Akaryakıt fiyatlari 2 ay böyle kalacakmis bunun anlamı enflasyon artmasin hep ayak oyunu ülke iflas etmiş sadece söyleyen yok 18 martta istiyorsa faizleri artirmasin stopajı aynı tutmasin her seyi le dolar alırım ne hali varsa görsün MB
Akaryakıt fiyatlari 2 ay böyle kalacakmis bunun anlamı enflasyon artmasin hep ayak oyunu ülke iflas etmiş sadece söyleyen yok 18 martta istiyorsa faizleri artirmasin stopajı aynı tutmasin her seyi le dolar alırım ne hali varsa görsün MB
Ha şöyle kardeşim. Sanki TL'ye mahkummuşuz gibi davranıyorlar.
Yazın %9 mevduat faizi dayattılar. Vatandaş dolara geçince seve seve faizi %17'ye kadar çıkarttılar.
Biz yerli mudi ne istersek faizler o olur.
Faizler bizi tatmin etmezse dövize geçeriz.
Gerisini -56 milyar dolar eksi rezervi olanlar düşünsün.
O kadar!!!
En iyi senaryo : 100 baz puan artış + stopaj indiriminin uzatılması
Eh işte senaryosu : 100 bazdan düşük artış + stopaj indiriminin uzatılması
Kötünün iyisi senaryosu : faizler sabit + stopaj indiriminin uzatılması
Negatif reel faiz politikasına dönüş ters dolarizasyona veda senaryosu : faizler sabit + stopaj indiriminin uzatılmaması yüzde 15 e dönüş
Stopaj için haziran sonuna kadar son bi defa daha yapabilirler dendi..
ammaaaa bilemüceeemm...
Faiz artışı 1 in altı zaten mevduatlarda hiç bir etkisi olmaz..
Yapsa yapsa max 1 yapar belki diyecem ama ..
Ben onu da beklemiyorum yaaa...
Bakalım görcizzz..
MB 150 veya 200 puan artış yapar birdahada hazirana kadar artış yapmaz stopajı da Haziran sonuna kadar uzatır,
bu da çok iyi senaryo
normalde tayyip ekonomik program açıkladığında faizlerle savaşacağız, indireceğiz deseydi yarın için artış kesin diye düşünürdüm ama şimdi örtülü bir şekilde konuşunca* sanki faiz artışı olmayacak gibi. sonuçta son 2 seferdir sabit kalıp yine artışa devam ederse sıra naci ağbal'a gelebilir.
müsiad, müteahhit kesmi, müezzin ve bütün mü ile başlayan kitleler faize artık yeter diyorlar.
*:İkide bir 'fiyat istikrarı, fiyat istikrarı' diyorlar ya biz onu atıp bir kenara koyduk. Şimdi yeni dönem az önce anlattığım gibi aslında dört temelin üzerinde bina edilecek. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat. Bu amaçla harcama disiplini, kamu borç yönetimi, vergi düzenlemeleri, kamu alım ihaleleri, kamu özel iş birlikleri ve kamu iktisadi teşebbüsleri gibi hususları kapsayan yeni politikaları şimdi bu dönemde hayata geçiriyoruz.
Reform paketi beni de kıllandırmadı değil yeni ekonomi yönetiminin önceki net açıklamalarını burada göremedim
https://m.patronlardunyasi.com/haber...eliyor-/247998
Bu haberi de okuyunca yarınki faiz kararı için merakım daha çok arttı umarım yeniden rekabetçi kur kabusu geri dönmez
Yer İmleri