahsediyorsun allah aşkına..
    Senin temel diye baktığın o bilançolar doğru mu..Şirketin burnunun bo.. da olduğunu yada görünmeyen müthiş bi hazinesini görebilir misin..
    Hangi ekonomik okur yazarlıkdan bahsediyorsun diğer yandan..
    Sen TR de yaşamıyor musun?
    TR de işler kuralına göre mi işliyor ?
    6 ay sonra dolar ne olur borsa ne olur ekonomik okur yazarlıkla ön görebilir misin..
    Hadi öngördün..
    Tak erken seçim..
    Tak yaptırım
    Tak uçak düşürdük
    Tak darbe girişimi
    Tak eyyy faiz lobisi..

Bunları öngörebilir misin..

10 tl ye aldığın hisseyi 2.5 sene sonra 12 tl ye satarak ben borsada kazanıyorum diyorsan sana bol şans..

5. Ben bu borsada insider ile de iş yaptım..İşin o tarafını da iyi bilirim..
    O bana gelen bilgiyi insider olmadan hiç bi yerden elde edemezdin..
    Para eden bilgi yi öyle google ile kap.gov.tr den hisse netten elde edemezsin..

Tam tersine buradan elde ettiğin bilgi ile de SOYULURSUN..

yok f/k imiş yok satışlar mış yok karlılık yok fvök yok artan pazar payı..

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    babanızın ruhu şad olsun..

üstat durum çok karışık.

şimdi ortada bir şirket var bu şirketin % 25 i babanızın. şirket faaliyete geçmemiş (bunun hiç bir önemi yok) . ama arsa şirketin üzerine.
    ? mi
    önemli olan bu

şirketin % 25 i babanızın.

ikinci husus arsa hisseli mi ?

hisseli ise arsayı sattıktan sonra bile geri alma durumunuz hakkınız var. çünkü arsa hisseli ise hisse ortaklarına tam süreyi hatırlamıyorum ancak bir süre içinde hisse sahiplerine bildirim yapmak zorunda. hisse sahipleri her biri herhangi biri dava açabilir.

böyle bir iddia olamaz ayrıca

tapuda babanızın üzerine olan arsaları görebilir şerh koydurabilirsiniz ailecek.

Bize diğer ortakların söylediği arsayı şirkete tapudan sattıkları yönünde. Kardeşim kontrollerini yaptı. Diğer ortakların da teyit ettiği kadarıyla hukuken bu arsa şirketin mülkü olarak gözüküyor.

%50 paya sahip ortak şimdi arsamı geri verin ben o arsayı iş yapacağız diye satmıştım diyormuş.

Ancak ben tapu kaydına baktırttım arsa şirkete satılmış gözüküyor.

Yetkili müdür ile görüştüm bana arsayı bedelsiz olarak %50 pay sahibi ortağa satabileceğini buna yetkisi olduğunu söyledi.

Ben de arsanın rayiç bedeli altındaki her satışta kendisini sorumlu tutacağımızı ve hukuk yoluna gideceğimizi bildirdim.

Şimdi Amasya'da genelkurulkararı almışlar. Ortaklar toplanacakmış. Karar alacaklarmış.

Alacakları kararları bana whatsapptan gönderdiler: Tek madde var: Şirketin tasviyesi ve tasviyesinden önce şirketin mülkü olan arsanın bedelsiz olarak %50 payı olan ortağa devredilmesi.

Bizim %25 payımız var, %50 bir ortak , o ortağın amcasının oğlu da %25 paya sahipler.

Benim öğrenmek istediğim.

Bizim onayımız olmadan o arsayı bedelsiz %50 paya sahip ortağa devredebilirler mi?

Tapu Dairesi bu devri yapar mı?

Yapmaz ise sorun yok. Ama yapar ise sanırım bizim devri yapan müdür hakkında hukuki yollara başvurmamız gerekecek.

Durum bu şekilde.

Süreç hakkında sizin düşünceniz nedir?

Kritik konu bu şekilde bizim onayımız ve katılımımız olmayan bir genel kurul kararını tapunun uygulayıp uygulamayacağı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Sen böyle feveran ederken ben 4 maliyetli tekfen 12 ye sattım, 1.3 maliyetli karel 4.2 sattım, 1.74 maliyetli Ykb 2.55 sattım ve şimdi geri aldım, aselsan kaç kere aldım sattım şimdi yine alıyorum, geçen sene arsan aldım 1.75 maliyetli devam, konfrt aldım 5.2 maliyetli devam, şimdi ereğli ve soda aldım geçen hafta. Klimasan var 9 maliyetli gir bak hepsinin başlığında yazım var. Hep beğenmediğin bilançolara bakarak ha. Bence sen bilançolara bir daha bak, bahane herkeste var iş yapan kazanan çok az işiniz gücünüz negatiflik umutsuzluk pompalamak.

Ben bunları yaparken Ykb başlığında vardın tekfen de vardın hatırlıyorum pek çok yerde de karşılaştık yazıştık. Gizli saklı değil uzay bilimi de değil hani kazanılıyor işte.

Ha kaybettiğim yok mu o da var isgsy de kaybettim mesela. Mesela bu sene 22 den beri TKFEN alıyorum zarardayım mesela. Var yani ama kazandığın çok daha fazla. Merak etme getiri hesabını da enf. göre paranın bugünkü değerini hesap ederek yapıyoruz çocuk değiliz.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hangi temel analiz ve finansal okur yazarlıkdan bahsediyorsun allah aşkına..
    Senin temel diye baktığın o bilançolar doğru mu..Şirketin burnunun bo.. da olduğunu yada görünmeyen müthiş bi hazinesini görebilir misin..
    Hangi ekonomik okur yazarlıkdan bahsediyorsun diğer yandan..
    Sen TR de yaşamıyor musun?
    TR de işler kuralına göre mi işliyor ?
    6 ay sonra dolar ne olur borsa ne olur ekonomik okur yazarlıkla ön görebilir misin..
    Hadi öngördün..
    Tak erken seçim..
    Tak yaptırım
    Tak uçak düşürdük
    Tak darbe girişimi
    Tak eyyy faiz lobisi..

Bunları öngörebilir misin..

10 tl ye aldığın hisseyi 2.5 sene sonra 12 tl ye satarak ben borsada kazanıyorum diyorsan sana bol şans..

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sen böyle feveran ederken ben 4 maliyetli tekfen 12 ye sattım, 1.3 maliyetli karel 4.2 sattım, 1.74 maliyetli Ykb 2.55 sattım ve şimdi geri aldım, aselsan kaç kere aldım sattım şimdi yine alıyorum, geçen sene arsan aldım 1.75 maliyetli devam, konfrt aldım 5.2 maliyetli devam, şimdi ereğli ve soda aldım geçen hafta. Klimasan var 9 maliyetli gir bak hepsinin başlığında yazım var. Hep beğenmediğin bilançolara bakarak ha. Bence sen bilançolara bir daha bak, bahane herkeste var iş yapan kazanan çok az işiniz gücünüz negatiflik umutsuzluk pompalamak.

Ben bunları yaparken Ykb başlığında vardın tekfen de vardın hatırlıyorum pek çok yerde de karşılaştık yazıştık. Gizli saklı değil rocket science da değil hani kazanılıyor işte.

Ha kaybettiğim yok mu o da var isgsy de kaybettim mesela. Mesela bu sene 22 den beri TKFEN alıyorum zarardayım mesela. Var yani ama kazandığın çok daha fazla. Merak etme getiri hesabını da enf. Adjust ederek yapıyoruz çocuk değiliz.
    Nosfeçağrı gerçi haddim değil ama rocket scıence,enf adjust falan ne bileyim türküz türkçe bir forumda fikir paylaşımında bulunuyoruz gene de siz bilirsiniz ama bence biraz garip kaçıyor.

Sayfa 280/1002 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380780 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •