ben karelde geçen yılın aynı çeyreği ile karşılaştırıyorum dostum...yoksa 345 ten 215 e son çeyrekte düştüğünü biliyorum...senin ile tartışmaya gerek yok dostum...ben de hem karelde hem durdoda hem de blcyt da olumluyum...
durdonun normalde kur riski son çeyrekte dövizin %12 düşmesinden dolayı 75 milyonlara düşmesi lazımdı ama son çeyrekte kapta açıklamadıkları ama bizim başka bir haber sitesinden görüp paylaştığımız kesim makinası alımı vardı..işte o alım miktarı da 10 milyon tl değerinde döviz bazlı idi..işte o yüzden de döviz düşmesine rağmen durdonun kur riski miktarı yine 86 milyonda kaldı...
karel de ise tek sıkıntı çok yüksek beklenen karın beklenenden biraz az gelme ihtimali ve bu ihtimalin kar realizasyonlarına neden olmasıdır..ki şu anda karel bu riskini fiyatını düşürerek nötrlüyor...karel orta ve uzunda kazandırmaya devam edecektir ama kısada biraz teredütüm var...ama bakarsın beklentiler dahilinde de çok iyi bir kar da açıklayabilir ona bir şey diyemem..sonuçta herkes kendi riskini kendine göre ayarlayacaktır..
Yer İmleri