Sayfa 286/1003 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Son bir yılda halka arzlar çok iyi kazandırdı, yanlız oransal dağıtım olacağı için çok para çok hisse anlamına geliyor. O nedenle az bir parayla talep etmenin debpek bir anlamı olmuyor. İnternet bankacılığı dan hisse alırken yatırım fonlarını da ödeme kısmında seçebiliyorsunuz. Bu vakıf yatırım için böyle her aracı kurum teminat olarak kabul etmeyebilir. Bazı aracı kurumlarda BIST 30 hisseleri bile teminat olarak kabul ediliyor.
    Ben de iki ekleme yapayım:
    1-Teminat olarak gösterilecek fonlar ile ilgili aracı kurumunuz yada bankanız ile mutlaka görüşün.
    Benim aracı kurumum özelinde: İzahnamede para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları teminat olarak kabul edilir olarak görünmesine rağmen sadece spesifik bir kvba fonunu kabul ettiklerini söylediler

2-Yatırım fonlarını teminat göstererek talepte bulunduğunuzda fon tutarının belli bir tutarı kadar (Arzum ppf: %97 imiş) talepte bulunabiliyorsunuz.
    Bu da orantısal dağıtım yapılan arzlarda sonuçta daha az hisse almanıza neden oluyor.
    Eğer arzdan getiri beklentiniz yüksekse daha çok hisse alabilmek için fonları bozdurup nakit ile başvurmak daha karlı olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Bugün ünlü menkul'den yurtdışı hesap açılışı yaptım.
    Yurtdışı işlemler için yaklaşık 330 lota kadar hangi hisseyi alırsanız alın 10 dolarlık komisyon ödemesi var.
    Aylık bir saklama ücreti kesilmiyor.
    Yurtdışı işlem yapmak isteyenler için bir fikir olsun diye yazıyorum.
    Saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Tesekkurler sayin yuji.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Günaydın

Risk almayı çok seven birisi olmadığım için portföyümü bunca zaman alttaki oranlarda ufak değişikliklerle tuttum.
    Ahu yu azaltıp, Eic nin ağırlığını biraz daha artırmak istiyorum.
    Son bir kaç aydır ONN kendi sınıfında en iyi performansı gösteren fon gibi duruyor. Ahu ile değiştirmeyi planlıyorum.

ahu 42%
    osd 31%
    eıc 26%

Sizlerden de bakış açımdaki yanlışlık yada strateji konusunda farklı düşünenler olabilir. Bu konuda yol gösteren fikir veren olursa memnun olurum.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben ne zaman katılsam cücük kadar lot geliyor hocam. Nasıl oluyor bilmiyorum. O yüzden katılmıyorum artık.
    kervan için 180 k giriş yaptım 5600 tl civarı verdi üstat.
    yani 34 te 1 yaklaşık verdi.
    talep oransal.
    ama yüzde 90 karla sattım

6.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Twitter'da yatırım fonları ile ilgili bir hesapta ne gibi paylaşımlar görmek istersiniz
    Fonlar hakkında gelişim sağlamanın, strateji geliştirmenin tek yolu interaktif kaynakları kullanmaktan geçiyor. Hisse senetleri gibi iki çizgi çekip bu fonu alalım bu fonu satalım diyemiyoruz. Fonlar üzerine yazılmış yüzlerce kitap denenmiş binlerce strateji de yok.
    Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiş Hz. Ali.

Benim de kendi adıma derdim eğitim. Sonrası strateji geliştirmek. Bu alanda ulaşılabilecek kaynak sayısı sınırlı. Burada sağolsun başta Sn Hellisothers olmak üzere birkaç dostumuzun tecrübe ve fikirlerinden yararlanıyoruz. Daha fazla bilgi ve tecrübeye ulaşmak için bilgi ve tecrübenin olduğu her türlü kaynağı kullanmalıyız diye düşünüyorum.

7. Bu ay hysflerimle endekse relatif konusunda yılın en kötü ayı olma yolunda gidiyor.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    kervan için 180 k giriş yaptım 5600 tl civarı verdi üstat.
    yani 34 te 1 yaklaşık verdi.
    talep oransal.
    ama yüzde 90 karla sattım
    Çok teşekkürler bunu bilmiyordum. Oran iyiymiş. Peki bir şey soracağım sakıncası yoksa , son 2 senedir halka arzedildikten sonra, halka arz fiyatından ilk günde düşen oldu mu ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 286/1003 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •