Sayfa 282/327 İlkİlk ... 182232272280281282283284292 ... SonSon
Arama sonucu : 2609 madde; 2,249 - 2,256 arası.

Konu: AKGRT - Aksigorta A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    AKGRT zaten %100 bedelsiz verecek.

Temettü nedeniyle taşıyorsunuz sanırım AKGRT'yi ve AGESA'yı. AGESA çok pahalı geldi bana. ANSGR ve TURSG daha mantıklı değil mi sizce alternatif olarak?
    Hem düzenli temettü vermesi, hemde bedelsiz potansiyelleri sebebiyle taşıyorum. Sektörün yeniliklerine iyi ayak uyduruyorlar, teknolojiyle harmanlayıp müşterilerle daha sıkı iletişimleri olduğunu gözlemliyorum. Akbank'ın etkisi de büyük tabii ki.
    AGESA'ya büyük yabancı ortağın gelmesi daha pozitifliğini arttırıyor.

ANSGR teknik olarak iyi fakat temelini incelemediğim gelecekte nasıl yol izler pek bir fikrim yok.
    TURSG ise takip ettiğim fakat henüz almak için fırsat bulamadığım bir hisse.

Kısacası demem o ki, borsada Sigorta şirketlerinin geleceği çok yüksek. Kâr rasyoları ise ortalamaların üzerinde seyir ediyor. Bu rasyonun ilerleyen yıllarda nüfus, araç sayısı, BES'e olan ilginin artmasıyla daha da artmasını öngörüyorum, ki piyasada portföy yöneticilerinin beklentileri de bu yönde. ivme sürekli yukarı yönlü.

o bakımdan hisse senedi portföyümün %40 'ı nı sigorta şirketlerine ayırdım.

AGESA size pahalı geliyor olabilir ancak ben eminim ki şuan rasyo olarak en ucuz AGESA gözüküyor. Temettü verimi, bedelsiz verimi daha yüksek duruyor.

AKGRT 'nin de farkı yok, ama ucuzluk karşılaştırmasında AGESA ön planı çıkıyor bende. Her yatırımcının gözlemi, analizi göreceli olduğu için benim yorumumun pek bir önemi yok.

Fakat yatırımda doğru yerde miyim diye sorarsanız, evet doğru yerdesiniz, sigorta şirketleri şuan en doğru yatırım.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

2. Bu arada Esra hanım, ben ilerleyen yıllarda SGK 'nın işlevini yitirip belki sadece denetimsel mekanızma olarak çalışacağını öngörüyorum, böyle düşünenlerdenim.
    Nedenine gelirsek, devlet hastaneleri artık yetersiz kalmakla birlikte devlete çok büyük külfet getirmekte. Doktor maaşları yetersiz kalmakta. Keza emeklilik sistemi de böyle. Sürekli yeni kanunlarla bu iş iyice çıkmaza girdi.

Yani SGK'ya ödenecek primin artık BES sektörüne yönlendirilip, burada değerlendirilip, devletten emekli olmanın kaldırılıp, bu iş direk bes aracılığı ile özel sigorta şirketlere yönlendirileceği kanaatindeyim.

Bence böyle de olmalı nedenine gelirsek.

Çalışan ödediği SGK primini şayet komple bir bütün olarak BES'e yatırsa SGK'dan alacağı emeklilik maaşının 10 katını ilerleyen yıllarda emekli maaşı olarak alabilir. Çünkü fon'da para bileşik getiri ile 30 yılda muazzam seviyelere çıkar. Hemde herkes kendi seçeceği özel hastanelerde muayane olabilir ve sağlık sektöründe hijyen memnuniyet ön plana çıkar.

Umarım bu beklentim bir an önce ön plana çıkar, hızlı şekilde bu sisteme geçeriz.

Pandemi süreci dünyada özel sektör eliyle yürütülen sağlık sisteminin problemlerini , devletin sağlık sektöründe daha ağırlıklı olması gerektiğini gösterdi, hatta türkiye bu konuda çok öğündü. Ayrıca Türkiye gibi sağlık hizmetleri siyasal propaganda ve oy için önemli. BES sistemi güzel ancak tabana yayılamıyor yayılamaz, zorunluluk var ama bir ay girip hemen çıkılıyor. çünkü maaşlar zaten kuş gibi 150liralık bir kesintiyi bile tahammül edemiyor düşük ücretli çalışanlar.
    Burada atıp tuttuğum yazıp çizdiğim hiç bir şey yatırım tavsiyesi değildir.
    Borsada öğrendiğim tek şey SAkının, SAkındırın...

4.  Alıntı Originally Posted by yoruk Yazıyı Oku
    Pandemi süreci dünyada özel sektör eliyle yürütülen sağlık sisteminin problemlerini , devletin sağlık sektöründe daha ağırlıklı olması gerektiğini gösterdi, hatta türkiye bu konuda çok öğündü. Ayrıca Türkiye gibi sağlık hizmetleri siyasal propaganda ve oy için önemli. BES sistemi güzel ancak tabana yayılamıyor yayılamaz, zorunluluk var ama bir ay girip hemen çıkılıyor. çünkü maaşlar zaten kuş gibi 150liralık bir kesintiyi bile tahammül edemiyor düşük ücretli çalışanlar.
    Pandemi tam tersi devletin sağlık sektörünün yürütemediğini gösterdi.
    Emekli maaşları pul olmuş, emeklinin geçinebilmesi imkansız.
    Benim kastettiğim, SGK 'nın sadece denetim mekanızması olarak çalışacağı ve SGK'ya ödenecek primin doğrudan BES'lere ödeneceği yönünde.
    Şuan SGK 'lılar randevu dahi alamıyor hastaneler için.

hayaller paris gerçekler somali. Söylediklerin çok güzel şeyler ama çoğrafya kaderdir.

"Ak Sigorta'nın Ocak-Şubat dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %62 artışla 1.63 milyar TL'ye yükseldi."

Daha ne olsun prim üretimi de artmış.

Aynen devam. Buralarda takılsın biraz da toplayabildiğimiz kadar toplayalım. Bundan temettü emeklisi olmak da nasip olur inşallah.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

tepki bitti mi acep?

8. Arkadaşlar eskiden akbankın önemli bölümü aksigortanındı.Epey eskiden☺️.Bakınca kar düştü diye fazlaca düşmüş.Şaşırdım ve dikkatimi çekti.Bir miktar aldım epeyice daha almayı düşünüyorum.Anlaşılan 1.çeyrek kar toparlar.Bedelsiz ise teknik olarak önemli olmasada psikolojik etkisi fazla oluyor

Sayfa 282/327 İlkİlk ... 182232272280281282283284292 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •