Bir sonbahar mevsiminde Kızılderililer toplanıp şeflerine kışın nasıl geçeceğini sormuşlar.
Şef konuyla ilgili fikri olmasa da şeflik karizmasını çizdirmemek için kışın soğuk geçeceğini,
ona göre hazırlık yapmaları gerektiğini, özellikle de odun toplamaları gerektiğini söylemiş.
Fakat o da merak etmiş ve yakın bir kasabaya inip oradan telefon açarak meteoroloji yetkililerine kışın havanın nasıl geçeceğini sormuş. Telefondaki yetkili, "Evet, bu kış soğuk geçecek." cevabını vermiş.
Kabilesine geri dönen şef, odun toplamaları konusunda acele etmeleri gerektiğini söyleyerek odun toplama işini hızlandırmış.
Bir iki hafta sonra şef tekrar kasabaya inerek meteoroloji yetkililerine, kış mevsiminin gerçekten soğuk geçip geçmeyeceğini sormuş.
Telefondaki yetkili "Evet, bu kış gerçekten soğuk geçecek" cevabını vermiş.
Bunun üzerine kabilesine geri dönen şef Kızılderilileri daha çok odun toplamaları gerektiği konusunda uyarıp, emirler vermiş.
Aradan yine bir iki hafta geçince şef tekrar yine kasabaya giderek meteorolojiyi arayarak:
"Bu kışın gerçekten soğuk geçeceğinden emin misiniz?" şeklinde aynı soruyu yöneltmiş.
Karşıdaki yetkili "Evet, kesinlikle eminiz, Çünkü Kızılderililer deli gibi odun topluyorlar." cevabını vermiş.
Hamdım Piştim Yandım
Geçen cumadan beridir bir badem topluyorum,mijik minik, 2 yerden,esekleri Azad ettim,enflasyon muhasebesinede
Bi ortalığı görmek lazım,bademin stok devir hızı yüksek,yeni arzlardan, tiyoyuda verem,c irosuda iyi.,lakin badem işte,
İnşallah carpil.adan,carparsiniz, bol kazançlar hayırlı cumalar.
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
Tamam dostum.
Kült bir filmdir.
Ayunun annesi ölüyor.
Bi dene başka ayunun peşine takılıyor.
Peşine takıldığı ayuyu avcılar yaralıyor.
Ayu tuzaklardan kurtuluyor
en sonunda bi tanesini tenhada su içerken kıstırıyor.
"Su içerken ayu bile dokanmaz"ı deyiminü hayata geçiriyor.
Adamın yaşamasına izin veriyor(affediyor)...
Anlamlı bir film.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
bu hikayeden nasıl bir analiz çıkarmamız lazım hocam.
ky palaya bakıyor herif long tonla mal alıyor diyor ellam.
pala da ky e bakıyor ... bunlar boyuna ne bulursa alıyor .. bu kadar insan salak olamaz diyip pala da aldıkça alıyor mu ?
yoğsam bu kış soğuk mu geçecek..
bi ok anlamadım
neeee
Herif sabah sabah yüzünü yıkamadan rekor kırmış gene. Acelesi neyse. Homurhomur.
Yer İmleri