Sayfa 285/1009 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Yılın sonunda banka faizleri net 15 olacak şekilde olur. Bürütü kaça geliyorsa stopaja göre
    bu kadar bilinmez varken bu kadar net konuşabilmek de ne bileyim..

2.  Alıntı Originally Posted by eberco Yazıyı Oku
    dikkatli okursan 1100 gün değil, 1 yıl demişim, yani 365 gün yapıyor bildiğin üzere..
    bunu düşünme sebebim de 1 yıl sonra faizlerin 13-14 civarlarında olma ihtimalini piyasanın daha yüksek görmesi. ayrıca stopajda da belli değil durum..

hemen yok bankacılar bastı yok bilmem ne yorumlar yapıyorsunuz.
    ne tuhaf adamlar var ya ..
    Ben bankacılar bastı filan demedim.. 1 yılda aynı 3 yılda aynı.. Paranız erir

3. Çok basit devlet önce yıllık 9,4 enflasyon dedi sonra 11,5 a yükseltti bende diyorum ki MB enflasyon tahmini hiç tutturamadı için 12,5 - 13 olur saygılar.

4. Tabi bu söylediklerim herşey normal giderse halkbank davası ne olur, S400 ne olur, Akdeniz ne olur , bunlar hariç

5.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Tabi bu söylediklerim herşey normal giderse halkbank davası ne olur, S400 ne olur, Akdeniz ne olur , bunlar hariç
    ABD 10 Yıllıkları ne olur , biden ile ilişkiler ne olur , pandemi nasıl olur , turist gelir mi

çok belirsizlik var , doların yeni dibi 7, 20 - 7,30 lar civarıdır , düşüş için şartlar olumlu değil gibi görünüyor
    dolar düşmeden enflasyonu düşürmek akabinde faizleri düşürmek zor görünüyor

haziran temmuz gibi belki yaz etkisiyle bir miktar enflasyon düşebilir gibi ama faizlerin düşüşü çok hızlı olmaz düşürdüğü an dolar yukarı tepki verir ( kasa boş )

cuma günü dönüş var tatmin edici oran yakalayamazsam bir kaç gün günlükte gidip haziran sonuna bağlamayı düşünüyorum
    opsiyonda yapmayı düşünüyorum 7,25 seviyesine makul fiyat çıkarsa
    YTD

6.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Tabi bu söylediklerim herşey normal giderse halkbank davası ne olur, S400 ne olur, Akdeniz ne olur , bunlar hariç
    bunlar hariç derken?

bunlar ve atladığınız daha nice risk/bilinmez varken nasıl "şu şekilde olur" gibi kesin öngörüler yapabiliyorsunuz, onu anlamamıştım zaten.

7. Diyelim ki TCMB 100 baz puan faiz artışı yaptı stopaj da uzatılmadı.
    Sakın ola 31 Martta bir senelik uzun bağlama hatasına düşmeyin.
    Siz 7.40'a düşen dolar yerine bir sene %18'den TL bağlarsınız TCMB bu esnada faizi %12'ye kadar düşürür dolar bir anda fişekler.
    Bir sene sonra 9.50'dan dolar almak zorunda kalırsınız.
    Unutmayın önemli olan sizin %18 gibi güzel bir orandan bağlamanız değildir.
    Önemli olan bu bir senede genelin yüzde kaç faiz aldığıdır.

Ne mi yapmalı?
    %18 gibi lokum bir faiz bulduysanız keyfini çıkartın. Ama günlük ama 32 günlük.
    TCMB ne zaman ki faiz indirimine gitti hemen dolara geçin. İster 100 puan indirim olsun ister 50 puan indirim.
    50 puan indirim bile faiz indirimi döngüsünün başladığına delalettir.
    Hiçbir merkez bankası bir ay 50 puan faiz indirip bir sonraki ay 100 puan faiz arttırmaz.
    Tüm dünyaya rezil olur kredibilitesi sıfırlanır.

Özetle çeşme akarken testiyi doldurmaya bakın.
    Oradan oraya zıplayarak testiyi kırmayın.

Yasal not : Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi yatırım politikamdır.

8.  Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    araç muayenelerinde o kadar para alınıyor, bakılan tek şey frenler....

fren testi dışında bi şey yok....sadece frenler bilgisayarla bakılıyor....
    sanayide fren testi ne kadar ki....
    20 tl ye yaptırdım ben muayene öncesi özelde fren testini.

Sayfa 285/1009 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •