Originally Posted by
donju
bilanço mu yalan, şirket mi yalan. böyle bir şey yok. tek aklıma gelen dövizin karı törpülemesi durumu. kapanış kuru 3,95 idi. şu an 4,45. dolar %13 yukarıda 3 milyon zarar yazdırır.
€ 4,87-5,27 %8 de eurodan zarar 3 milyonda ordan zarar eder sana 6 milyon zarar çeyreklik bazda.
bu son çeyrekteki euro artışıyla şimdiki aynı fakat dolar 16 kuruş artarken bu çeyrek 50 kuruş arttmış. yani 2 milyon ekstra düşmesi lazım
sonuç olarak işlerimiz aynı olursa bu çeyrek bu kurlarla 2-5 milyon falan kar gelse 6 aylıkta 7-8 milyon kar gelir ki
o bile kötü değil.
sanırım düşmesinin en önemli nedenlerinden birisi de döviz borcu ve dövizin aşırı yükselmesinin şirkete getireceği ek yük olarak görünüyor...gerçi şirket kaliteli üretim yapıyor belki de bunu fiyatlarına yansıtabilir bilemiyoruz..ama yansıtamaz ise o vakit sıkıntı olacağından karı çok önemli ölçüde eritir....
yanlız ikinci çeyrekten sonra iştirakimiz olan biteks tekstilin kendi cirosunu %25 artıracak olan kapasite artışı yatırımı devreye girecek..yani üçüncü çeyreklerde bu kapasite artışının olumlu etkileri görülecek....bu durumda üçüncü ve dördüncü çeyrekler iyi gelmesi beklenebilir..
ama ikinci çeyreklerde döviz yüzünden çok etkilenecek görünüyor..şimdi aklımda değil ama bakmak lazım dolar ve euro borcu ne kadar ?? buna göre bir hesap yapılabilir..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri