Son bir iki gündür DCD oranı alan oldu mu acaba ?
Son bir iki gündür DCD oranı alan oldu mu acaba ?
Walla bende üzerimde TL taşımadığım zamanlarda(sözgelimi), sanırım geçen yazdı..Sn Powerpc'ye şu anki düşüncelerinle %100 TL'de bulunman uyuşmuyor demiştim..
Oda bana TL'nin nimetlerini anlatmıştı...
şaka şaka...
2.9 'lardaydı o zaman...
Ben aferin almayayım..yan cebime koyun..
Ama en eski dolarcı Umutabi'dir..ona bol bol aferin..
Sn. Discover'ıda unutmayalım..onada bol bol..
Son düzenleme : enki; 07-04-2017 saat: 22:36.
Betonu bilemem ne kadar geri gelir ne kadar daha yukarı gidebilir, ama iğneden ipliğe sürüsüne ürünün fiyatı atacak kaçarı yok. Son 15 yılın yeni yetişmiş nesli tarafından bilinmez ama bu ülkede 1980 li yıllara kadar negatif faiz verilir ama yinede konut olsun diğer şeyler olsun fiyatlar bu faizlerin üstünde artardı.
Şu an pazar ve kasapta eski günlere dönüş var....Gıda fiyatları ciddi anlamda artış gösteriyor...Makarnacılardan biri "abi en ucuz yeşil soğan onunla dürüm yapıp yeriz artık " demiştigeçenlerde...... Bu fiyat artışı yıl içerisinde yukarı trendine devam ettirecek...
Ben sığır eti pek yemem , kuzu et fiyatları sığır etine göre oldukça ucuzken aniden sığır et fiyatına gelmesi bizim sofrayı da vurdu maalesef....İtfaiyenin arkasında kaçak kesim yapan Siirtli kasapları ziyaret zamanı geldi galiba...Onlarda cash çalışıyorlar
Sn. Umutabi Dövizin artmasından dolayı iğneden ipliğe zaten arttı artıyor belki biraz daha artacak. Fakat döviz uzun vadede 4 TL nin üzerinde kalamaz. Şirketler batar. Ben alım gücüne dikkati çekmek istiyorum. Alım gücü artmadıkça fiyatlar artarsa o iş uzun sürmez süremez.
Neticede ülkeyi şuursuzlukları nedeniyle berbat ettiler. Ediyorlar Edecekler...
Bu işlerin uzun vade sürmeyeceğini düşünüyorum. Neticede tek atla haralagürele bir şeyler. Millet bezgin yorgun ve yılgın. Travma üzerine travma...
Yeni konsept te tek adam tipi paradigmalar yok. Olmayacak. Prototip olarak şu an ki chp yi gösterebilirim.
Sonuç olarak kimse merak etmesin. Dışa bağımlı ülkelerde diktatörlük veya buna benzer şeyler olmaz. Olamaz.
Faizlere gelince : Benim tahminim uzun bir müddet mevduatçılar olarak %20 + üzerinde faizlerde nemalanacağız. Yeni düzlemde Dolar fiyatları :3.30 - 3.50 olacaktır ama 4.40 lar dan mı buraya gelecek onu göreceğiz. (Tahmini 1 sene)
Yer İmleri