Sayfa 282/1003 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,249 - 2,256 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Uzuuun uzun yıllar önce 50 kuruşa goldaş alıp, 5 liradan satarak köşeyi dönme rüyası gördüğüm zaman geliyor aklıma. Bir sabah şirketin kapanma haberiyle uyanmıştım. 5 yıllık birikimim, belki çok daha fazlası buhar olmuştu. Ben adam çarpmaya gelmiştim, beni çarptılar. Büyük yıkım. Hayatım sıfırlandı. Ama aynı zamanda hayatımın dönüm noktası.

Umarım kimsenin canı yanmaz, para kolay kazanılmıyor.

Ama beni tek üzen şey, investing'de, hisse forumlarda onbinlerce yorumun tümünde hisselerde kaybedenler spek, tahtacı, şirket, şu bu, hep ama istisnasız hep birilerini suçluyor. Hep birileri ona oyun kuruyor. Çıkarsa gel gel yapıyor, düşerse birileri sallıyor. Para piyasası dinamiklerini hiç anlamaya çalışmıyorlar. Arzı talebi bilmiyorlar, fiyat nasıl oluşur bilmiyorlar vs. vs.

Oysa para piyasalarında özeleştiri de şart. Hatayı kabullenmeden gelişme olmaz. Neden her kaybın suçu başkalarına atılıyor hiç anlayamıyorum. Bizdeki oyun kuralına uygun mu oynanıyor ? Sanmıyorum, eksikler vardır illa ki. Ama her kaybından başkası sorumluyken, her kazancı kendine mal eden yatırımcılarla dolu her yer. Bizim piyasalarda mı böyle sadece, hayır , coin piyasasında bile 50 dolarla işlem yapıp, Amerika'dan birilerinin ona tezgah kurup parasını çaldığını düşünen bir sürü yerli yatırımcı var. Bizim yerli yatırımcıda asla özeleştiri yok. Oyuna inanç yoksa, o oyunun içinde olmanın da anlamı yok aslında öte yandan.

Sürekli şikayet edilen bir mekanizmanın içinde ısrarla durmaları da tuhaf geliyor bazen bana.

Belki de ben nerede hata yaptım demekle başlayacaklar gerçek traderlığa.
    Sizin "goldas" tecrübeniz de baya pahalıya patlamış sayın hellistheothers.
    Alın terinizin bu şekilde hiç edilmesine üzüldüm.

Bende hisse alıp satmışlığım var.Fakat bu tarz sığ hisselere nasıl paralarını koyuyorlar.Bir türlü anlayamıyorum.
    Ben de ereğli biriktiriyorum yeni yeni 3 yıl önceki fiyatlarına geldi.
    Kendi hatamız zirveden girmişiz.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Sizin "goldas" tecrübeniz de baya pahalıya patlamış sayın hellistheothers.
    Alın terinizin bu şekilde hiç edilmesine üzüldüm.

Bende hisse alıp satmışlığım var.Fakat bu tarz sığ hisselere nasıl paralarını koyuyorlar.Bir türlü anlayamıyorum.
    Ben de ereğli biriktiriyorum yeni yeni 3 yıl önceki fiyatlarına geldi.
    Kendi hatamız zirveden girmişiz.
    Saygılar.
    froto da biriktiriyordunuz devam mı ? neler var başka çok uzun vadeli ? sizin kağıtlar temeli güzel kagıtlar oluyor hep.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Hocam temel bir problem olduğunu düşünüyorum.
    TR'de şu an hazine'de %8 veren bir eurobond yok.
    650 CDS lere çıktığımızda maksimum %8 getirililer vardı.
    Saygılar.
    10 yıllık %5.25 gösteriyor. cds dahil mi bilmiyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    froto da biriktiriyordunuz devam mı ? neler var başka çok uzun vadeli ? sizin kağıtlar temeli güzel kagıtlar oluyor hep.
    Hocam 1. öncelik yönetime bakıyorum.
    Güven oluşturduysa finansallara geçiyorum, gelecekte daha iyi yerlere geleceğine inanıyorsam(araştırmalar sonucu) biriktiriyorum.
    Elimdekiler çoktan aza doğru froto, ereğli, hektaş ve anadolu hayat.
    Fakat eklemek istediklerim var: kordsa, enerjisa.
    Büyük holdingler dışına çıkmam sayın hellistheothers.
    Saygılar.
    Sevgiler.

5.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Site de youtube programları da rezalet. Forumdan 3-5 kişi çıksa fon yöneticilerine çok daha nitelikli, faydalı sorular sorarlar, yapıcı feedback verirler. Sunucu sözde prof iki cümleyi yanyana getiremiyor, bırakın ki derinlikli soru sorsun. Tipik devlet memuru sözde prof.

Bunlar gibi hedef kitle üzerine youtube kanalı açan tipler yerine forumdan katılımcılar ile çok daha iyi youtube içerikleri oluşturulabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Hocam ne iş yaptığınızı merak ettim "tipik devlet memuru sözde prof." cümlenizden sonra. Acaba kedi uzanamadığı ciğere.... meselesi mi var.

6.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    yabancı 0.8 faiz veriyor yerli 4.5 ondan olabilir. sadece cds'e bağlamamak gerek. ki bu ara yatay gidiyor.?
    Forumda genelde cds kullanılarak açıklandığı için ben de eurobond fiyatlamasını daha önce cds üzerinden açıklamaya çalışmıştım ama kafa karışıklığına neden olduğunu görüyorum.
    Basit olarak eurobond fonu fiyatlamasını etkileyen iki ana unsur vardır:
    1) döviz kurunun değişimi
    2) fonun bulundurduğu eurobondların ikinci el fiyat değişimi
    İkinci madde cds ile alakalıdır ama direkt fon fiyatını etkileyen eurobondun ikinci el piyasa fiyatıdır.

7.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Hocam 1. öncelik yönetime bakıyorum.
    Güven oluşturduysa finansallara geçiyorum, gelecekte daha iyi yerlere geleceğine inanıyorsam(araştırmalar sonucu) biriktiriyorum.
    Elimdekiler çoktan aza doğru froto, ereğli, hektaş ve anadolu hayat.
    Fakat eklemek istediklerim var: kordsa, enerjisa.
    Büyük holdingler dışına çıkmam sayın hellistheothers.
    Saygılar.
    Sevgiler.
    Teşekkür ederim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Forumda genelde cds kullanılarak açıklandığı için ben de eurobond fiyatlamasını daha önce cds üzerinden açıklamaya çalışmıştım ama kafa karışıklığına neden olduğunu görüyorum.
    Basit olarak eurobond fonu fiyatlamasını etkileyen iki ana unsur vardır:
    1) döviz kurunun değişimi
    2) fonun bulundurduğu eurobondların ikinci el fiyat değişimi
    İkinci madde cds ile alakalıdır ama direkt fon fiyatını etkileyen eurobondun ikinci el piyasa fiyatıdır.
    İkinci el piyasa fiyatını doğrudan etkileyen CDS olduğu için öyle oluyor.
    CDS düşer 2. el artar
    CDS yükselir 2.el düşer.

Yani bu iş CDS'lere göbekten bağlı.

Sayfa 282/1003 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •