Sayfa 284/760 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,265 - 2,272 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

http://www.hisse.net/topluluk/showth...43#post2216943

Haftalık Hisse Yarışmamızda Final Haftası
    Son hafta tahminlerinizi alalım.
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    toplam döviz borcu da 65 milyon görünüyor...24,5 milyon dolar bazlı, 41,5 milyonu da euro bazlı görünüyor...
    dolar ikinci çeyreklere 3,95 ile girmişti şu anda 4,70 seviyesinde..burada %19 lik bir çıkış var...bu durumda 4,5 milyon tl dolardan yük biner...euro ise 4,87 idi şimdi ise 5,49 dur arada %13 lük bir fark var buda 41,5 milyonluk euro borcuna çarparsak 5,3 milyon tl lik bir yük var...

toplam aşağı yukarı şu anki döviz fiyatları ile 10 milyon tl lik bir yük gelmiş...ilk çeyrekte zaten 5 milyon tl civarı kar gelmişti..eğer aynı ciro ve kar marjı ile çalışacak ise ( ki genelde ciro ve kar marjı 2. ve 3. çeyreklerde düşük idi ..en yüksek 1. ve 4. çeyrekler idi ) 5 milyon tl lik bir zarar görüntüsü var...

bu zarar tamamen döviz borcundan kaynaklanıyor....şirketin satışlarının neredeyse tümü yurtiçi satışlarıdır eğer yurtdışı satışları ağırlıklı olsaydı o zaman gelirleri de bir şekilde döviz olacağında sıkıntı hafiflerdi...

anlayacağımız durum ikinci çeyrekler için biraz sakat görünüyor...eğer döviz haziran sonu kapanış fiyatları azalır ise bu zarar kısmı da azalır...şu an için ne yazık ki durum bu şekilde görünüyor...

borsada bir çok döviz bazlı borcu olan şirketin durumu ne yazık ki böyle olacağa benziyor...onun dışında blcyt büyüyen ve karı artan bir şirkettir...umulur ki bu döviz borçlarını da iyicene azaltırlar...bu borçları azalırsa çok güzel bir iş başarırlar ve o zaman önü iyicene açılır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. daha sağlıklı bilgi için yatırımcı ilişkilerinden sormak lazım..acaba bu yükselen döviz sattığınız ürünlere zam olarak yansıtma durumunuz var mı ?? bu döviz çıkışı sizi ne kadar etkiler ?? üçüncü çeyreklerde etkisini gösterecek olan biteks tekstilin kapasite artışı ciroyu ve karı ne kadar etkiler ??

bu soruların cevabı önümüzü aydınlatabilir dostlar...ben en son görüştüğümde çok cana yakın ve tüm soruları cevaplayan görevliler vardı...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Yanlış hesaplıyorsunuz çünkü ilk çeyrekte de döviz artışı vardı. Onu hesaplamalarınızdan düşmelisiniz

5.  Alıntı Originally Posted by donju Yazıyı Oku
    Yanlış hesaplıyorsunuz çünkü ilk çeyrekte de döviz artışı vardı. Onu hesaplamalarınızdan düşmelisiniz
    tamam dostum ilk çeyrek sonunda (31 mart) dolar 3,95 tl idi...euro da 4,87 tl idi...hesaplamada bir hata yok...1 ocakta ise dolar 3,78 tl idi..döviz hesabımda bir hata yok dostum..tabi daha önce hesapladığımız toplam 10 milyon tl ekstra gider sadece döviz çıkış kaynaklı miktardır..bir de bunun faiz gideri de vardır..bu faiz giderine karşılık bir de şirketin faiz geliri var ama bu faizler birbirini karşılar mı bilemiyorum..

ama bu günkü hesaplama ile kabaca blcyt ikinci çeyrek bilançolarında 5 milyon tl civarı zarar getirebilir...??? tabi bunlar bizim kişisel tahminlerimizdir...blcyt da bir türlü tepki vermemesinin altında bu neden yatıyor olabilir..

6. Doğru ilk çeyrek de yaklaşık yüzde 4 primli idi döviz.
    Ancak bu çeyrek yüzde 19 dolar da yüzde 13 euro da primler var.
    10 milyon tl olmasa da 7-8 milyon tl bir ek yük getirecek tabi döviz buralarda kapatırsa.

Dolar 4.5 ları geçene kadar çok sert gelmiyordu ancak 4.5 ları geçince satışlar sertleşmeye başladı. Bu şirketin tek sıkıntısı eksi döviz pozisyonu.
    Birkaç mülk özellikle de oteli satıp parasını kasada dolar tutsa 10 numara şirket olacak.
    Ytd

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    tamam dostum ilk çeyrek sonunda (31 mart) dolar 3,95 tl idi...euro da 4,87 tl idi...hesaplamada bir hata yok...1 ocakta ise dolar 3,78 tl idi..döviz hesabımda bir hata yok dostum..tabi daha önce hesapladığımız toplam 10 milyon tl ekstra gider sadece döviz çıkış kaynaklı miktardır..bir de bunun faiz gideri de vardır..bu faiz giderine karşılık bir de şirketin faiz geliri var ama bu faizler birbirini karşılar mı bilemiyorum..

ama bu günkü hesaplama ile kabaca blcyt ikinci çeyrek bilançolarında 5 milyon tl civarı zarar getirebilir...??? tabi bunlar bizim kişisel tahminlerimizdir...blcyt da bir türlü tepki vermemesinin altında bu neden yatıyor olabilir..
    Yanlis hesap,5 milyon zarar gelmesi mumkun degil,bu kurlarla,
    Ayrica gecen sene 2.ceyrekte curo artisi var,
    Yapmaniz gereken ilk ceyrek nasil etki yapmis,ona gore karsilastirma yapin,
    %33 bir ciro aetisi var,kar marji artisi var,
    Benim hesaplarima gore,7/8 milyon kar gelebilir,
    Bu nedenlede alim yapmaktayim,
    Buralar bence firsartir
    Ytd

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by talebe37 Yazıyı Oku
    Doğru ilk çeyrek de yaklaşık yüzde 4 primli idi döviz.
    Ancak bu çeyrek yüzde 19 dolar da yüzde 13 euro da primler var.
    10 milyon tl olmasa da 7-8 milyon tl bir ek yük getirecek tabi döviz buralarda kapatırsa.

Dolar 4.5 ları geçene kadar çok sert gelmiyordu ancak 4.5 ları geçince satışlar sertleşmeye başladı. Bu şirketin tek sıkıntısı eksi döviz pozisyonu.
    Birkaç mülk özellikle de oteli satıp parasını kasada dolar tutsa 10 numara şirket olacak.
    Ytd
    Oteli neden satsın ki? empati yapın siz satarmısınız, ky'den topladığı parayla otel sahibi olmuş beleşe bir ömür getirisi olacak gayrimenkul....

Sayfa 284/760 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •