Sayfa 281/1003 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by HRS Yazıyı Oku
    Anladım hocam teşekkürler peki nereden alabiliriz ikisini acaba
    Bunlar zaten bildiğimiz fonlar.
    IPV,FUB vs yerli eurobond fonu
    TDG,TLE yabancı euorbond fonu.
    Normal fon alır gibi alınabilirler.

Yani bunlar eurobond'un kendisi değiller.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    CDS faiz değildir.(Credit Default Swap)
    Çıkartılan tahvilin geri ödenmeme riskini tespit etmek ve bu riske karşı borcun sigortalanması için kullanılan değerdir.
    Alacaklı, kredinin olası geri ödenmeme riskine karşı verdiği borcu sigorta eder, bu sigorta işlemi ve sigorta için belirlenen bedel ise kredi risk primine tekabül eder.Kredileri sigortalayanlar finansal güveni oluşturan parametrelere göre geri ödememe riskini ve riski satın almaya razı oldukları primin değerini belirlerler.Taahhüt edilen faize göre hesaplanır.

Bu arada Türkiyenin 5 yıllık CDS 45 günde 550'den 350'ye düştü.
    Sayın myfinans,
    5 yıllık hazine eurobond getirisi şu an (2025 yıl tarihli)ortalama 4.5 civarı.
    TR 5 yıllık CDS 350, ABD 10 yıllıklar 0.9 ikisini topladığımızda kabaca bu değere yakın olmalı.
    En azından ben böyle biliyorum.Yanlış ise fikrimi değiştirebilirim.
    Saygılar.Sevgiler.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bunlar zaten bildiğimiz fonlar.
    IPV,FUB vs yerli eurobond fonu
    TDG,TLE yabancı euorbond fonu.
    Normal fon alır gibi alınabilirler.

Yani bunlar eurobond'un kendisi değiller.
    Anladım hocam çok teşekkürler cevaplarınız için

4. viop endeks kapanışın üzerine 0.40% civarı daha ekledi akşam seansında. Ben hala ralli kapanışının iletişim/komünikasyon kagıtları ile olacağını düşünüyorum. Onlar son dalgayı itkileyecek.

Zaten yıl sonunda hacim düşecek, yabancı noelde olacak. ocak ortasından önce kısmi hafif geri çekilmeler, ya da konsolidasyon olsa bile ciddi bir ayı piyasası olmasını beklemiyorum hala. Ama burası Türkiye. '''eyyyy şunlar eyyy bunlar'' şeklinde bir mevzu çıkarsa bilinmez.

Neredeyse, 1 aydır hsyf ekleyemedim. döviz bazlı fonlar ve sabit getirili fonları artırıyorum sadece.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Yatırım fonları vııı

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    İyi gelir sitesinin iletişimine yatırım fonu yatırımcıları tarafında, fon piyasasında gördüğümüz sıkıntıları, eksikleri genel beklentileri anlatmak üzere kanallarında temsilen bir katılımcı ile yayında olmak istediğimizi belirttim. Bu sayede, buradan genel olarak beklenti, vs. toparlanıp, portföy yöneticilerinin de izleyeceği bir yayında paylaşılabilirdi. Cevap bile dönmediler, sıcak bakmadılar sanırım. Katıl butonu ile hızla destek talep etmişler ama, portföy yöneticilerine yer verdikleri onlarca yayın dışında bir tek yayında da yatırımcı tarafına yer verebilirlerdi. Çünkü gerçekten bazen yatırımcıyı ilgilendiren mecradan çok başka alana kayıyor sohbetler.
    En azından fon portföy yöneticileri, ve fon ihraççısı kurumlar için anlamlı bir geri dönüş olabilirdi.
    Site de youtube programları da rezalet. Forumdan 3-5 kişi çıksa fon yöneticilerine çok daha nitelikli, faydalı sorular sorarlar, yapıcı feedback verirler. Sunucu sözde prof iki cümleyi yanyana getiremiyor, bırakın ki derinlikli soru sorsun. Tipik devlet memuru sözde prof.

Bunlar gibi hedef kitle üzerine youtube kanalı açan tipler yerine forumdan katılımcılar ile çok daha iyi youtube içerikleri oluşturulabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Sayın myfinans,
    5 yıllık hazine eurobond getirisi şu an (2025 yıl tarihli)ortalama 4.5 civarı.
    TR 5 yıllık CDS 350, ABD 10 yıllıklar 0.9 ikisini topladığımızda kabaca bu değere yakın olmalı.
    En azından ben böyle biliyorum.Yanlış ise fikrimi değiştirebilirim.
    Saygılar.Sevgiler.
    tr için: 4.5 faiz+3.5 cds toplam %8
    abd için 0.9 faiz+0.12 cds toplam %1

7.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    tr için: 4.5 faiz+3.5 cds toplam %8
    abd için 0.9 faiz+0.12 cds toplam %1
    Hocam temel bir problem olduğunu düşünüyorum.
    TR'de şu an hazine'de %8 veren bir eurobond yok.
    650 CDS lere çıktığımızda maksimum %8 getirililer vardı.
    Saygılar.

Sayfa 281/1003 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •